Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miejsce parkingowe dla ciezarnych

Polecane posty

Gość gość
we Francji takie miejsca parkingowe sa norma ,nikt problemu nie robi i nie spotkalam sie by ktos nieuprawniony zaparkowal na miejscu np dla inwalidy,to sie w glowie nie miesci a w polsce nikt tego nie przestrzega i to jest skandal ,gdyby wzrosly kary za zajmowanie takich miejsc polaczki szybko by sie odzwyczaily cwaniakowac we francji holowanie na koszt wlasciciela i mandat

Gość gość
a ja ostatnio widziałam jak babka sobie podjechała na miejsce parkingowe dla matki z dzieckiem i sobie damulka sama przyjechała !!!! my akurat byliśmy z dzieckiem i tylko zmierzyłam ją wzrokiem.W*****a mnie takie olewanie i nie stosowanie sie do nakazów!!!

Gość gość
a ja sie spotkalam z miejscami postojowymi dla kobiet; sa duzo wieksze i w sumie to parkujace tam kobiety potwierdzaja stereotyp baby za kolkiem. Prowadzilam samochod do samego porodu i nie uwazam zeby takie miejsca byly potrzebne; zawsze parkuje na krancach parkingu, na skrajnych miejscach zeby nikt mi auta nie obijal to i miejsca mam duzo. Tak samo teraz, z dzieckiem; nie widze potrzeby rodzinnych miejsc, te 100-200 metrow mozna przejsc. A najbardziej rozwalaja mnie ludzie, ktorzy na podziemnych parkingach poluja na miejsce na pierwszym poziomie; stoi taki cwok i tamuje ruch bo czeka az ktos zapakuje zakupy do auta i za 10 min wyjedzie, zamiast zjechac poziom nizej i zaparkowac na jednym z setki miejsc; ale nie, on bedzie wtedy za dlugo winda jechac.

Gość ex_debill_znowu_po
ja widzę potrzebę rodzinnych miejsc, mimo, że staram się bez dzieci jeździć na zakupy, nie wyobrażam sobie tabunów matek z dziećmi i wózkami z zakupami przemieszczającego się na drugi koniec parkingu pośród innych próbujących zaparkować i przejechać, większość sklepów nie ma ścieżek dla pieszych, którymi można by przejść bezpiecznie, nie każdy ma jedno, spokojne dziecko, nie każdy zawsze da radę pojechać sam po zakupy, nie każdy ma czas czekać pół godziny, aż przyjdzie ktoś, kto go przyblokował na wąskim miejscu; ogólnie miejsca parkingowe powinny być nieco szersze - 20cm by wystarczyło, żeby unikać obijania aut innym