Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tc robiłyście USG 3D

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny ! :) tak się zastanawiam, w którym tygodniu robiłyście USG 3D czy jest jakaś granica, np. do kiedy można je robić lub od kiedy, jestem w 23 tc i chciała bym zrobić, mąż chce żebyśmy jeszcze poczekali nie wiem co robić :( czy to USG ma jakiś zły wpływ na dziecko ? Co można się z niego dowiedzieć?

Gość gość
ja idę na USG 4D w przyszłym tygodniu i to będzie 23tc, optymalny czas to między 22 a 24 tc - taka informacja była na stronie centrum medycznego

Gość gość
Żadne USG nie ma złego wpływu na dziecko. Badania trwają 30 lat nad tym i nic! To są fale dźwiękowe a nie promienie RTG :o Inaczej nikt normalny by nie robił ciężarnym 3d czy 4d Najlepszy czas wg mnie to 2gi trymestr. Potem dziecko jest już za duże żeby się całe zmieścić i jak dla mnie gorzej widac. Najładniejsze zdjęcia mam z 18tc a miałam w 13tc, 18tc i 27tc

Gość gość
Autorko nie masz co czekac bo w tym tyg dziecko jest najlepiej wudoczne tzw wszystko dobrze wyksztalcone a nie za duze. A usg nie szkodzi ja mam co wizyte robione czyli o 2tyg

Gość gość
Czyli jak nie teraz to lepiej nie robić? Kurcze..muszę powiedzieć mężowi

Gość gość
no rób w tym tygodniu albo w następnym :) znajoma była w 30 tc to już tak fajnie nie zobaczysz dzieciątka. Ja idę w tym 23 tak jak pisałam czyli najlepszy czas

Gość gość
I to trzeba się jakoś rejestrować itp. ?

Gość gość
A do dobrego radiologa czeka sie do 2 miesiecy wiec nie wiem na co czekasz

Gość gość
Szczerze to do specjalisty sa kolejki sa dlugie wiec nie licz ze w ciagu tyg cie przyjmie

Gość gość
ja się zapisałam na stronie tego centrum do którego się wybieram. Zapisywałam się w tamtym tygodniu na za dwa tygodnie,ale równie dobrze mogłam z dnia na dzień jak nie do jednego to do drugiego lekarza lub do innej placówki bo mamy ich z 5 czy z 6 w mieście

Gość gość
nie opowiadajcie autorce głupot bo takie usg 3d 4d to prywatne kliniki zazwyczaj wykonują i nie trzeba czekać miesiąca czy dwóch ! skąd jesteś?

Gość gość
Ja jestem z woj swietokrzyskiego i mamy tu jednego specjaliste radiologa Guzika. Wizyte mam za tydzien a umawialam sie 1,5 miesiaca temu na najbizszyw olny termin.

Gość gość
http:/ /www.luxmed.pl/dla-pacjentow/centra-medyczne-grupy-lux-med.html

Gość gość
w 20 tygodniu ciąży

Gość OluniaMamunia
Ja robiłam w 13tc prywatnie tutaj http://www.sofimed.pl i to było niesamowite przeżycie. Młody już wyglądał jak takie całkiem dziecko, to był właściwie moment kiedy na dobre do nas dotarło, że będziemy rodzicami :) Później byliśmy jeszcze dwa razy, bo nam się tęksniło za tym widokiem :D Ale właśnie w 13tc było najlepiej widać, bo potem był już za duży, żebyśmy mogli go oglądać całego.

Gość gość
Ja robiłam w 33 tygodniu. I miałam szczęście bo udało zobaczyć buzię córki, i powiem szczerze dużo nie zmieniła się do porodu. Od razu było widać że to wykapany tata. Podobno po 30 tygodniu dzieci są duże i czasami nie udaje się zobaczyć nic, bo tak się przekręciło

Gość gość
Mi ginekolog powiedział że najlepiej 3D i 4 D robić między 26-30 tygodniem. Wtedy niby najlepiej uchwycić dziecko bo jest jeszcze na tyle małe a już ukształtowane. Ja miałam robione w 17 tygodniu i szczerze mówiąc niewiele było widać.