Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tata przy cc

Polecane posty

Gość gość

Hej, w środę mam planowane ccc i w szpitalu w którym drodze za odpowiednią opłatą 150zł ojciec dziecka może być przy cc. Od razu się na tą opcje zdecydowalismy więc nie szukam opinii ani porady ale chetnie poczytam o Waszych doświadczeniach i reakcji tatusiów:-)

Gość gość
Tyle się słyszy tych historii, że rodzące były pozostawione same, bez opieki, albo że nie udzielono im pomocy - udzielono za późno. Lepiej mieć przy sobie kogoś bliskiego, kto w razie czego pobiegnie po pomoc, albo op******i opieszały personel. Moja siostra jak rodziła siedziała w sali sama i wołała o pomoc, bo już jej wody odeszły i nic. Inna matka z łóżka obok leciała po pielęgniarkę i dopiero łaskawie przyszły. Rodzenie po ludzku to chyba nie u nas. Teraz to trzeba zawsze z kimś a jeszcze lepiej wszystko dokumentować i nagrywać, bo inaczej s*******ą i jeszcze się nie przyznają! Także tata przy porodzie jak najbardziej! Moja siostra żałuje, że nie rodziła w rodzinnym mieście, tak to chociaż mama czy ja byśmy przy niej były, a tak to dupa. Jej mąż to aż szkoda mówić, mógł być przy niej ale po co, przecież facet przy porodzie to wstyd, on się będzie potem nią brzydził... :-/ Dobrze, że rozwodzi się z tym dupkiem. W każdym razie z mojej strony zachęcam do porodów rodzinnych, lepiej to zawsze mieć przy sobie kogoś. Tyle.

Gość gość
Moj maz byl przy cesarce i na samym poczatku pielegniarka go uprzedzila ze jesli tylko poczuje sie gorzej to ma natychmiast powiedziec, bo faceci nagminnie im mdleja. I rzeczywiscie zrobilo mu sie slabo, posiedzial na krzesle w hollu, napil sie wody i wrocil. Wazne zeby sie nie wstydzil powiedziec w pore, to jest normalna operacja, duze przezycie a faceci srednio znosza takie widoki.

Gość gość
Moj maz byl obecny (za darmo ale to szczegol, smiech na sali ze w niektorych szpitalach kaza za porod rodzinny placic...) no wiec maz wszedl do sali dopiero jak bylam juz zaslonieta ekranem i przygotowana do rozkrojenia. Maz siedzial przy mojej glowie czyli operacji widzial tyle co ja tzn wcale, ale byl obecny kiedy mala wyciagali z brzucha, mogl dac jej buziaka jeszcze swiezo po urodzeniu, a gdy malutka byla juz oporzadzona i zawinieta w kocyk to maz byl pierwsza osoba ktora mogla ja przytulic. Potem on towarzyszyl dziecku gdy ja bylam zszywana, czuwal i nie odstepowal jej na krok. Ja nie mialam takiej mozliwosci z wiadomych powodow ;) dopiero dowiezli ja do mnie gdy bylam na sali pooperacyjnej .

Gość gość
to ja autorka- no własnie zastanawiam się czy nie zrobi mu się słabo :) ale on z tych, którzy uważają za swój święty obowiązek być tam ze mną i perspektywa że od razu zobaczy syna też jest dla niego mega ważna to moje drugie cc, ale mimo ze ten sam lekarz mnie będzie kroił to i tak "trochę" sie boję, wiec obecność najważniejszej osoby jest dla mnie bardzo ważna zastanawiam sie czy cc nie jest jednak łatwiejsze dla tatusiów- w końcu nie widzą bólu swojej kochanej, jedyne co to rozmowy personelu mogą na nich wpływać "osłabiająco" chyba?

Gość Gość z 12 49
A czemu ci sie slabo zrobilo? Moj maz powtarzam nic nie widzial z operacji! Ale fakt, brzek przyrzadow lekarskich na niektorych moze podzialac oslabiajaca

Gość gość
Tak i dzwięk rozrywanej rękami operatora macicy.

Gość gość
Jakoś nie słyszałam przy pierwszym cc mojej rozdzierajacej macicy:-) zresztą miałam nadzieję poczytać o reakcjach tatusiów - niestety widać jest to tak rzadkie zjawisko w Polsce ze widać nie ma komu pisać, dziękuję za wszystkie dotychczasowe posty:-)

Gość gość
a ja mam pytanie: w jakim mieście rodzisz, że istnieje możliwość by mąż był przy cc?? Ja też mam mieć planowo cesarkę i bardzo chciałabym być wtedy z mężem, ale nie wiem gdzie mogę dowiedzieć się czy taka możliwość jest. Ja jestem z Piotrkowa Trybunalskiego.

Gość gość
ja mialam 2 cesarki, meza nie bylo. byl zaraz po.. ale moglby byc, ja bym chciala a On chyba tez :)

Gość kolos
Ja miałam cc 7 tyg.temu i tatus czekał na korytarzu - nikt nawet nie zaproponował i nie zapytał czy chciałabym jego obecności. A ja sama nawet nie zapytałam bo juz trzy dni mi poród wywolywali i psychicznie chciałam być po wiec cieszyłam sie jak głupia tym cc. Maz dal.mi buzi przed wejściem na sale operacyjna, potem usłyszal dzidziusia i zawiezli go do niego a później po zszyciu mnie zostałam przewieziona na pooperacyjna i przyszedł do mnie. Więc krwi nie widział. Czy z perspektywy czasu chciałabym żeby wtedy był ze mna. Raczej nie. Generalnie byliśmy nastawieni na poród rodzinny a dzisiaj wiem ze przy kolejnym dziecku chce rodzic sama.

Gość gość
Mój mąż był. Musiał założyć fartuch i czepek. Powiedział, że widok nieciekawy, niby nie patrzył ale 2 razy zerknął. Mówił, że flaki ze mnie wyciągali, pewnie miał na mysli łożysko. Przy drugim cc nie chciał byc.

Gość gość
rodze w Krakowie w szpitalu Rydygiera. Z opinii rodzących tu przez cc z tatusiami i konsultacji z lekarzem który mnie przyjmował dziś na patologię rozwiązane jest to całkiem ok i tata nic nie widzi. Coraz więcej rodzin wybiera tutaj to rozwiązanie i ponoć mdlejacych tatusiów raczej nie ma:-)