Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Farlo

Ból zęba kilka miesięcy po leczeniu kanałowym

Polecane posty

Gość Farlo

Witam. Od kilku dni, pojawił się u mnie ból górnej szóstki, którą leczyłem we wrześniu kanałowo. Ból pojawił się w czwartek, z początku był lekki, lecz dzisiejszej nocy nie mogłem spać ponieważ, każde przełknięcie śliny sprawiało mi potężny ból. Jak nic nie robię tz. nie jem, nie mówię itd. to mnie nie boli, ale jak mam coś zjeść ból jest okropny, czuję jakby bolało mnie w środku w zębie, to mój drugi ząb leczony kanałowo, pierwszy robiony miałem w lipcu i od tam tego czasu nic nie boli, nie wiem co to może być, ale zaczęło się tak nagle, boli niesamowicie przy nacisku, proszę o jakieś porady, bo tabletki przeciwbólowe nie działają.

Gość Anna_Mała
Pewnie masz to co mnie się przydażyło. Źle wyczyszczony kanał i zrobiła się pod zębem torbiel/ropień. Idź do dentysty i trzeba ten ząb zrobić od nowa , usunąć torbiel jeśli jest . Samo niestety nie przejdzie . Może być gorzej i wtedy zostanie usunięcie zęba. Nie czekaj , idź do dentysty . Pozdrawiam.

Gość gość
Trzeba prześwietlić i wtedy będzie wiadomo, czy to źle wyczyszczony lub niewypełniony do końca kanał, czy np. zapalenie okołowierzchołkowe zęba, ropień, torbiel,itp. Bez dentysty się nie obejdzie.

Gość Farlo
Dzięki wielkie, jak tylko wrócę do domu to pójdę do dentysty.