Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaaaaaaa

posciel spiworek rozek

Polecane posty

Gość adaaaaaaa

chcialabym zapytac jak to jest lub bylo u Was w praktyce? W kladliscie spac malca od pierwszych dni zycia i ewentualnie jakich firm bylo to koldry i jakich wymiarow? Slyszalam, ze do 1 r. ż. nie powinno uzywac sie kolder tylko np. koce,. Rodze w grudniu i chcialabym zeby dzidzka miala cieplo, wiec co mam zrobic? Jakie sa Wasze opinie?

Gość gość
Pierwsze ok miesiąca w rożku potem pod kocykiem. Kołderka ok roku dopiero. Śpiworka nie lubiła i nie chciała w nim spać.

Mam wiosenne dziecko. Od urodzenia do niedawna tylko kocyk (raz cieńszy, raz grubszy). Od niedawna ma też kołderkę, ale rozkopuje się. Śpiworek sprawdza się najlepiej, tylko trzeba pamiętać zawczasu go do niego zapakować, bo gdy już uśnie to nie ma szans, by się nie wybudził przy wkładaniu. Rożka nie miałam. Wydał mi się zbędny, bo "na chwilę". Jestem z natury praktyczna i nie cierpię się zagracać. Wiem, że wiele osób pewniej się czuje podnosząc dziecko w rożku. Sama nie wyobrażałam sobie, jak to jest podnosić, ubierać, kąpać, trzymać noworodka. Nie mając żadnego doświadczenia dałam radę od początku. Cały strach minął i nawet w kocyk go nie owijałam. Jak trzeba było potrzymać dziecię na rękach to po prostu trzymałam samo dziecko. Odwagi! :-D

ja polecam kolderke albo spiworek, rozek bardziej na pierwszse dni, ale do spania zdecydowanie spiwor lub kolderka, w sumie spiworek bardziej bezpieczniejszy bo dziecko moze sie wiercic i wtedy kolderka nie zdaje egzaminu. a jesli nei wiesz jaki spiworek to ja polecam DREAMERa:) sa w dwoch rozmiarach.

Gość gość
Ja używałam rożka do ok 3 miesiąca życia dziecka, potem służył za kołderkę przez jakieś kolejne 3 miesiące. Potem kocyk na zmianę ze śpiworkiem (kocyk, gdy ciepło, śpiworek, gdy zimno), a jak mała skończy rok, to przerzucimy się na kołderkę. Chyba że przyjdą duże mrozy, to pewnie wcześniej.