Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fobiczka

Fobia społeczna

Polecane posty

Gość Fobiczka

Witam, Sama nie wiem czego tak naprawdę oczekuję pisząc tutaj. Mam fobię społeczną, i chyba chciałabym o tym pogadać, z ludźmi cierpiącymi na to samo. Prywatnie bądź tutaj... Może ktoś zechciałby opowiedzieć swoją historię? Jak wygląda Wasze życie, jak sobie radzicie z fobią, jak się czujecie?

Gość fabia spoleczna
przykre naprawde przykre idz do jakiegos specjalisty

Gość niezznajomy
Fobia społeczna to zwykła choroba/zaburzenie. Jak każda choroba zakaźna przenosi się z człowieka na człowieka - a winny temu jest sposób bycia. Tak samo jak kasłanie w twarz przenosi grypę, tak samo nieodpowiedzialne zachowanie np. w necie powoduje fobie społeczną u ofiar i obserwatorów...

wszystko do nadrobienia, musisz znalezc odpowiednich ludzi towarzystwo powoli stawac sie osoba otwarta ,wychodzic z nimi ale mam nadzieje, ze nie przesadzasz i jestes po prostu niesmiala :)

Gość gość
napisz cos wiecej o nieodpowiednim zachowaniu w necie ktore wywoluje fobie spoleczna, to ciekawe

Gość niezznajomy
Następna teoria jaka się nasuwa to niski poziom zainteresowania ze strony rodziny owocujący brakiem pewności siebie i wycofywaniem wobec rówieśników. W następstwie niski poziom zainteresowania ze strony rówieśników, bo nikt nie lubi "smutasów" owocujący przebywaniem na forach internetowych... Na forach padanie ofiara "hejterki w formie żartów", więc pojawia się uzasadniona jak się okazuje fobia społeczna. Taka diagnoza - teraz leczenie jakie? Na pewno forma autopsychoanalizy... Zrozumienie mechanizmu działania wykluczenia społecznego, które pojawia się wobec ludzi o osobowości typowej ofiary. Najpierw ofiara rodziny, potem rówieśników, potem całego społeczeństwa... Najlepszym sposobem na uleczenie się jest wybaczenie wszystkim (nie mylić z zapomnieniem).

Gość Fobiczka
P*********e równo. Ja bym poprosiła by wypowiadali się wyłącznie socjofobicy. Mam dość rozmów z ludźmi, którzy kompletnie nie są w temacie i nie rozumieją cierpienia osoby z fobią. Nie prosiłam o diagnozę czy szukanie przyczyny.

Gość niezznajomy
Acha, czyli szukasz podobnych sobie jęczących mazgajów, rozumiem.

Gość gość
wywolujesz u niej fobie spoleczna takimi tekstami;p

Gość Fobiczka
A co Ty możesz wiedzieć o takich jak ja?? Co Ty wiesz o tej chorobie, o tym jaki to ból żyć w ciągłym lęku! Jak mnie w*******ą takie tępe fiuty jak Ty, nie masz nic ciekawego do powiedzenia to wypad do innego wątku. Nie masz fobii, to na ch*j tu wchodzisz i jeszcze komentujesz bezsensu?

Gość gość
nie ma w twoim sercu milosci

Gość niezznajomy
Ty nie masz fobii, tylko jesteś prymitywną formą życia z pretensjami do wszystkich na około. Weź leki na nerwicę.

Gość Fobiczka
a no nie ma.

Gość gość
Tu niema o czy m pisać .Rozpisywać można się o doświadczeniach a nie o ich braku .Są ludzie w rożnych stadiach .Niektórych życie zmusiło do działania . Mają rodziny ,stałą pracę domy. Ale wszyscy są jednakowo nieciekawi .Mają te same problemy jak klony . Mnie już nikt do niczego nie zmusza a mnie już nic nie boli .Czasem się tylko wkurzam ale już nie na siebie tylko na to że wciąż tu muszę być .

Gość gość
Lol miłego moralniaka

Gość Fobiczka
skoro lepiej mnie znasz i jesteś bardziej wyspecjalizowanym specjalistą niż ci którzy mnie diagozowali i wiesz lepiej "co mi jest", okej :) już włożyłeś swoje 3grosze do wątku, teraz idź z Bogiem. wszędzie cię pełno na kafe, nudziarzu. wszechwiedzący znawco ludzi heheh

Gość gość
Ja mam fobie. Chetnie z toba popisze o wszystkim. Jestes jeszcze?

Gość Fobiczka
Jestem. Wolisz tutaj porozmawiać czy prywatnie?

Gość gość
Wolalabym narazie tutaj. Sorki ze dopiero teraz odp ale nie bylo mnie. Zaraz ide spac wiec jesli cos to jutro tu napisze . Ty tez badz. Ja sie na pewno odezwe. Potrzebuje z kims takim jak ja pogadac.

Gość Fobiczka
To może opowiedziałbyś mi w skrócie swoją historię/ w jakim stopniu fobia uniemożliwia Ci normalne życie?

Gość gość
fobia społeczna to wymyslona bzdura przez leni. By się bronić przed pójściem do pracy wymyślają tego rodzaju farmazony. Weź się za pracę jedna z drugą, a jak zarobisz na siebie i się utrzymasz, kupisz mieszkanie, to fobia c**przejdzie jak ręką odjął. Dlaczego o fobii nie piszą ludzie, którzy coś osiągnęli? Bo to bujda na resorach. Nie chce mi się pracować, rodzice jeszcze nie w**********i z domu, no to mam fobię i trzeba ją pielęgnować jak najdłużej co?

Gość Fobiczka
Nawet nie będę komentować :)

Gość gość
Opowiedz Ty o swojej fobii, ile masz lat, jak sie objawia

Gość gość
Fobia to taki śmieszny wykręt leni, sam wiem bo takim byłem.

Gość gość
I co sie stalo leniuchu, ze C**przeszlo?

Gość Fobiczka
Fobia nie przechodzi od tak, to nie przeziębienie. Skoro mówisz, że wygrałeś z lenistwem to super, nie myl tego z fobią, bo to nawet porównać nie można. Żadnej fobi nie miałeś jednym słowem.

Gość gość
Inny się uprze że kupa jest smaczna i też mu się nie wytłumaczy że coś sobie ubzdurał

Gość gość
Fobiczko to ty cos o sobie opisz:) Ja tez mam duzo lękow. To pewnie nie fobia jeszcze,ale ciekawi mnie ten tamt.

Gość gość
mozesz podac jakis kontakt?