Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkarrola

co na odparzenia pod pachą u noworodka

Polecane posty

Gość mkarrola

? :( najpierw ciezko bylo zmyc maz płodowa z pach, a teraz mała ma chyba odparzenia tam.

Gość gość
maka ziemniaczana

Gość gość
dobra jest tez zasypka ALANTAN szczególnie w miejscach ciężko dostepnych, ale najpierw spróbuj maka

Gość gość
masc alantan dermoline z witamina F

Gość gość
sudokrem - zniknie po 24 godzinach - smaruj co 5-6 godzin

Gość gość
octenisept - jak są ranki i my używaliśmy zwykłego kremu nivea, bardzo szybko się zagoiło, ale zabieg powtarzamy do dzisiaj.

Gość gość
Mi tam się nic nie kleiło. Nivea pomógł.

Gość gość
sudocrem .najlepiej idz do pediatry

Gość mkarrola
a jak sie stosuje ta mąkę normalnie posypac pod pacha?

Gość gość
U nas sprawdził się clotrimazol - mąka ziemniaczana i sudokrem nie zadziałają na pęknięcia zaatakowane grzybami, a tak może być w Twoim przypdku.

moja ma to samo- po każdej kąpieli dokładnie osuszam pachę i posypuję zasypką. Mam Linomag, w zasadzie każda będzie dobra. Zakładam luźniejsze ubranka, żeby pod paszką był przewiew. Niestety, córka ma tendencję i lubi się to odnawiać.

ale może faktycznie trzeba spróbować clotrimazolem?

Gość rybitwa
No właśnie ja też tak robiłam i wydawało mi się, że będzie już dobrze i dopiero ten clotrimazol pomógł - wyczytałam o tym gdzieś na necie i moja pediatra potwierdziła, więc naprawdę polecam z własnego doświadczenia.

Gość gość
jeżeli te ranki sączą a posypiesz mąką to się zrobią kluski. A poważnie- mąka z mokrym poskleja sie w grudki, które dodatkowo podrażnią delikatną skórę. To samo wszelkie zasypki-stosuje się tylko na suchą skórę. Najlepiej nic nie rób , delikatnie osuszaj, wietrz jak najwięcej. Clotrimazol może sie przydać, tormentiol w maści też dobry.

Gość MamaWeen
Mazi płodowej nie powinnaś była zmywać, tylko zostawić, ona chroni dziecko w takich miejscach nie tylko w brzuszku ale i na zewnątrz.. Spróbuj najpierw sudocrem, a jesli nie pomoże to ziaja maść na odparzenia z cynkiem, tania jak barszcz i skuteczna. Zapraszam na nowo powstałą stronkę, gdzie umieszczam informacje o aktualnych promocjach na produkty dziecięce-pampersy itp. oraz różnych konkursach i sposobach na nudę w domu na macierzyńskim, o ile macie czas na nudzenie się:) https://www.facebook.com/MamaWeen