Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziewczynka 6letnia w 97 centylu w wadze i wzroście

Polecane posty

Gość gość

może być gruba? Uwagę o otyłości wpisała lekarka córce (o tych wymiarach) moich znajomych a wg mnie ta dziewczynka jest wręcz szczupła. Kto zwariował?

Gość gość
Może być... wszystko zależy od tego, jak te kilogramy się rozkładają. Musiałabyś wrzucić fotkę od szyi w dół.. wtedy można coś powiedzieć.. tak na centyle, ciężko. Wydaje się jednak, że każda 6 latka o wadze ok 30 kg jest za gruba..

Gość ex_debill_znowu_po
boszsz, płakac się czasem chce co ludzie wypisują... może być gruba, ale wątpię szczerze, czy jest mój syn pięcioletni też ma wzrost i wagę na 97 centylu - mogę mu żebra policzyć, nie ma żadnego tłuszczu - nigdzie, ma klatkę bardziej rozbudowaną od chłopców w jego wieku - tyle co udało mi się porównać, jakby mi ktoś patrząc na wykres powiedział, że ma otyłość to bym się popukała w głowę

a ile wazy i ile ma wzrostu? bo moja córka jest wagowo ciut powyżej 97 centyla a wzrostowo duuzo powyżej 97 centyla. a jest szczuplutką dziewczynką!!! waży 25,5 kg ale ma 125 cm wzrostu. ubrania nosi na 7-8 lat. wysoka bardzo i również szczupła :)

Gość gość
Pieciolatka ważaca prawie 26kg?! To jest NORMA dla 7 latka!

umiesz czytać?? ona ma 125 cm wzrostu!! czyli ma wzrost 7-8 letniego dziecka to dlaczego ma wazyć jak 5 latek? wagę ma odpowiednią do wzrostu :)

Gość gość
meaa wybacz ale twoje dziecko jest akurat grube

Gość gość
A ty myślisz ze centyle to kaprys nawiedzonych lekarzy?! Ani jej wzrost ani waga nie jest normalna, nie wiem co cie cieszy, powinnas raczej szukac przyczyny tej anomalii a nie cieszyć się z "dorodnego" dziecka :o

Gość gość
5 latka z wagą 8 latki i mamusia bedzie nam wmawiac,z e dziecko jest szczuple, no litosci, bez zartów to nadwaga kobieto, ogarnij sie

Gość gość
Ale ludzie są debilni - uważasz, że każdy człowiek ma ważyć tyle samo niezależnie od wzrostu? I kobieta 150 cm i mężczyzna 190 cm? Bo to właśnie wynika z tego, co piszesz - każdy 5 latek ważący 25 kg to grubas! I nie ma znaczenia ile ma wzrostu. No ludzie litości, czy wy nie myślicie?

Gość gość
25,5 kg w wieku 5 lat to juz jest wynik POZA SIATKA, nadwaga graniczaca z otyłoscia sprawdz na siatce meaa

Gość gość
nie jestem matką, może się nie znam, ale całe swoje życie dziecięce i nastoletnie byłam nieco powyżej 97 centyla i byłam gruba, niestety. także raczej to dziecko ma nadwagę, może nieznaczną, ale ma.

Gość gość
Przecież według centyli 5letnie dziecko majac 97centyl wzrostu powinno mieć 115 a Twoja córka ma 125cm???????

to ty się ogarnij! jaka anomalia?? ja mam 178 cm wzrostu a mój mąż 193 cm. chyba nie sądzisz, że będziemy mieć dzieci karzelki :D

do gośc z 22.54 pisałam, że wzrostem jest duuużo powyżej 97 centyla a nie na 97 centylu

Gość gość
kuuuuzwa to jakis mutant jest, badalas ja u endokrynologa? 26 kilo to normalnie 9 latki ważą

Gość gość
Wzrost rodziców nie ma wpływu na tak wielkie odstępstwa od centyli! Twoja córka powinna być z względu na tendencje genetyczne na ok 97centylu a nie wyprzedzać rówieśników o 2lata, ogarnij się i idz do endokrynologa a nie szukasz głupkowatych wymówek typu ja mam 173- to jest NORMALNY wzrost a wzrost twojego dziecka do wieku normalny nie jest.

spróbuję tak... to zdjęcie mojej córki sprzed miesiąca. dokładnie z 11 listopada. proszę... oto grubas... dopiszcie www fotosik.pl/pokaz_obrazek/695a590eb5f1871e.html

Gość gość
25 kg i jest szczuplutka? żartujesz sobie? moja ma 124 i wazy 20 kilo ale jest rok rowno starsza od twojej! z grudnia 2007 i to jest szczuple dziecko

Gość gość
nie jest szczupla, ma pulchne rece, łydy jak dorosła kobieta, dlonie duuzo starszego dziecka, stopy jak facet masz gruba córke

nie no rzeczywiscie wiesz o mnie wszystko... byłam z córką u endokrynologa z powodu (jak mi się wydawało) guzka w okolicy sutka. przy okazji poruszyłam kwestię wzrostu. wszystko jest OK! ja mialam identyczny wzrost w jej wieku :) mam jak pisałam 178 cm. mutantem nie jestem :) anomalią również nie

Gość gość autorkaa
wy sie niektore kretynki palnijcie w leeb jak dzieci od gruubasow wyzywacie. Nie liczy sie sama waga, ale wzrost i budowa ciala a takze dziecko na jaki wiek wygląda Moja jedna z corek ma 4 lata a nosi ubranka i wymiary na dziecko autentycznie 2.5-max 3 letnie syn w giumnazjum nosil wybmiary dla studenta

Gość gość autorkaa
chcialam powiedziec ,ze to NIE ja jestem zalozycielem tematu, tylko nik zostal z innego tematu w ktorym pisalam i zapomnialam zmienic

zdjęcie z tych wakacji voila.pl/index.php?f=1774052 normalna, szczupła dziewczynka - jedynie o głowę wyższa od rówiesników ale i tak bedziecie wmawiać że ma garba choć nie jest wielbłądem :)

Gość gość
Jakiej anomalii , ludzie, ja mam 180 cm , maz tez, I moje dzieckomjest wysokie, waga I wzrost powyzej 99.6 centyla, jak czytam nie ktore mamusie to sie zastanawiam czy wy takie glupie czy wam cos na mozg padlo.. O tak 9 latki, chyba z anoreksja, kazdy czlowiek ma inna budowe, zadne dziecko nie wyglada tak samo, to nie robociki z fabryki, moja corka wazy 19 kg, ma 3 latka, jej 5 letni kuzyn wazy 21 kg, a mala jest od niego nizsza doslownie o cm, kosci mu mozna policzyc, skora wisi , nic wiecej, patyczak, to samo z moja corka, ona wazy raptem 2 kg I ma juz zupelnie inna budowe, jest silna , bo chodzi co 2 dzien na basen I na gimnastyke dla dzieci, jest bardzo aktywna, 2, roznych dzieci..

Gość gość
I sorry za bledy, tablet mi sam przestawia wyrazy

Gość gość
Moja prawie 9 latka waży 27 kilo, to w sam raz, 5 lat i tylko 2 kilo mniej to jak dla mnie kosmos.