Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhdfvbckj

urządzenie domu

Polecane posty

Gość bhdfvbckj

Doradźcie proszę. Kupiłam własnie parterowy 5 pokojowy dom. Po swiętach zaczynamy remont. Mamy dwoje dzieci jedno kilka lat a drugie niecaly roczek. Myślałam zeby pokoje dzieci ozdobić kolorową fototapetą ale sama nie wiem czy to dobry pomysł. Czy nie bedzie za pstrokato? no i czy w dwóch pokojach sie to sprawdzi ? czy nie za dużo. Druga sprawa to podłoga. W domu są panele początkowo chcialam zostawić ale mąż uważa ze w sypialniach przynajmniej dziec***owinna być miękka wykładzina aby mogły bawić sie na podłodze. Wiem ze na pewno bedzie cieplej ale nie jestem przekonana czy to tandetnie nie bedzie wyglądało to przejście miedzy korytarzem a pokojem, drewnianą podłoga a wykładziną. Namawia mnie tez na ewentualnie duzy dywan w pokojach ale znów myśle ze na bokach pod meblemi itd bedzie bardziej zbierał sie kurz.

Gość gość
Kurz się będzie zbierał i tak, czy to panele, czy wykładzina, czy dywan, wszystko trzeba będzie sprzątać, ja stawiałabym na tanie panele i dywan, albo drogisolidny parkiet (dębowy :P) i dywan, dywan łatwo zmienić przy odświeżaniu pokoju. Fototapeta to kwestia gustu, są bardzo różne i można coś dobrać, można dać czarną z kosmosem i pstrokate to nie będzie, a można jebnąć na całą ścianę obrazek z Kopciuszka w wersji Disney'a, jeżeli jeden pokój robi za wspólna sypialnię, a drugi za bawialnię/pokój nauki to chyba bym nie dała, jeżeli każde ma wspólny to można w obu. Ale u roczniaka pewnie też będziesz szybko zmieniać wystrój, chyba że masz meble uniwersalne i tylko zmienisz pokrowce czy zasłonki. Ale to i tak łatwiej chyba przemalować, już prędzej naklejki bym dała czy namalowała coś na ścianie, łatwiejsze do zdarcia/zamalowania. A kilkulatek niech się sam wypowie- nie wiem, ma cztery lata czy osiem?

Gość bhdfvbckj
hm mam mętlik w głowie :(

Gość gość
W zadnym wypadku wykladzina w pokoju dzieciecym!!!! My dokladnie rok mieszkamy w naszym domu i juz chyba z 10 razy pralam dywan w pokoju 3latki bo jak nie rozleje czegos to mazak jej upadnie a ostatnio na mikolaja dostala zestaw kosmetykow dla dzieci ktore rozwalily sie na dywanie. Gdyby nie to ze dywan jest maly i smialo mozna go wyniesc i uprac chyba bym sie wykonczyla. A tak to mam deske lita w calym domy oprucz kuchni, lazienki i salonu bo tam mam gres

Gość gość
Hmm, ja mam wykładzinę w pokoju, w którym śpią dzieci i żadnych problemów, żadnego brudu, ani razu jej nie prałam.Jest od kilku miesięcy a wygląda jak nowa. Także polecam. W obydwu pokojach dziecięcych mamy fototapety, duże takie praktycznie na całą ścianę. W jednym jest Kubuś Puchatek, w drugim Zygzak. Wg mnie fajnie, kolorowo :)

Gość gość
wykładzina to tandeta i przeżytek prl-u , lepiej kupić piękne kolorowe dywany, zamiast fototapety pomyśl nad malowidłem , u mnie w rodzinie zrobili coś takiego, cała ściana w malunkach o tematyce dziecięcej pięknie to wygląda ale nie było tanie ...

Gość gość
Akurat teraz wykładzina jest dużo droższa niż panela :) Ja też po nowym roku zaczyna urządzanie nowego domu i w pokoju dziecka będę miała normalnie panele,też chcialam wykłądzne,ale pomyśl dziecko coś wyleje na nią ,jakiegoś batonika albo plastelinę wsmatuję w nią,a nie mówiąc o kurzu iwtedy jest problem a tak to dywan bierzesz na podwórko i porządnie wyczyścisz . Wykładzinę jak będę mieć to tylko w garderobie. co do kolorów to u dziecko będzie jednolity kolor ścian (odcień zieleni) a meble niebieskie prawdopodobnie ( u nas dziecko ma 2lata)

Gość gość
Powiem tak, ja obecnie od miesiąca mam wykładzine ale dziecko jest duże ma 10 lat i staramy się uważać by nie ubrudzić wykładziny, jak przychodzą goście dzieci mają swój kącik łakoci w drugim pokoju i w dziecięcym zawsze jest czysto.Przez wiele lat miałam dywan ale trzeba było go non stop prać bo zawsze coś komuś upadło lub się wylało, teraz problem z głowy a córka bardziej szanuje swoją wykładzinę.Fototapeta jak jest fajnie dobrana do kolorystyki calego pokoju i wieku dziecka -bardzo mi siępodoba, znajoma ma i świetnie to wygląda.

Gość gość
też nie jestem za wykładzinami... jakoś zupełnie mi nie pasuje do nowoczesnego wnętrza. Jestem za to fanką rolet rzymskim w pokojach dla dzieci (takie jak te http://www.domdekor.com.pl/ ). Uważam, że świetnie się sprawdzają i są funkcjonalne. Do tego można dobrać fajne wzory dla dzieciaków

Pstrokato?? A kto powiedział, że musisz wybrać pstrokate fototapety? :) Ja mam fototapetę u siebie w salonie i na jednej ścianie w kuchni - efekt jest bombowy i całość prezentuje się naprawdę stylowo. Zarówno w przypadku kuchni, jak i w przypadku salonu, korzystałem z tej samej, sprawdzonej firmy produkującej fototapety (http://www.trzyslowa.pl/fototapety-lista) i nie zawiodłem się. Grunt to tylko wybrać odpowiedni wzór, który nie będzie prezentował się kiczowato i tandetnie. :) Może pomyśl o czymś, co będzie cieszyło oczy dłużej niż 2-3 lata?

Gość gość
Ja tez zrezygnowałam z wykładziny u siebie w domu, mam dwójkę dzieci w wieku przedszkolnym, których wszędzie jest pełno, po pewnym czasie nie miałam już siły na szarpanie się i sprzątanie wykładziny, było to zbyt męczące. Zdecydowanie łatwiejszą powierzchnia do posprzątania jest parkiet. Udało mi się namówić męża na remont i oto jedna wyprawa do Poznania po parkiety do http://www.budom-market.pl/ i mamy w całym domy śliczne parkiety.

Gość gość
Kurcze, a ja się zastanawiałam nad wykładzinami. Zwłaszcza w sypialni i pokojach dzieci. Z drugiej strony, może faktycznie tam drewnem pociągnąć? Trafiłam teraz na promocję w http://www.parkietstudio.pl/ i mogę, mam nadzieję w promocji jeszcze dokupić metrów parkietu... wyprzedawali resztki kolekcji, uważam, że i tak nikogo to z moich znajomych nie interesuje, z jakiej kolekcji jest dana podłoga...

Gość gość
Ja mam fototapetę w pokoju synka oraz w kuchni. I wygląda to świetnie. I nie niszczy się. :) Pamiętam, że przy remoncie pracowała u nas ekipa z Home Depot. Właśnie u synka była położona wykładzina, a w reszcie mieszkania kładli nam parkiet. Na prawdę fajna firma, znają się na swojej pracy i pilnują terminów. Z czystym sumieniem mogę ich polecić.

Gość gość
do pokoju dziecka zdecydowanie najbardziej pasuje wykładzina, dzieci powinny się bawić na miękkiej wykładzinie a nie na panelach, tanio możesz kupić je np w http://ewander.com.pl/

Gość IwonkaRuda
Poczytaj może na temat dekoracji tutaj http://obrazoteka.pl/dekoracje-na-sciany/ masz spory wybór pomysłów, realizacji i możliwości jakie możesz zastosować. Ja osobiście u dzieciaka w pokoju mam naklejki, pieski kotki itp. nie jest pstrokato jest ciekawie.

Gość gość
Wykładzina lub dywan to dobry pomysl, wygłuszy hałasy maluchow w razie czego. Oszczędzisz sobie sporów z sąsiadami z dołu, wiadomo, że dzieci cicho się nie bawią i nic na to nie poradzisz, bo to dzieci :)