Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakopaneeeeeee

Ile pieniądzy do Zakopanego

Polecane posty

Gość Zakopaneeeeeee

W lutym jedziemy z chłopakiem do Zakopanego na 6 dni, ile pieniędzy powinnam wziąć? Gotować raczej będziemy sami. :)

Gość gość
a co to w restauracji tam nie ma? sprosyuj moze pytanie i wyjasnij gdzie bedziecie spac- na dworcu? nie zapomnijcie przerwatyw 👄 www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0

Gość gość
my na 6 dni w Zakopcu we dwójke mieliśmy 1100 zł i starczyło

No licząc gdzieś 100zł na jeden dzień licząc z noclegiem i całodziennym wyżywieniem. A macie już zarezerwowaną kwaterę??

Gość gość
oczywiście 1100 zł bez noclegu!

Gość darass
nie pytaj ile pieniedzy ale ile DUTKÓW ze sobą zabrać - ile byscie nie zabrali to zawsze bedzie za mało, bo górale potrafia wyciagnac od turystów ostatniego dutka

Gość gość
Domek niedługo będzie zarezerwowany, pytam ogólnie ile na same "atrakcje", nie wliczając już restauracji bo mniej więcej orientuję się w cenach, a gotować możemy też sami.

Gość Zakopaneeee
Wyżej to ja, autorka.

No nie wszyscy Darass. Ja znam takich co nie wyciągli by nawet złotówki. Nie wszyscy są pazerni na pieniądze.

Gość gość
no to na same atrakcje mielismy 1100 zl i nie żałowalismy sobie niczego, jadalismy w restauracji albo zamiawialismy do domku jedzenie, takze 1000 zł by wam starczyło

Gość Zakopaneeee
a ile no ile na odjazd?

Czyli tak jak mówiłem po 100zł na osobę to z pewnością nie na wysokim poziomie pożyjecie. Polecam np na kawę czy piwko iść do Hotelu Stamary 100m od Dworca PKS Cena takie same jak w barach a przynajmniej mniej ludzi i w ciszy można wypić i posiedzieć. No i polecam też Termy Bania w Białce Tatrzańskiej. Lub Spa w Hotelu Stamary za 20 czy 30 zł można korzystać do 4 godzin z sauny basenu i jakuzzi.

Gość gość
Podszyw wyżej Czyli tak 800-900 zł na jedną osobę spokojnie wystarczy?

Gość gość
Jarek Dzięki:)

Gość fajne to
p r o w o k a c j a p r o w o k a c j a p r o w o k a c j a

Jak na 6 dni to z pewnością. Ja tak jak jestem w Zakopanym to 100zł spokojnie mi starcza. licząc nocleg wyżywienie jakąś kawkę i jakieś tam drobiazgi czy atrakcje.

Co prawda ja tam nie muszę mieć extra wygód zwykły pokój mi starczy. No czasem lubię sobie zaszaleć bo w końcu trzeba zobaczyć jak żyją ci z wyższych Swer!!

Gość gość
Ja z mężem kiedyś jeździliśmy do Zakopca i wynajmowaliśmy pok z łazienką w kwaterze prywatnej, łącznie 100zł/dobę/2 osoby. Teraz znajdujemy na Bookingu za ok 200-250zł za dobę./2 osoby ze śniadaniami. Wiem- noclegu nie wliczasz. Następnie obiad, albo przekąska na nartach i kolacja w jakiejś karczmie. Przeważnie 2daniowa, lubimy w holtelu Sabała np. Rachunek codziennie z takiej karczmy czy restauracji to 150zł, + jakiś grzaniec, ciasteczko, narty- karnety, etc. My byśmy wzięli poza noclegiem 2 tys jak zostanie to zostanie. Nie lubimy sobie odmawiać niczego na wyjeździe.

Gość gość
Błąd w tytule, powinno być *pieniędzy

Gość gość
Tak właśnie myślę, ja wezmę 800-900 zł, On też i chyba powinno wystarczyć? Jakie pamiątki można kupić w Zakopanem? :)

Gość ona ona909
Pamiątki różne możesz kupić, ciupagę, ładną skrzyneczkę drewnianą, albo szal, dużo jest takich różnych d**erel. Ja bardzo polecam wybrać się do aquaparku, za 2 godziny zapłaciłam jakieś 30 zł (studencka ulga), a super spędziłam czas na zjeżdżalniach, w jacuzzi, w basenie. Jestem w Zakopanem co roku od wielu lat, także pytaj śmiało :)

Oj pamiątek to w Zakopanym jest od groma. Trudno cokolwiek doradzić. Najlepiej to samemu wybrać to co nam się spodoba. Chociaż wiem że dużo bierze się kapci takich typowo góralskich ładnie ozdobione.

Zgadzam się z Ona 909 Ale może nie Aquapark na Jagielońskiej. Taniej jest w Hotelowych SPA jak już pisałem Stamary lub na przeciwko Mailor hotel Pięknie jest też w Butorowym Dworze 50zł bez ograniczeń

Gość ona ona909
Tydzień w Zakopanem wyniósł nas jakieś niecałe 2000, w tym już nocleg, (35 zł osobodoba) w ładnej willi, paliwo (jechaliśmy samochodem, mamy jakieś 400 km w 1 stronę), rzadko gotowaliśmy, może raz jakiś obiad zrobiliśmy, a tak to w różnych karczmach, nie jest tak bardzo drogo, wieczorem jakaś pizza, piwo. Byliśmy też w aquaparku. Dużo wydaliśmy na alkohol, bo byliśmy całą paczką na 2 samochody, a że pogoda nie dopisała to pozostawało tylko pić alko :D Ja kupiłam też sobie skórzaną torebkę za 200 zł, mój facet skórzaną kurtkę za 500. Tak się rozochociliśmy, że po miesiącu wybraliśmy się we dwoje nad morze :D

W Aqua Parku też byłem w Zakopanym ale nie polecam zbyt duży hałas no i ceny też wysokie w porównaniu z innymi obiektami podobnymi.Lepiej już wybrać się do Term Bania w Białce T. A jeśli ktoś ceni sobie ciszę to najlepsze jest Hotelowe Spa w większości Hoteli udostępnia Spa z poza Hoteli.