Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aldonka3333

przedsawienie z okazji swiat w przedszkolu moj 5latek strasznie zawstydzony

Polecane posty

Gość Aldonka3333

jako jedyny z calej grupy nie spiewał, pokazywał tylko, klaskał.. czerwienił sie I chował za inne osoby jak na mnie zerkał. moja obecność na tego typu rzeczach strasznie go peszy, zawstydza sie :( ogólnie nigdy do nikogo czesc nie odpowiada ani sam pierwszy tez nie powie. Ajak mowie: " zobacz tomek powiedzial czesc, przywitaj sie tez to odpowiada: nie chce. " I tyle :( wstyd mi wtedy nieziemsko przed innymi mamami ze mam takiego gbura I nie wiem skad sie to bierze. szczegolnie to straszne zawstydzenie gdy patrzylam na przedsawieniu itd :( mamy poradźccie coś, bede bardzo wdzieczna

Gość gość
Zle robisz ze wstydzisz sie za dziecko. Ze nazywasz je gburem. Powinnas wspierac syna i akceptowac jakim jest. Na przedstawieniu zamiast sie wstydzic powinnas byla pomachac mu, usmiechac sie, pokazywac mu swoje wsparcie np podniesc kciuki do gory na znak ze dobrze mu idzie. Jak kolega mu powie czesc to nie czekaj az synek mu odpowie tylko sama odpowiedz radosnie czesc koledze. Pokazujesz tym synkowi ze warto byc przyjaznym i towarzyskim. Buduj jego poczucie wartosci na kazdym kroku i w kazdej sytuacji, on ma dopiero 5 lat i potrzebuje twojego wsparcia i akceptacji a nie potrzebuje abys za niego sie wstydzila bo to go tylko dobij****adz za swoim dzieckiem a nie przeciw niemu!

Gość ex_debill_znowu_po
przeczekaj, sama witaj się radośnie z wszystkimi - nauczy się przez przykład... mój ma to samo, czasem jest lepiej, czasem gorzej, dzisiaj byłam z nim w dawnej grupie przedszkolnej i nie odezwał się, ani me ani be dwa razy na jasełkach też się nie popisał, bo płakał speszony nami i ilością ludzi; w tym roku poszedł do szkoły ( ma 5 lat skończone) i na szkolnym przedstawieniu z okazji gwiazdki było zupełnie inaczej! wystąpił, zrobił co miał zrobić, był pewny siebie, niespeszony i dobrze się bawił! tylko Ty się nie wstydź jego, zachęcaj i świeć przykładem... może też warto na przedstawienie dziecko czasem zabrać niech się oswoi.

"""wstyd mi wtedy nieziemsko przed innymi mamami ze mam takiego gbura"" ­­­ Może dziecko wstydzi się gburowatej mamusi i dlatego woli stać się niewidzialne, abyś obory mu nie robiła jak na gburowatą mamunie przystało