Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ma myslec w tym temacie

Wyczulam smrod papierosów z corki kurtki Czy to oznacza ze pali

Polecane posty

Przyszłam godz temu do domu, gdy wieszałam swój plaszcz kolo corki kurtki wyczulam smord dymu papierosowego z jej kurtki. Weszlam do kuchni i mowie jej ,ze jej kurtka strasznie smierdzi papierosami, ona na początku patrzyla się na mnie w milczeniu a nst dodala ,ze stała akurat kolo palaczy i dlatego dymem przesiąknela, ja na to odp " ciekawe" a ona tez odburknela cos w stylu " nie dopowiadaj sobie kobieto" Dodam ze to już drugi raz, za pierwszym razem tydzień temu nic się nie odezwałam, to jest drugi raz kiedy czuje odór papierochów na jej ubraniu I co ja mam myśleć?

Gość gość
a ile lat ma?

I gimnazjum

Gość gość
tez mam dziecko w 1 klasie, ale mogła stac obok osob palacych, albo popala, obserwuj ją ja pod tym kątem a niedługo bedzie wszystko jasne

no wlasnie ja nie mam jak ją obserwować bo dopiero po 17 do domu przychodzę :/

Gość gość
a Ty palisz?

Gość gość
Niekoniecnie to ona musiala palic,ale reke miej juz na pulsie.

mąż czasami sporadycznie ,ale nie nałogowo i nie w domu

Gość gość
aha, bo moja znajoma sprawdzila dziecko... policzyla fajki, polozyła w widocznym miejscu i brakowało...oczywsice paczka zaczeta byla

Gość gość
nieładnie Ci odpowiedziała. Moja mama też kiedyś myślała, że palę, ale ja nawet nigdy nie spróbowałam... a kurtka faktycznie śmierdziała bo pół dnia siedziałam u mojego chłopaka (obecnie męża:) ), a jego matka strasznie kopci, wszystko w jej domu śmierdziało... i śmierdzi do dziś... Ale żeby kurtka faktycznie przesiąknęła dymem dosyć długo trzeba w nim przebywać. Jak się jest chwilę z kimś kto pali to raczej szybko się "wywietrzy". Miej córkę na oku, ale nie oskarżaj jej.

Gość gość
Parę lat temu paliło się u mnie w domu. Dwa razy byłam wzywana do szkoły, bo syn śmierdział papierosami - a to ciuchy mu tak smierdziały. Jestem nadal palaczką, w domu nie palę - wystaję w otwartych drzwiach albo palę na zewnątrz, ale jak przychodzę do pracy to nieraz czuję papierochy z własnych ciuchów.

Gość gość
jaka patologia, być wzywanym do szkoły bo dziecko smierdzacych ciuchach chodzi , ja cie :/

Gość a jak sie dowiesz ze pali
to co zrobisz? zabronisz? Powodzenia:P

Jak to co zrobię ?? pozwolenia na palenie nie dałam wiec wszystko jasne, że zabronię zdecydowanie Nie wiem czy ona pali naprawdę czy po prostu stoi kolo palaczy i tak nasiąka

Gość drewniana_panienka
wg mnie pali, jak nic i jak do mamy zwracać się ,kobieto,? zero szacunku, dziewczę pewnie od dawna żyje własnym życiem, przypuszczam, że jeszcze nie raz Cię zbulwersuje jej zachowanie... co robić-oto jest pytanie, gdyż już wymknęła Ci się spod kontroli, jak widać.

bezczelna odzywka to poł biedy, żebyście widzialy jakim wzrokiem na mnie zarzucila , nie powiem już jak na kogo, jak na wiariatke z paranoja co najmniej

Gość gość
Zwracaj uwagę na zachowanie córki. Jak przychodzi do domu to pierwsze co robi idzie do lazienki, pewnie dokładnie myc zeby i ręce. Guma w buzi, krem do rak zapachowy (ja jak byłam w gimnazjum stosowałam ziaje masło kakaowe, idealnie zabija zapach papierosów z rąk). Zwróć uwagę na paznokcie. Paznokcie palacza są żółte i to widać, skóra może zrobic sie ziemista.

to jest taki dylemat ,ze ja przychodzę do domu później niż ona, ona zawsze pierwsza jest w domu po szkole, ja po 17 dopiero jestem w domu. Mąz po 20

Gość a jak sie dowiesz ze pali
ale jak jej zabronisz? powiesz nie pal? walniesz wyklad na temat szkodliwosc***alenia? Nie upilnujesz jej, jak bedzie chciala to i tak bedzie palila

z jej paznokciami to roznie z tym ,bo non stop skubie skonecznik notorycznie czy w domu czy nie,wiec i tak nie ma idealnych paznokci w ładnym stanie

Żeby dzialac MUSZE mieć doowd ,ze faktycznie pali, wtedy będę interweniować , dopki nie mam zadnego dowodu na jej wine to moja pogadanka jest traktowana na odwal się mama

Gość edffd
a jaka tak na co dzień jest? wesola ,lubi rozmawiać z toba??

jest skryta, nie lubi się zwierzać czy prowadzić długich rozmów, z wielką łaska krótkie odpowiedzi wydaje ,albo takie argoanckie jakby jej się krzywda wielka działa ze zapytam się jak w szkole czy o cos innego. Nie jest otwarta ,woli towarzystwo ojca

Gość a co na to mąż
j.w

mężowi jeszcze nic o tym nie wspominałam, nie wiem jak zareaguje, może skrajnie w dwie strony