Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grainn

Roczne dziecko nie nasladuje

Polecane posty

Gość gość
Gościu z 18:49- Alleluja! Tak samo uważam, tak samo miałam ze swoim dzieckiem. Owszem, gdyby w ogóle nie reagowało, gdybyś widziała, że Was nie zauważa, że nie interesuje się zabawkami, jest jakby "nieobecne", to być może byłyby podstawy do niepokoju, ale to, że coś tam pokazuje a czegoś nie, to zupełnie NORMALNE!

Gość gość
to, ze dziecko w tym wieku pokazuje wszystkie czesci ciala... hmm... moja corka ma 14 miesiecy i pokazuje tylko czesci twarzy, bo innych czesci ciala z nia nie cwicze. i czesto sie myli przy tym tzn. jak pytam o oko to sie smieje i pokazuje ucho. co wiecej mam okazje obserwowac inne dzieci w tym wieku - chodze na zajecia z corka i wiele dzieci w tym wieku nie robi nawet "papa". wiec sorry, ale panikujecie.

Gość gość
a nadmienie jeszcze, ze syn mojej kolezanki ksiazeczkami zaczal sie interesowac jak mial 16-17 miesiecy, a jest zdrowym dzieckiem. syn innej czesci twarzy nauczyl sie pokazywac dopeiro w tym wlasnie wieku. ta, co napisala, ze jej dziecko w tym wieku bezblednie przynosilo wszystkie zabawki, rozroznialo domownikow wszystkich i wiedzalo, gdzie ma isc, jak mu mowila (a drugie dziecko podobno jesczze zdolniejsze), powinna odstawic maryche, bo za duzo jej pali i jej sie rzeczywistosc z fantazjami miesza.

Gość grainn
To mnie uspokoiłyście ;-) ale i tak dla pewności się wybiore do specjalisty ale jakiego nerologa,psyhologa,psyhiatry dzieciecego? Ktoś zadał pytanie jak go poprosze czy cos przyniesie?? nie.

Gość gość
najpierw idz do pediatry na kontrole - ja z moja zgodnie z zaleceniem chodze raz na 3 miesiace i powiedz o swoich watpliwosciach. niech on cie dalej gdzies skieruje, albo niech c***owie, ze dziecko rozwija sie prawidlowo.

Gość gość
12.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość a nadmienie jeszcze, ze syn mojej kolezanki ksiazeczkami zaczal sie interesowac jak mial 16-17 miesiecy, a jest zdrowym dzieckiem. syn innej czesci twarzy nauczyl sie pokazywac dopeiro w tym wlasnie wieku. ta, co napisala, ze jej dziecko w tym wieku bezblednie przynosilo wszystkie zabawki, rozroznialo domownikow wszystkich i wiedzalo, gdzie ma isc, jak mu mowila (a drugie dziecko podobno jesczze zdolniejsze), powinna odstawic maryche, bo za duzo jej pali i jej sie rzeczywistosc z fantazjami miesza. xxxx nigdy nie paliłam żadnego zioła. Nie potrzebuję się dowartościowywać na anonimowym forum. Z pewnością żadne z dzieci w rodzinie nie rozwijało się jak autorki, stąd moje zdziwienie. No sorry ale dziecko rocznie nie umie wskazać nawet spojrzeniem gdzie tata, babcia, dziadek, ciocia wujek? Gdzie jest lampa to 7 miesięczne dziec****kazują jak nie rączką to spojrzeniem, 8-9 jak raczkują przynoszą czy podają samochodzik, balon, piłkę, misia, książkę itd.

Gość grainn
Najpierw muszę znaleźć dobrego pediatę, ost moj syn stracił apetyt je jak ptaszek, zrobiłam mu morfologie i żelazo podejrzewałam anemie, poszłam dzisaj do pediatry o odczytanie wyników normy były dla dorosłych, to mnie wyśmiał po co wydziwiam, stwierdził widocznie tak ma. Dobrze że wyniki były okej ale na dolnej granicy.. Piepszone konowały jak człowiek nie zapłaci to cie olewaja ( czyt nasza przychodnia)

Gość gość
powiem jedno dalej wsadzajcie niemowlęta czy noworodki w kojce, zapychajcie smoczkiem i dziwcie się, że inne dzieci robią takie rzeczy jakich wasze nie potrafią.

Gość gość
nigdy nie paliłam żadnego zioła. Nie potrzebuję się dowartościowywać na anonimowym forum. Z pewnością żadne z dzieci w rodzinie nie rozwijało się jak autorki, stąd moje zdziwienie. No sorry ale dziecko rocznie nie umie wskazać nawet spojrzeniem gdzie tata, babcia, dziadek, ciocia wujek? Gdzie jest lampa to 7 miesięczne dziec****kazują jak nie rączką to spojrzeniem, 8-9 jak raczkują przynoszą czy podają samochodzik, balon, piłkę, misia, książkę itd. -------------------------------------- 8miesieczne dziecko przynosi misia, kiedy mu powiesz "przynies misia"? bo ze cokolwiek da do reki, to wierze. znane mi roczniaki nie wskazuja palcem wszystkich czlonkow rodziny, 1,5 roczniaki owszem. 7miesieczne dziecko pokazuje palcem lampe :D? ciekawe bardzo, dzieci znajmoych wszystkie (!!!) wskazywaly przedmioty palcem ok. roku i pozniej. wiec wybacz, ale albo nie pamietasz juz, kiedy twoje dzieci i znajomych co robily, albo pierniczysz od rzeczy. jesli nie, to moze masz dzieci z kosmita?

Gość baseejkaa
moja córa w tym wieku nie robila polowy z tego co wymieniłas autorko! miała gdzieś pokazywanie nosków, mamusi i tatusia, jak grochem o ścianę było jej namawianie zrób kosi kosi a to papa itd. teraz ma półtora roku i mam jej dość taka jest rozgadana i mądralińska. a chodzić zaczęła miesiąc temu. ps, radzę Ci dać sobie spokój bo zaraz na forum zdiagnozują Twojemu dziecku autyzm!

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem napisałam, że szukał wzorkiem i zatrzymywał wzrok na lampie. Pokazywać palcem zaczął mając 11 miesięcy co nie przeszkadzało, żeby wcześniej wskazywał całą ręką czy przynosił "1500" innych rzeczy.

Gość gość
może rzeczywiście mam dzieci z kosmitą, bo teściowa utrzymuje że wszystkie jej dzieci tak rozwijały.

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem napisałam, że szukał wzorkiem i zatrzymywał wzrok na lampie. Pokazywać palcem zaczął mając 11 miesięcy co nie przeszkadzało, żeby wcześniej wskazywał całą ręką czy przynosił "1500" innych rzeczy ----------------------------------------------- a to wiesz - zatrzymywal wzrok na lampie, a pokazal lampe, to jest kolosalna roznica, wiec nie mieszaj i nie pisz, ze pokazywal! a co do przynoszenia - znal nazwy 1500 rzeczy i je przynosil na zawolanie, tak? daj misie - daje misia, daj pieska - daje pieska, daj skarpetki - daje skarpetki itd.?

Gość gość
dokładnie tak, na sztuki nie policzę ale spokojnie kilkadziesiąt różnych rzeczy, czy akurat skarpety nie pamiętam ale na pewno swoje zabawki, picie, jedzenie, w samych książkach wskazywał kilkanaście zwierząt o które pytaliśmy.

Gość gość
Nie sadzilam ze od noszenia w chuscie i karmienia piersia dziecko uczy sie czesci ciala...

Gość gość
a jednak moje się tak nauczyło podczas karmienia wskazywało a ja odpowiadałam. Tu nie chodzi o cudowność mleka matki tylko czas spędzony z dzieckiem.

Gość gość
a poza karmieniem piersią nie spędza się czasu z dzieckiem?

Gość gość
Popatrz. Moje nie noszone w chuscie karmione butelka jak skonczylo 13 miesiecy robilo to samo. Kazda teoria dobra. Prawda?

Gość gość
Wszystko ok z Twoim dzieckiem. Ja mam 2 synów i jeden w wieku roku też niewiele umiał (młodszy), mówił tylko mama, pokazywał lampę. Starszy w tym wieku był kumaty, mówił więcej, wykonywał polecenia, pokazywał kilkanaście przedmiotów więc jak młodszy w wieku 12-13 m-cy tego nie robił to panikowałam i porównywałam. Potem to się wyrównuje bo w wieku 2 lat na bilansie 2 latka obaj wypadli b.podobnie, znali podobną ilość słów więc spokojnie :)