Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mirra30

nadzieja na dziecko

Polecane posty

Gość gość
no to absolutnie powinno tak byc i zycze dzidziusia zaraz 👄 www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0

Dziekuje ale czuję że i w tym miesiącu się nie udało jeszcze 9 dni do @ ..a ja jestem pewna że się nie udało ..

Gość gość
a może akurat się udało? 3 cykle, z tego co się tu czyta, to raczej nie tak wiele jeśli chodzi o starania :]

Gość gość
Zablokowałaś się psychicznie? No co ty :) Sprawdź hormony tsh tarczycy i czy nie jesteś uczulona na gluten/pszenicę? Bo powodują bezpłodność.

Gość mirabelkaaha
hej ja tez juz 3 cykle staran teraz wlasnie ejstem w polowie 3 cyklu i tezwielkie nadzieje ja biore lek i modle sie zeby tym razem sie udalo , ale wiem co czujesz , bo ja tez czesto tak mam ze planujac cos wychodzi cos zupelnie innego lub przeciagasie wczasie

Nie mam żadnych objawów ... nic co by wskazywało że się udało... tak wygląda na to że jakaś blokada psychiczna się we mnie odezwała.. i najgorsze jest to ze sobie poradzić z tym nie mogę ;)

mirabelkaaha a jakie leki bierzesz ?? Ja też w połowie 3 cyklu w sumie już po owulacji na co wskazywały testy owulacyjne teraz czekam na @ oby nie przyszła

Gość gość
A uzywasz testow owulacyjnych? Kolezanka rok soe starala i nic, z testem udalo sie za 1 razem :) Powodzenia!

Gość mirabelkaaha
clotybegyt na wzrost pecherzykow i owulacje wlasnie ja tez mysle ze jestem po owulce bo 3 dni a zwlaszcza wczoraj ledwo chodzilam ja cche testowac przed samymi swietami zobaczymy

Właśnie w tym miesiącu pierwszy raz użyłam testu i w poniedziałek były dwie wyraźne krechy czyli pozytyw mój był dopiero na drugi dzień od testu pozytywnego i wtedy działaliśmy ale nie wiem czy nie za późno :(

Gość mirabelkaaha
wczesniej dzien lub dwa przed owulka tez sa szanse na ciaze ja z mezem probowalismy od 6 dc do 19dc w ostepach co 2 dni mamy andzieje zesie udalo

ja mam dostać @ 24 i planuje zrobienie testu w ten dzień właśnie ale znając życie nie udało się ostatnio miałam cykl 34 i byłam pewna że sie udało bo zawsze mam regularne a tu nagle taki przeskok zawsze 28 a tu 34 dlatego się nie nakręcam

Gość gość
my tez staralismy sie8miesiecy i sie udalo testy niewykrywaly owulacji chociaz byla bo mialam monitoringi,zrob badanie nasienia meza moze to z jego przyczyny jest problem?ja btralam duphaston i zaszlam w pierewaszym cyklu z nim i monitoringiem.niemialam zadnych objaw dopiero 2dni przed@bylo inaczej.wrzuc na luz bo mozesz miec blokade

Gość gość
Kolejne p*****lniete desperatki haha Trzy cykle to norma mi się w trzecim udało zaciaxyc ale nie przypominał sobie żebym z tego powodu lamentowala jak wy jeczycie jakbycie się lata stasraly Macicę wam się na puste mozgi rzuciły czy co??

a U mnie test był pięknie pozytywny tylko w jeden dzień potem już tylko jedna krecha nie wiem czy nie za wcześniej na badania ? to dopiero 3 cykl i to w miarę spokojne starania jak się nie uda w najbliższych dwóch miesiącach pójdziemy oboje na badania

nie pasuje Ci to po cholerę czytasz desperatki? idź lepiej zrób coś pożytecznego .. a nie komentuj głupio

Gość gość
Nie mam nic do roboty i się nudze czekam na poród iczytam te wasze wypociny Idzie się posmiac z tej paniki Bzykacie sdie z kalendarzem w ręce a facetów jak dawców nasienia traktujeviue bo wy krowy rozplodowe dziecka chcecie i zdesperowane jakby tylko to miało sens w życiu Nakrecajcie się dalej to jeszcze kilka lat będziecie się starać a wmiędzyczasie faceci kochanki sobie znasjda bo wy nie myslicie głowami tylko macicami haha

Gość gość
ja jak byłam w ciąży, a mam dwójkę to nie mialam żadnych objawów, nic nie czułam tylko jajnik lewy, nawet jak wchodziłam po schodach to go czułam, dziwnie mnie kłuł, ciągnął - teraz też się staram o synka tym razem, nie wychodzi, już rok czasu nic :-(

Współczuje Twojemu przyszłemu dziecku takiej matki no ale cóż rodziny się nie wybiera ;)

Gość gość
Lepsza taka jak ja niż zdesperowana mamuska z macica w mózgu:-) staraj się staraj bo czas ucieka a nie marnym czasu na kafe :-)

Gość gość
po co tak chciec za wszelka cene?/? co w tym takiego?? odpusc i juz....bedzie to bedzie nie to nie ludzie moj 1 sex bez zabezpieczenia i bylam w ciazy

Gość mirabelkaaha
ja poprzedni cykl mialam 28 dniowy a jeszcze poprzedni tez 34 dni i juz mysalam z esie udalo ale bylo rozczarowanie teraz nie wiem jak bedzie stram sie myslec ciagle pozytywnie

Gość gość
Wiesz ja myślę że nie teraz to później trudno kiedyś się musi udać najgorsze jest to czekanie ;)

Nie zrozumiecie kobiety która pragnie dziecka .. inaczej jak nie planujecie wtedy wpada się za pierwszym razem ;) Jeśli się zaczynają starania i chęć bycia mamą sprawa już nie wygląda tak kolorowo

Gość gość
P******ę.. 3 cykle, a ta ma jakieś lęki, schizy.. Ty się lecz kobieto.. __ Wiesz ile czasu ludzie czekają na dziecko? To C***owiem: ja: 8 lat (1 nieudana inseminacja, 2 razy drożność jajowodów, 1 poronienie, 1 ciąża pozamaciczna, 1 dziecko..) koleżanka: 5-6 lat ( 1 poronienie, 1 ciąża pozamaciczna, 1 martwy płód, 1 dziecko.. mnóstwo badań ona i mąż) koleżanka: 3 lata ( 2 nieudana inseminacje, zabieg u męża na żylaki powrózka nasiennego, różne badania, dziecka brak) kuzynka- 5-6 lat (2 razy nieudane in vitro, 3 in vitro udane- bliźniaczki) _ Co Ty sobie myślisz... że ciąża to tak "raz, dwa".. owszem.. tak to wpadają ci, którzy dziecka nie chcą mieć.. 3 cykle, a ta wariuje.. nie mogę...

Widzę że bardzo sprawia Wam przyjemność obrażanie innych ..ale wiecie gdzie ja mam te wasze głupie gadania ? Możecie obrażać jeśli poprawicie tym swoje samopoczucie ;)

Gość gość
nigdy nikomu nie plułam bo ktoś ma dziecko może nie może jak byłam mała ktoś zrobił mi wielką krzywdę potem całe życie wmawiano mi że pewnie z dzieci nici a ja i tak nigdy nie złościłam się psycholog ukoił trochę cierpienie lecz cóż a dziś jestem MAMĄ i to nie jednego :) dziewczyny po co się targować co ma być to będzie !

Gość gość
Ja Cię nie obrażam... tylko właśnie nie rozumiem, jak dorosła kobieta może takie rzeczy pisać.. ze w ciąży nie jest po 3 próbie. Nawet do lekarza idzie się najwcześniej po roku, półtorej nieudanych prób, bo wcześniej i tak się "problemem" nie zajmie. Jeśli natomiast tak bardzo chcesz mieć dziecko.. to może zacznij od faceta.. Niech pójdzie, zrobi sobie badanie nasienia. ..to będziesz przynajmniej wiedziała, czy u niego na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze. Więc się tutaj nie skarż, nie użalaj.. tylko jak tak bardzo Ci zależy i już po 3 cyklu to Cię rusza.. myślisz dlaczego się nie udało itp.. to już.. facet na badania!

A może najzwyczajniej w świecie mam fatalny dzień i chciałam się wyżalić ? Nie panikuje narazie gdyby tak było dawno byłabym u lekarza ;) Chcę więc rozmawiam o tym dużo kobiet jest w mojej sytuacji i możliwe że tez chciałoby się wyżalić .. no ale dobrze już się nie użalam nad sobą ..