Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przy antybiotyku

Polecane posty

Gość gość

czy przy antybiotyku zawsze lykacie probiotyk. wykupiłam dziś antybiotyk ale kasy mi na probiotyk szkoda doradzcie czy musze go kupic czy tylko lekarz tak mnie chciał naciagnac?

Gość gość
jak nie chcesz to Twój wybór ale widać antybiotyk mocny Ci dał że od razu priobiotyk kazał pić a co za tym idzie mocny antybiotyk niszczy zołądek a to drugie ma go ochraniac

Gość gość
Nie żałuj kup ja rok temu nie kupiłam a brałam antybiotyk na ząb ,k***a myślałam że żołądek mi wysiądzie ,potem za przeproszeniem wysrać się nie mogłam ,teraz są różne probiotyki zapytaj o jakiś tańszy ale kup.

Gość gość
jasne, chyba ,ze wolisz miec wysypke na mordzie, bez brania oslonki. nie zawsze tak wywala ale zazwyczaj ^^

Gość gość
PROBIOTYKI NIE SĄ NA ŻOŁĄDEK!!! Są na zapobieganie niszczeniu naturalnej flory bakteryjnej jelit przez antybiotyki zwłaszcza te o szerokim spektrum. Brak probiotyku może skutować nadkażeniami, zresztą bardzo nieprzyjemnymi w skutkach, bo przy zaburzonej florze naturalnej radośnie rozwijają się w jelitach bakterie chorobotwórcze! Jedynymi antybiotykami (a właściwiie chemioterapeutykami) przy których nie trzeba brać probiotyku są pochodne chinolonów, bo one nie wpływają na florę jjelitową. Przy wszystkich innych probiotyki należy brać!!!

Gość gość
a kto k***a napisał że na żołądek ,czytaj ty ze zrozumieniem a nie krzyczysz wielkimi literami .

Gość gość
Gość z 13:38 i 13:41 pisali, że na żołądek, więc może najpierw przeczytaj cały temat ze zrozumieniem.

lepiej kup. Mnie o tym zakręcona lekarka o tym nie wspomniała i nie brałem. W połowie odstawiłem,a teraz walczę tak jak bym żylaki o***tu mial

Gość gość
Antybiotyk powoduje wyjałowienie organizmu, ponieważ oprócz chorobotwórczych bakterii zabija również bakterie kwasu mlekowego. Zawsze przy antybiotykoterapii zażywam probiotyk, ponieważ jak tego nie robie zaraz mam grzybicę pochwy. Ostatnio zażywałam provag, farmaceutka mi go poleciła, należy go przechowywać w lodówce dlatego jest dużo skuteczniejszy, ponieważ bakterie mlekowe w nim zawarte są żywe, pani mi tłumaczyła ze właśnie takie probiotyki powinno się wybierać. Dodatkowo możesz codziennie jeść duży jogurt lub kefir.

Gość gość
To zależy od organizmu. Moja siostra nie musi kupować i nic jej nie boli. Ja z kolei jak biorę antybiotyk bez żadnych leków osłonowych to boli mnie żołądek. Jeżeli będziesz się źle czuła to kup Tribiolac. Jest tani, a naprawdę pomaga.

Gość gość
Probiotyk należy łykac minimum godzinę po przyjęciu antybiotyku i trzy godziny przed następną dawką.