Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam pomyslow na sniadania dla przedszkolaka

Polecane posty

Gość gość

Jajecznica, parowki czy kanapka z wedlina juz sie nam znudzil. Moze wy cos podpowiecie co moge dawac corce przed wyjsciem do przedszkola?! Musi to byc cos sycace bo corka jest niejadkiem i w przedszkolu nie chce jesc a nie chce zeby pol dnia glodna chodzila, wiec platki albo jogurt odpadaja.

Gość gość
Płatki, jeszcze owsiane, pełne z bakaliami, są sycące, jak dodasz miodu to słodkie i zdrowe, może da się przekonać? Inna opcja to kanapki- jak lubi, tu już z czymkolwiek możesz, omlet, naleśniki- mój lubi z serem żółtym i pomidorami, z serem białym i rodzynkami na słodko, ze szpinakiem- możesz odsmażyć, grzanki- też z różnymi rzeczami możesz robić, chleb solo a potem np. dżem, albo klasyczne z wędliną, serem żółtym, do tego pomidor, zioła albo ogórek kiszony...

Gość karmelki truskawkowe
jak sie przeglodzi to gowno zezre

Napisze co moje dziecko jada na śniadanie. Płatki kukurydziane na mleku Owsianka z bakaliami Ryż na mleku jajecznica jaja na twardo (kanapka) omlet na słodko - dżem,konfitura,cukier puder,twarożek omlet wytrawny - z szynką,szpinakiem,pomidorem itd kanapki - z szynką,pomidorem,ogórkiem,dżemem,z tuńczykiem (z puszki), z wędzoną makrelą,pasztetem,ser żółty parówka twarożek ze śmietaną i szczypiorkiem/rzodkiewką serek homogenizowany jogurt naturalny z owocami To by było chyba na tyle

Gość gość
Kanapki- -żółty ser + pomidor -żółty ser + ogórek kiszony -żółty ser + czerwona papryka -śmietankowy serek topiony + rzodkiewka -wędlina + pomidor +rzodkiewka -wędlina + ogórek świeży -wędlina + ogórek kiszony/konserwowy -twarożek (gładki biały serek) + rzodkiewka + szczypiorek (jako dodatki lub wymieszane_ -twarożek + pomidor -twarożek + kiszony ogórek + kminek -pasta jajeczna ( jajko, koperek/szczypiorek, sól, pieprz, jogurt naturalny) -jajko gotowane + kanapka z pomidorem -jajecznica

Gość gość
Nie będę powtarzać tego, co już inni napiali, dopiszę do tego co jada mój przedszkolak: - kaszę manną na słodko z sokiem malinowym - tosty (te zamykane) albo zapiekanki z piekarnika - bułeczki maślane (na słodko ale też na słono, alternatywa dla kanapki) - pieczywo tostowe smażone z jajkiem sadzonym (może niekoniecznie zdrowe, ale raz na jakiś czas nic się nie stanie, mój to uwielbia) - jajecznicę na milion sposobów: klasyczną z pomidorem i wędliną, ze szczypiorkiem, z żółtym serem, ostatnie odkrycie - z kiełkami, uwielbia

Gość gość
mleko to podstawa z platkami.

Gość gość
Kasza jaglana na mleku z rodzynkami, modelami plus starte jabluszko. Pożywne, rozgrzewające, idealne na zimę.

Gość gość
A dajecie np zupe jakas zalewajke albo zurek? Ja pamietam jak bylam mala to jak wstalam to juz swieza zupa na sniadanie byla ugotowana. Co o tym myslicie?

Gość gość
Karmelki truskawkowe nie znasz dzieci,niektore w ogole moga nie jesc az padna. Ja moge dorzucic kasze z warzywami,przygotowane dzien wczesniej i odgrzane rano. No.jaglana,jeczmienna,z marchewka,groszkiem,cebulka,papryka,pomidorem,smacznie przyprawione.

Gość gość
Swiezej zupy na sniadanie nie jadalam,litosci dla przygotowujacego,kiedy by mial wstac? Ale odgrzewana jadlam z kanapka.np.

Gość gość
Bez przesady, owsianka to 5 minut. Kasza jaglana 20 ale to można wstać, nastawić ją do gotowania i dopiero potem iść się myć. Niektóre laski dłużej się malują.... Śniadanie to podstawa, warto te pól godziny na przygotowanie i zjedzenie poświecić.

Gość gość
zupę na śniadanie? a sama jesz pomidorową o 7 rano? albo odsmażasz sobie kurczaka o 8? na litość boską, po to mamy podział śniadanie-obiad-kolacja, żeby te posiłki jakoś wartościować, bilansować :o

Gość gość
Ale mi chodzilo o zurek czy zalewajke:P a nie o owsianke:P kasze,owsianke,jaglana,kukurydziana i manne gotuje codziennie.

Gość gość
No ja tak jadlam:-) i nie nazekalam, zawsze bylam najedzona w szkole. Szczegolnie zima smakowala bo rozgrzewala

Gość gość
A o ktorej zaprowadzacie dzieci do przedszkola skoro macie czas na takie sniadanie.... I o ktorej wstaja.

Gość gość
Moja corka nie chce.tak rano nic jesc dopiero w przedszkolu je sniadanie

Gość gość
Zaprowadzam na 8 a corka wstaje sama juz przed 7.

Jakoś sobie nie wyobrażam mojego dziecka wcinającego żurku o 6-7 rano :D Owsianka - jak najbardziej.Ba! Może nawet zupa owocowa z kluseczkami.Ale żurku,pomidorowej i inne nigdy :D

Gość gość
A o ktorej chodza spac? Moja 20 30 to zazwyczaj spi a o 7 nie moge jej dobudzic

Gość gość
ja jak mam zupe z wczoraj to daje, ale specjalnie tego nie robie. Dzieci wstaja 5:30 bo o 6:10 wyjezdzamy z domy (oboje z mezem mamy do pracy na 7). Ja wstaje 4:45. Ale u nas to nie problem, wszyscy jestesmy rannymi ptaszkami.

Gość gość
Szybkie, sycace, smaczne i na cieplo, jeszcze z mojego dziecinstwa :) Jajko rozbeltane z odrobina soli i pieprzu, w tym zanurzyc kromki chleba po obu stronach i obsmazyc na patelni. Pyszne grzanki i swietna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy :)

Gość gość
Zaprowadzam na 8, wstaje sama przed 7, zasypia o 8

Gość gość
a jak czesto dajecie dzieciom jajka? Moj dwulatek je uwielbia pod kazda postacia, ale daje mu je 2 razy w tyg (nie licze tych dodanych np do plackow ziemniaczanych itp)

Gość gość
Co to jest zalewajka?

Gość gość
Moja corka tez 2 razy w tyg jada jakja. Zazwyczaj w sobote w zurku i na tyg w jajeczcicy. Ale nie bardzo za nimi przepada