Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przez nadopiekuncza matke nie umiem podejmowac decyzji nie mam swojego zdania

Polecane posty

Gość gość

o wszystko co robie musze pytac innych sama nie umiem wlasciwie ocenic\ matka zawsze musiala wszystko sprawidzic i kontrolowac zazwyczaj stwierdzala ze wszystko robie zle i poprawiala za mnie

Gość gość
biedna :( ja mam dokladnie to samo...autorytarny ojciec i nadopiekuncza mama ...jestem zyciowa oferma, sierota

Gość gość
ja nie tyle przez nadopiekuńczość,ale przez to,że klimaty w rodzinie wpędzały mnie zawsze w coś w rodzaju nerwicy,tu trzeba było uważać,bardziej niż w polityce,na to jakie decyzje się podejmuje,mi nigdy nie wolno na luzie do czegoś podejść,nawet na jakąś próbę

Gość gość
mi zabronili pracowac ...a to,ze umowa moze byc podejrzana a to,ze cos,ze w sklepie kradna wiec ja bede dokladac do interesu, a znowu jako fryzjerka zle obetne itp itd jestem dnem

Gość gość
o rzeczach które powinny w danych okolicznościach być wręcz banalne,nagle ktoś ci o nich tak n*******la,że gdyby jakiś karabin mieć w rękach,to różnie by to mogło się skończyć

Gość gość
ja do dzisiaj słyszę to n*******lanie,że nie wolno iść na osiemnastkę,bo wpadnie się tak jak siostra w narkotyki i ciążę

Gość gość
no dokladnie ona od zawsze mi sprzatala i meblowala pokoj nigdy nie moglam wybrac koloru sciany lub ulozenia ubran bo ona decydowala,a jak zrobilam po swojemu to zmieniala do skutku pod moja nieobecnosc dzisiaj jestem calkowicie niedecyzyjna nie wiem co powinnam robic drobne sprawy zajmuja mi duzo czasu nie umiem ubran kupowac sama nic nie umiem zalatwic szkoda ze nie umarlam w dziecinstwie dzisiaj bym sie nie męczyla

Wyprowadź się od rodziców i przestań do nich dzwonić w każdej sprawie. Czas odciąć pępowinę!

Gość gość
i to matki to chyba była najmniejsza wina,ogólnie klimatów rodem z psychiatryka w rodzinie

Gość gość
po prostu tak to jest,jak kto ktoś sobie robi z desperatem,czując,że coś jest między nimi bardzo nie tak

Gość gość
ja naprawdę chciałbym żeby rodzina się ode mnie odp********a,nie zastanawiać się co oni chcą ode mnie,od innych,jakie mają plany,nastroje,nie chciałbym na nich patrzeć,materialnie nie było mi i nie jest zle,ale pscyhicznie,jak w szpitalu psychiatrycznym

Gość Alexaaaa
mam kuzynkę, która miała to samo. I wiem, że to było dla niej okropne, bo skończyła u psychologa. Tak to się kończy czasem, zalezy jaką kto ma psychikę. Postaraj się może o tym z nią porozmawiać. Albo staraj się zrobić wszystko sama zanim ona cos wymysli. A jak to nie da rady to musisz znaleźć ujście dla swoich emocji. Coś jak sport, lub jakieś hobby, przy którym bedziesz czuła uspokojnienie. Bo jak będziesz taka przytoczona i wszystko się skumuluje to może sie skończyć jak u mojej kuzynki. Ale pocieszając powiem, że ona wyszła już z tego na prosto. Ma chłopaka, 18 lat i już jej mama nie kontroluje jej aż tak jak kiedyś, bo często wyjeżdża do niego :)

Gość niezznajomy
dzieci tak mają, gdy dorośniesz będziesz bardziej rozgarnięta i zdecydowana

Gość gość
mam 25 lat

Gość niezznajomy
jak masz 25 lat to znajdź sobie faceta, zamiast użalać się na forum na matkę jak nieudacznica

Gość gość
po co mi facet niby faceci to debile

Gość gość
wiem,że z jednej mamy szczęście,bo jesteśmy skazani na życie z niezle prosperującego biznesu,ale jakiś kompromis trzeba będzie wypracować,żeby za bardzo nie patrzeć na siebie

Gość gość
takiematki powinny isc do psychologa