Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ashanti1988

WIEM DLACZEGO AZJATKI WYGLĄDAJĄ MŁODZIEJ

Polecane posty

Gość Ashanti1988

Tak jak w temacie chciałam się podzielić moją wiedzą na ten temat. Interesuję się Azją od dawna, byłam tam jakiś czas i oto co zaobserwowałam : *ZERO opalania - to najważniejsza różnica. Azjatki chronią skórę przed słońcem wysokimi filtrami, kapeluszami itp. Solarium oczywiście wykluczone *używanie kremów BB zamiast podkładów, ale uwaga kremy BB dostępne w Polsce nijak mają się do tych azjatyckich *masaż twarzy - wzmacnia mięśnie, kształtuję owal twarzy, zapobiega zmarszczkom itp *zdrowa dieta- dużo warzyw, zielonej herbaty, glonów itp *utrzymywanie szczupłej sylwetki- dobre dla zdrowia, nadaje młodzieńczy wygląd *umiarkowane ćwiczenia np tai chi- chodzi o to ,żeby nie rozwijać nadmiernie mięśni, które nadają sylwetce męski wygląd *używanie olejków do oczyszczania twarzy, pielęgnacji włosów Jeśli coś jeszcze mi się przypomni to napiszę, odpowiem też na pytania :)

Gość gość
wszystko prawda ale dodam też, że umiejętnie potrafią się malować ;] Na kosmetyki wydaje się tam fortunę, bo wygląd-dobry wygląd to podstawa.

Gość Ashanti1988
Tak makijaż jest ważny, chociaż równie dużą wagę przywiązują do pielęgnacji cery.

Gość gość
Chodzi o krem BB z Garniera? Taki mi wyskoczył w internecie;)

Gość gość
Ameryki nie odkryłaś. Wiem to od dawna, a polskie bb cream do pięt ie dorastają tym azjatyckim.

Gość gość
O tym bb cream to było do gościa wyżej.

Gość Saassa
Śliczna jest wygląda na 15 - 20 lat , szok

Gość gość
a tak w ogóle to wkurza mnie wprowadzanie ludzi w błąd z tymi kremami bb. Skoro kremem bb to nie jest, to czemu się tak to nazywa? Powinni tego zakazać. Miałam możliwość testowania kremu bb azjatyckiego i takiego drogeryjnego. Niebo a ziemia. Te kremy bb drogeryjne są ok ale to są kremy tonujące. I kluczem do młodości jest właśnie dieta, dużo wody i ochrona przed słońcem. Jak wszyscy wiedzą słońce wpływa na starzenie się skóry ale u nas jest raczej trend opalania się.

Uwielbiam azjatyckie bb kremy. Używałam już trzech Skin 79, Hera Mineral Multi i jeszcze jakiegoś. Najbardziej podobał mi się Skin 79 VIP Gold Super Plus, teraz używam Skin 79 Snail Nutrition, ale jak mi się skończy, to wracam do GSP. Dobre jest też O HUI white-skin science white perfection serum. Świetnie wybiela skórę.

Gość Saassa
Hmm czy ten temat nie jest czasem jakąś reklamą kremów? :O

Gość Ashanti1988
Tak ,np: zwróćcie uwagę na to ,że skrót BB Garniera to Beauty Balm. Prawdziwe rozwinięcie skrótu BB na kremach BB azjatyckich to Blemish Balm. Sprytne prawda ? Z azjatyckich używam Skin79 Hot Pink oraz Freshel Mineral BB Kanebo . Można kupić na ebayu, chociaż trzeba uważać na podróbki

Gość Ashanti1988
Nie, to nie jest reklama. Nie zajmuję się sprzedażą kremów BB. Po prostu chcę przekazać moją wiedzę nt azjatyckich metod pielęgnacji urody :)

Gość Saassa
Ashanti1988=Magdooosia_85 =REKLAMA

Gość Ashanti1988
Nie używałam pomarańczowego. Ma nieodpowiedni odcień dla mnie. Natomiast różowy bardzo mi podpasował. Acha polecam jeszcze kremy wodne z It's Skin . Obecnie używam tego z koenzymem Q10 oraz tego z witaminą C

Gość Ashanti1988
Powtórzę po raz kolejny. To nie jest reklama. Gdyby była pisałabym wyłącznie o BB. Jednak używanie samych BB z pominięciem diety, ochrony przed słońcem itp niewiele pomoże. Azjatki patrzą na pielęgnację całościowo:)

Gość Saassa
UWAGA TO REKLAMA

Gość gość
jest takie powiedzenie - Azjatka starzeje sie w jedna noc. idziesz spac z nastolatka a budzisz sie obok babci. i taka niestety jest prawda. Azjatki nie sa piekne, maja specyficzna urode, ktora albo sie podoba, albo odrzuca. Mnie odrzuca. I te ich skrzecace glosy. znam kilka Tajek, niektorych dbalosc o urode sprowadza sie do prysznica wieczorem. coz, co kto lubi i co sie komu podoba… acha- wcale az tak mlodo nie wygladaja, ale jak sie ma 1m w kapeluszu i szczupla sylwetke (wiadomo, na ryzu chowane), to wiadomo, ze bedzie sie wygladac mlodziej niz przecietna uropejka np. przy wzroscie 170 cm i szerokiej budowie.

Gość Ashanti1988
Saassa widzę, że nie zmienie Twojego zdania - trudno. Podałam określone marki poroduktów po po prostu sama je przetestowałam. Nie mam z tego żadnego zysku. Jeśli ktos chce to może u dowolnego użytkownika ebaya czy innej strony je kupić .Tyle. Oprócz tego chronię twarz przed słońcem, staram się jeść zdrowo itp.

Gość gość
co ty gasza wcale tak nie jest : www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0

Gość gość
Ja się nie opalam,nie stosuję żadnej diety,niedosypiam a wyglądam jak dzieciak.Szkoda tylko,że nie jestem tak piękna,jak niektóre Azjatki.Aha i dodam jeszcze,że mam 22 lata i mam nadzieję,że zacznę wyglądać na trochę starszą.

Co za idiota wyskoczył z tą reklamą. A ten pomarańczowy to jakie ma tony? Żółte, szare czy różowe? Z takich naturalnych kosmetyków, to tworzę sobie maseczki ze spiruliną i jogurtem nat. lub z kurkuma z jogurtem, zamiast toników używam hydrolatów. Mój ulubiony, to oczarowy, no i smaruję na noc twarz olejkiem arganowym, śliwkowym lub ryżowym.

Gość Saassa
Nie zgadzam się z tym, że jak ma się 1 m to decyduje to o młodym wyglądzie, na Azjatkę ze zdjęcia zwróciłam tylko uwagę na twarz - piękną młoidziutką twarz nastolatki . Gdyby była 15 cm wyższa i 15 kg grubsza to przecież twarz dalej miałaby młodą.

Gość Saassa
A czemu się tak złościsz i czemu nazywasz mnie idiotą????????!?

Gość Ashanti1988
Zanim pojechałam do Azji też sądziłam ,że wszystkie są niskie a to nieprawda. Widziałam wiele powyżej 170 cm wzrostu. Natomiast to prawda ,że są szczuplejsze niż Europejki (zazwyczaj). Duże znaczenie ma tu dieta (bogata w warzywa, glony, przyprawy) oraz umiarkowana aktywność fizyczna, nie powodująca nadmiernego przyrostu mięśni. Acha dodam ,że już nastolatki używają kremów przeciwzmarszczkowych. U nas stosuje się je dopiero jak zmarszczki są już widoczne.

Gość Ashanti1988
Pomarańczowy BB ma żółtawy, jasny zimny ton. Dla niektórych cer będzie odpowiedni. Mi bardziej pasuje różowy. Natomiast w Polsce wszystkie podkłady i "kremy BB" są dla mnie za ciemne .

Gość gość
to jak należy dbać o twarz, jakie te kremy mają być? o olejki do włosów? ja używam tylko szamponu. ;-/ krem regulranie, mleczko do demakijażu...delikatny makijaż, co jeszcze? jak dbacie o twarz?

Gość Saassa
każdy Twój post będzie o cudownym magicznym kremie dostępnym na Ebayu? :D

Gość gość
a ile te podkłady kosztują? ja mam takie zwykłe, l'oreal albo inne w tym stylu...to gdzie się kupuje i jakie?