Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy możliwa jest ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam . W zeszłym miesiącu kochałam się ze swoim narzeczonym (zabezpieczenie zawiodło) w dni płodne . Od tego czasu zrobiłam dwa testy ciążowe (pierwszy 10 dni po owu , drugi 19 dni po owu) po pierwszym teście miesiączka przyszła na drugi dzień , trwała tak jak zawsze 7 dni ale była skąpsza . Obydwa testy wyszły negatywne . Powinnam @ dostać wczoraj (12) jednak ta nie nadeszła od 10.12 mam charakterystyczne (tak jak przeważnie miałam) objawy jak na @ tj ból podbrzusza i ból sutków jedynie ból lewego jajnika mnie niepokoi . Czy możliwe jest by była to ciąża ?

Gość gość
nie, niemożliwe

Gość gość
Proszę o odpowiedzi kogoś kto faktycznie może mi coś poradzić czy podzielić się doświadczeniem . W ciąży nie byłam nigdy i nie pora jeszcze na to a się martwię , że może tak być .

Gość gość
to przecież ci udzieliłam poważnej odpowiedzi- nie jesteś w ciazy, na co wskazuje miesiączka którą miałaś i negatywne testy

Gość gość
także uważam, że to mało prawdopodobne. Moze Cie pociszę mówiąc, że moja miesiączka żyje własnym życiem i 2-3 tygodniowe opóźnienia to normalka, zawsze jest przez to stres, ale nigdy nie okazał sie potrzebny. Także tym bardziej nie masz co sie przejmowac 4 dniami.

Gość gość
Przepraszam odebrałam pierwszą wypowiedź trochę inaczej . Mam nadzieję , że tak właśnie jest . Miewałam miesiączki takie troche nieregularne (teraz cykl to 28 dni +/- 3) ale właśnie z powodu tej pękniętej prezerwatywy się obawiam a niestety jestem neurotykiem :(

Gość gość
28+/- 3 dni to sa miesiaczki jak najbardziej regularne

Gość gość
Zapomniałam dodać , że to było na początku listopada i od tamtego czasu aż do teraz nie kochaliśmy się .

Gość gość
Tak wiem , że teraz są regularne chodziło mi o miesiączki sprzed niespełna około roku temu gdzie moje 3 cykle miały kolejno 26 , 36 , 30 , 42 dni .

Gość gość
A może ktoś jeszcze się wypowie ? Wiecie myślałam zrobić kolejny test ciążowy , może przyniesie mi to spokój ...

Gość gość
widzisz dostajesz odpowiedzi, zresztą słuszne, a nadal się nakręcasz. Zrób ten kolejny test to może się uspokoisz. Albo nadal będziesz sobie wmawiać czy możliwa jest ciąża skoro mam okres i test negatywny ? nie panikuj

Też myślę, ze raczej nie.. Tez sie kiedys nakrecalam, a ciązy jeszcze nie bylo :) jesli test przyniesie Ci spokoj- zrob go :) poczekaj jakies 6-7 dni od daty spodziewanej @ :)

Gość gość
Dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi ale straszna ze mnie panikara :( Wykonałam go właśnie i wykazał brak ciąży . Ulga natychmiastowa . Powiedzcie mi tylko jeśli któraś wie dlaczego tak może być , skąd nagle skąpe miesiączki (trwają tyle co zawsze 7 dni) skoro miałam na prawdę obfite ?

Gość gość
tak miałaś bo się nakręcałaś ;) miałam podobnie - nie chciałam być w ciąży, a ze strachu każdy podejrzany objaw traktowałam jako ciążowy. Podobnie mają kobiety, które bardzo pragną dziecka.

Gość gość
ja również miałam kiedys długie i bardzo obfite miesiączki, a potem samo się skrociło do dwóch dni i już nie sa tak obfite- tak właśnie działa ludzki organizm

Ja raz jak myslalam,ze moge byc w ciazy mialam tez wyjatkowo mniej obfite i deko krotsze krwawienie...ale w ciazy wtedy nie bylam :) dopiero po 2 miesiacach ;)

Gość gość
Dziwi mnie ta nagła zmiana i między innymi dlatego też spanikowałam tym bardziej , że to był mój pierwszy raz :)