Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marry Janne

Dlaczego tak dużo osób dopuszcza sie do aplikacji adwokackiej

Polecane posty

Gość Marry Janne

Spadnie poziom swiadczonych usług, gdyż sprawy beda prowadzone przez osoby o mniejszym doswiaczeniu i wiedzy. Polska to dziwny kraj

Gość gość
Na początku może i tak, ale rynek szybko zweryfikuje ich umiejętności, a spora konkurencja zmusi do obniżenia nieprzyzwoicie wysokich honorariów adwokatów.

Gość gość
nie bój się, ciebie nie dopuszczą na pewno :o

Gość gość
Bardzo dużo. Osoby, które najbardziej porad potrzebują nie mają takich pieniędzy.

Gość tamaris1
wg mnie to dobrze. spadna ceny np zamiast 150zl za porade bedzie sie placilo 50-70. nawet ci "lepsi" beda musieli obnizyc swoje ceny bo jesli tego nie zrobia klienc***ojda do "gorszych" (tanszych). w tym biednym kraju obnizka cen jest jak najbardziej wskazana.

Gość Jecogow
Dla mnie tez to jest troche ponizające. Najpierw 5 lat trudnych studiow, nie imprezowanie czy chlanie jak na innych kierunkach, potem 3 lata ciezkiej aplikacji i nagle człowiek dowiaduje sie, że po 8 latach nauki dostanie 3-4 tysiace na reke. Smutne, ale prawdziwe

Gość tamaris1
jacegow- 3-4 to i tak dobrze jak na PL. ja i niektorzy moi znajomi jestesmy po cakliem niezlych studiach (moze nie po medycynie ale tez nie po oklepanym marketingu) z czego czesc wogole nie moze znalezc pracy a czesc zarabia 1500-2500.

Gość gość
Wcześniej by zostać prawnikiem wystarczyło mieć pieniądze i/lub znajomości i/lub rodzinkę w biznesie To teraz gdy wzrośnie konkurencja to jednocześnie wzrośnie jakość usług i spadną ceny;)

Gość gość
co autorko, boisz się, że konkurencja wejdzie do zawodu? Oj, co za pech :) Nie bój się, będziesz dobra to się utrzymasz. Ja mam specjalizację to sobie dam radę.