Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się że nie pokocham dziecka i nie dam sobie rady

Polecane posty

Gość gość

No i stało się...Jestem w ciąży, chwila za pomnienia alkohol no i koniec :( Jestem z moim obecnym partnerem tylko pół roku,mam 21 lat i jestem na 1 roku studiów, nie pracuje,jestem na utrzymaniu rodziców, od czasu do czasu dorywcza praca.Bardzo się boje, że sobie nie poradzę :( Lubie dzieci,chciałam je mieć ale nie teraz...Popadam w jakąś depresje, nie usunę ciąży, chce wychować to dziecko bo będzie ono moje ale nie wiem jak :( boję się, że po porodzie nie pokocham tego dziecka nie wiem czemu ale mam obawy

Gość Old_Boye
coz nie karzdy ma instynkt maciezynski morze tatus bedzie mial go wiecej

Gość gość
i może wyjedziemy nad morze :P

Gość gość
Jesteś na razie w szoku.Ja też sie bałam na początku

Gość gość
ja tez wpadłam.mam 22 lata. jestem w 4 miesiacu. studiuje na IV roku, ale bede musiala zrezygnowac z uczelni. z ojcem dziecka jestem 2,5 roku. na poczatku czulam sie fatalnie. 3 tygodnie przeplakane. totalne zalamanie. a teraz? nie wyobrazam sobie, ze mogloby byc inaczej. pogodzisz sie z tym i zaczniesz cieszyc. uwierzmi :) pozdrawiam

Gość gość
Ja też "chciałam ale nie teraz" i tu prosze jeden raz nie uważaliśmy i ciąża. Dziś zaczęlam 6 miesiąc. Na początku miałam obawy takie same jak Ty i zastanawiałam się czy ja pokocham to dziecko??? Teraz już jestem spokojniejsza, rusza się w brzuchu, zasnąć nie daje...jak można nie chcieć :) z facetem po 4latach szarpania się zaczełam się w koncu dogadywać. Jestem niewiele starsza od Ciebie. Ale różnica jest taka, że zarówno on jak i ja mamy pracę. Może nie kokosy ale tyle, że da się przeżyć. I akurat miesiąc przed tym jak się dowiedziałam obroniłam licencjat

Gość gość
Dowiedziałam się kilka dni temu i jeszcze nie powiedziałam swojemu, nie wiem jak.Mimo krótkiego związku czuje, że mnie bardzo kocha,dogadujemy się i w ogóle, ale zawsze na początku jest pięknie.Boje się, że teraz to wszystko zmieni

Gość gość
Na początku to i on może być w szoku. Ja chyba do 4miesiąca miałam skrajne emocje...a teraz... jest super. Zobaczysz i Tobie się pouklada

brawo :D jesteś bardzo odpowiedzialna - bzykasz się po pijaku bez zabezpieczenia, nie zarabiasz, nie pracujesz... może chociaż rodzice się ucieszą, bo facetowi penie mina zrzednie.

Gość gość
Może i jestem nieodpowiedzialna :) ale pewnie nie ja jedna.Jeśli chodzi o kasę to facet zarabia, jest dojrzały bardziej chodzi mi o to,że nie chce być na jego utrzymaniu też chciałabym coś dziecku dać...

Gość gość
no to oczywiscie ze tak niech to zapirdoli no 👄 www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0

Gość gość
Ty, nie karzdy i morze tatuś - Posejdon będzie miał, ale w oczy Cię nie boli to co piszesz?autorko! nic się nie łam, fakt, że zdarzyło się to trochę wcześnie, fakt, że teraz masz szkołe, facet nie do końca sprawdzony, ale... żyjemy w czasach kiedy wszystko jest do zrobienia. może będą Ci rodzice ciosać kołki na głowie, ale na pewno uchylą Tobie i Twojemu dziecku nieba. z pomocą kogoś bliskiego i studiów nie zawalisz i do normalnego, młodego życia wrócisz. może nie zaraz po przyjściu na świat dziecka, ale chwila moment, zleci jak z bicza strzelił :) a czy je pokochasz? piszesz tak ciepło i życzliwie, że jestem pewna, że pokochasz... już w połowie ciąży, gdy poczujesz małe stópki w brzuchu to łza będzie Ci się w oku kręciła. i pomimo tego, że zaraz po porodzie dostaniesz małego spuchlaczka w dziwnych kolorach, niedługą chwilę zajmie Ci obdarzenie go największą miłością świata :)

Gość gość
Chyba najbardziej stresuje się tym, że muszę liczyć na pomoc rodziców no i oczywiście faceta.Inaczej to sobie wyobrażałam, chciałam być niezależna i sama sobie radzić ze wszystkim.Dzisiaj mu powiem ciekawe jak zareaguje