Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka267901

urlop ojcowski dla żołnierza 2014 r

Polecane posty

Gość majka267901

Czy ktos wie czy od stycznia wchodzi w zycie ta ustawa, ktora m.in wprowadza 2 tyg.urlop ojcowski dla zolnierzy? Do tej pory tylko ta grupa zawodowa byla wykluczona z tego przywileju, co bylo cholernie krzywdzace. Nie moge doszukac sie w sieci czy wchodzi w zycie ta ustawa czy nie. I ciekawa jestem czy dowodcy beda tacy chetni...

Gość gość
moj maż tez jest żołnierzemi neistety ani prz pierwszym ani przy drugim dziecku nie miał takiego urlopu. Niby miało to sie zmienic ale jakos tez nic nie slyszałam. żólnierz służy a nie pracuje i to niby dlatego rodzina jest na drugim planie

Gość gość
Ja też uważam, że to bardzo krzywdzące dla rodzin żołnierzy. Do tej pory dostawali chyba tylko dwa dni urlopu okolicznościowego. Mogłaby wejść ta ustawa.

Gość majka267901
Podnosz

Gość gość
podobno ma wejsc ale nie mam tez potwierdzenia na 100%

mój mąż też jest żołnierzem zawodowym, czytałam o tym, ze ten urlop ojcowski jedynie w wojsku nie wszedł w zycie, ale żołnierze walczyli o to aby go też mieć i nie wiem, może już się udało, mąż złożył kilka dni temu wniosek o ten urlop i zobaczymy jaka będzie odpowiedź z Sekcji Personalnej.

Gość gość
Żołnierze zawodowi mają też uzyskać prawo do urlopu ojcowskiego. Ma on być przyznawany na zasadach określonych w Kodeksie pracy, czyli na dwa tygodnie w ciągu pierwszego roku życia dziecka. Prawo do urlopu ojcowskiego mają już funkcjonariusze innych służb mundurowych. O zmianę regulacji dotyczących żołnierzy do MON kilkakrotnie zwracała się pełnomocnik rządu ds. równego traktowania.

Gość majka267901
No to super jak wejdzie. Chociaz tak jak pisalam wczesniej, juz widze jak dowodcy sie ciesza... super by bylo miec meza na dwa tygodnie w domku!pozdrowienia dla wszystkich zon i partnerek mundurowych!

Gość gość
Czy cos juz wiadomo z tym urlopem ojcowskim ?

Gość gość
Tak weszła od stycznia tego roku :)kolega z pracy mojego męża się już pytałponieważ urodził mu się dzidziuś.Mąż też się pytał ma potwierdzenie bo my termin porodu mamy na wrzesień:)

Gość gość
weszło, weszło w życie, mój mąż soldat już skorzystał z tego urlopu :)