Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo nerwowe male dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam:( nie mam juz sily. moje dziecko ma 16 msc i jest tak nerwowe ze nie wiem co robic. rzuca sie krzyczy bije i tak caly dzien. nie wiem juz co robic. podalam mu melise ale nic nie pomoglo. nurofen bo myslLam ze cos go boli-nie pomoglo. jakis szal mozna opisac ;( co robic

Gość gość
nigdy do tego stopnia nie bylo :(

Gość gość
A jak jest ze spaniem? Są dzieci, które po prostu mają takie usposobienie, i ślicznie z tego z czasem wyrastają. Może boleśnie ząbkuje, może to taka faza. Na pewno warto obserwować dziecko pod kątem nietypowych zachowań, drżeń, zapatrzeń, pobudek z krzykiem, opóźnień rozwojowych, zaburzeń snu etc... I w razie czego dla świętego spokoju pokazać dziecko neurologowi. Będziesz spokojniejsza.

Gość gość
Pewnie karmilas mm :P

Gość gość
Stawiam na skok rozwojowy plus zęby, nie wiem jak u Twojego malucha,ale u mojej córci mniej więcej w tym wieku zaczęly wylazic trznowce, później trójki, wszytsko bolesne jak cholera, chodziła podenerwowana całe dnie, w nocy spała jako-tako, ale po środkach przeciwbólowych (żel i czopki z paracetamolem), wszystko minęło po ok.miesiącu, teraz na tapecie jest bunt dwulatka, ale to już pikuś :D

Gość gość
podawaj magnez - działa cuda

Gość gość
u nas też ta było - i kły szły (masakra, chociaż do tej pory żeby bez problemów szły) i skok rozwojowy (mega skok rzekłabym) i przeszło po ok dwóch miesiącach.

Gość gość
To ja autorka. Skok rozwojowy ? nie słyszała. wszystko z nim wporządku pod względem rozwoju . ząbki trzonowe ma. czekam na trójki. Ale jest taki nerwowy... Przysłowiową szybke z okna bym mu dała żeby było chwile spokoju . w nocy śpi całe szczęście bo nie mam sił już

Gość gość
A może takie zachowanie obserwuje u rodziców

Gość gość
na pewno karmione mm i dalej ciągnie flachę

Gość gość
oj, ja tez tu szukalam porad na podobny temat jak syn mial niecale dwa lata... U nas 'bunt dwulatka' sie zaczynal w okolicy 16mscy, i w ogole ten okres wlasnie tak do dwoch lat wspominam ciezko... Dalej latwo nie jest, ale jednak latwiej. Moja rada-nie ustepuj dla chwili spokoju, bo da to tylko dorazny skutek, a jedynie konsekwencja wyeliminujesz niepozadane zachowania

Gość gość
zglos sie do poradni na diagnoze

Gość gość
co Wy z tym mm ? ? Fakt wymusza niemiłosiernie. milion zabawek i wszystkie złe... Sama go wychowuje wiec nie jest rozpieszczony a jednak..taki upierdliwy i złośliwy ...

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej