Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miska92

Bol piersi bol podbrzusza brak miesiaczki Pomocy

Polecane posty

Gość miska92

Witajcie! Otóż, współżyję z narzeczonym regularnie bez zabezpieczenia, ponieważ stwierdziliśmy, że do ślubu już nie daleko, dlatego też postanowiliśmy darować sobie zbędne zabezpieczenia bo oboje chcemy mieć dziecko. I teraz jest taka dość dziwna sytuacja.!!!! Zaznaczam, że ( mój )ginekolog ma termin dopiero na 16.01.2014. !!! Miesiączkę powinnam dostać 4 grudnia, nie pojawiła się. 6 grudnia postanowilam zrobić test ciążowy. Wynik wyszedł negatywny, ale po godzinie jak chciałam wyrzucić test pojawiła się ledwo widoczna (jakby rozlana, taka rozmazana fest) druga kreska. Cykle zazwyczaj miałam regularne, jak już pojawiały się wahania to mniej więcej 3, 4 dni w przód i w tył, ale rany boskie, to już 11 dni bez miesiączki! Oczywiście na jednym teście się nie skończyło wydałam już 30 złotych.. Wyszły raz zupełnie negatywnie a raz z kreską ledwie widoczną (co jest głupotą bo mogłam iść na test z krwi) na testy ciążowe z aptek. Słuchajcie, tylko, że z tym testem z krwi jest taka sprawa, że po pierwsze mam mało widoczne i słabe żyły (ostatnio pielęgniarka grzebała mi w ręku pół godziny, żeby się wkłuć)a po drugie, co wiąże się z tym pierwszym po prostu ostatnio zaczęłam mdlec przy takich zabiegach. I teraz pytanie, czy kiedyś test pokazywał wam, że nie byłyście w ciąży, chociaż było inaczej? Ja nie wiem, może zbzikowałam, ale dopiero teraz. Kiedy okres spóźnia mi się 11 dni. O co tu chodzi? Dodam na koniec jeszcze może to: * zaczęłam jeść jak opętana, śledzie, sałatki jarzynowe, frytki i nutelle (której nienawidzę) i .. wątróbkę * z nosa leci mi krew z rana zazwyczaj * mam OGROMNE piersi... I bolą jak diabli * cały czas dosłownie, gdybym mogła siedziałabym na toalecie, bo ciągle wydaje mi się, że mam okres. *mam uczucie mokrości, jakbym popuściła w majtki. * Boli mnie podbrzusze (ból typowy jak na okres) Błagam pomóżcie mi, nie żałuję pieniędzy na prywatnego lekarza, ale nie chcę żeby patrzył na mnie jak na idiotkę, chcę to skonsultować najpierw z kimś z Was. Pójdę do lekarza, tylko powiedzcie mi, czy ja nie oszalałam?

Gość gość
Tu nikt ci nie powie o co chodzi.Niestety musisz przeboleć ten test z krwi albo czekać na datę wizyty u lekraza

Gość gość
Co by nie było musisz iść do ginekologa ale teraz nie za miesiąc.Jak jesteś w ciąży to ją potwierdzi a jak nie to przepisze coś na wywołanie miesiączki.Co do testów-jak są objawy to i test pokaże ciążę.Skoro wychodzi negatywny to takich objawów jak ty masz nie będzie.

Gość gość
Chociaż powiem wam, że mojej koleżance około 2miesiące test wychodził negatywny nie wiadomo czemu jak była w drugiej ciąży, a w pierwszej od razu 2krechy miała

Gość oleksanderka
dziewczyna chciala tylko pomocy, nie wiem czy umiecie czytac, ale napisala, ze do lekarza i tak pojdzie. Moim zdaniem istniej***ardzo duze prawdopodobienstwo, ze jestes w ciazy, czesto zdarza sie, ze poziom HCG jest bardzo niski, totez niewykrywalny niemalze dla domowych testow. A i wlasnie, moglabys napisac, jakie testy wykonywalas?Paskowe, strumieniowe, czy płytkowe, bo to tez ma znaczenie. Wez narzeczonego pod pache i pędźcie razem na bHcg. A pozniej do lekarza ;). (badanie w granicach od 15-30 złotych). Trzymam kciuki, żeby beta wyszła wysoka!;) Narazie

Gość gość
Ogromne pirsi i bolące to mi się zrobiły po I trymestrze ciąży. Pierwszym objawem był u mnie ból w podbrzuszu, prakycznie dzień po domniemanym zapłodnieniu i nadwrażliwośc na smaki i zapach.. Test zrobiłam po trzech dniach od daty kiedy miała pojawić się miesiaczka i wyszły dwie wyrazne grube krechy. Dzis mam wspaniałą 2,5 letnią dziewczynkę.

Możesz powiedzieć jakie badania robiłaś, że wydałaś aż 200 zł? Gratuluję i zdrowia :)

Gość gość
Gratulacje :) Dbaj o siebie.

Gość miska92
Jasne:) Beta - 35 złotych Ft4- 20 złotych TSh- 20 złotych Pobieranie krwi-6 zlotych Sama wizyta z USG- 120 Dziękuję za gratulacje! Pomyśleć, że już myslałam, że dostane okres i ide tam z myślą o tym, ze doktor bedzie chciała wywolać miesiączkę... a tu bęc...Popłakalam się w gabinecie z radości!

Gość gość
Gratuluje, znam to fantastyczne uczucie kiedy widzi się taki groszek na USG. Zdrowka zycze.

Gość miska92
Nie mam pojęcia co mam teraz myśleć, dzwonili do mnie z kliniki, że są wyniki mojej bety... <0,1000 Więc co to za obraz na usg?! I dlaczego moja doktor powiedziała, że jest to ciąża?!

Gość gość
może jakas pomylka. zrob jeszcze raz

Gość miska92
Jakaś paranoja, po prostu paranoja! ;(( Jestem załamana

Gość gość
Pójdź koniecznie do ginekologa na USG przez pochwę. Niech sprawdzi jamę macicy i jajowody, czy aby nie doszło do ciąży pozamacicznej. Oczywiście wierzę,że to nie jest to, ale lepiej sprawdzić aby uniknąć ewentualnych powikłań. Trzymam kciuki za Was:)

Gość gość
ja dla spokojności zrobiłabym jutro rano test sikany i jeśli by mnie nie uspokoilo to poszłabym na bete jeszcze raz.

Gość gość
a może masz jakies inne lab w którym można zrobić bete