Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG Robić czy nie robić

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 9 tc. Pierwsze usg miałam wykonywane stosunkowo wcześnie, bo w 3 tygodniu, kolejne miesiąc później. Jednak sytuacja się skomplikowała - dostałam plamień (przeszły po rozpoczęciu kuracji duphastonem), a teraz odczuwam silne bóle brzucha i objawy ciążowe znacznie zelżały. Boję się bardzo, czy wszystko jest ok. Czy warto dla pewnośc***owtórzyć usg (mam możliwość nawet jutro) , czy też może to zaszkodzić płodowi?

Gość gość
Oczywiście że rób. Może sie okazać (czego ci nie życzę) że ciąża obumarła a Ty tego nie wiesz. Dziwne że lekarz jeszcze ci tego nie zaproponował. USG nie ma żadnego wpływu na ciążę ( miałam chyba ze 20 razy robione)

Gość gość
Jasne że robić! Ja raz w szpitalu miałam dwa usg dzień po dniu.

Gość gość
usg jest nieszkodliwe dla płodu, poszukaj sobie , jest mnóstwo artykułów w necie

Gość gość
No właśnie mam różne obawy.. z lekarzem widziałam się wczoraj (na wizycie domowej). Podotykał brzucha, kazał łykać nospę i nic poza tym :/ Jak spytałam, czy zrobimy usg w kolejnym tygodniu to stwierdził, że za często się nie powinno, no ale jeśli będzie potrzeba to zrobimy. Ja uważam, że potrzeba jest. Następne badania będę mogła wykonać dopiero po Nowym Roku.