Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stan pustki lęk przed śmiercią

Polecane posty

Gość gość

Czy miewacie czasami takie oderwanie od rzeczywistości, dopada wtedy mnie stan nieświadomości , że jak to jestem a kiedyś mnie nie będzie , nic po mnie nie pozostanie , kim wogóle jest człowiek. Najbardziej przerażające jest i nie do wyobrażenia brak siebie.. Już w młodym wieku takie myśli mnie dopadają , czy ktoś z was miał tak kiedyś ?

Gość gość
tak, też tak czasem mam. Boję się wtedy tych myśli tym bardziej, że już od dziecka miałam poczucie, że umrę będąc młoda (teraz mam 28 lat).

Gość saturday und sunday
też tak mam, bardzo często. Ale takie myśli normalne są...chyba każdy człowiek tak myśli niezależnie od wieku i czy jest w złej kondycji psychicznej.

Gość gość
Od dziecka miałam takie myśli niestety .. kim jestem, po co jestem, dlaczego akurat ja to ja i czemu urodziłam się właśnie w tej rodzinie .... Potem myśli typu jestem inna od innych,nigdy nie umrę bo przecież jak to ja ... Teraz mając 36 lat często myślę jak to,umrę nie będzie mnie ... nic nie będę czuła, nicość :-( co z bliskimi .... masakra

Gość gość
dawniej tak mialam, jak lubilam zycie. Teraz uwazam, ze zycie jest zbyt monotonne, bezsensu by sie przejmowac smiercia. Przeciez to dobrze jest przestac czuc