Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny czy gorączkowałyście mocno na początku ciąży

Polecane posty

Gość gość

Obecnie sezon przeziębieniowy i dołapało mnie paskudne przeziębienie. Katar, kaszel utrzymują się do teraz , ogóle rozbicie a gorączka całe szczęście minęła ale trwała trzy dni i była wysoka choć nie dopuszczałam by przekroczyła ponad 38 stopni. Włącznie wzięłam trzy apapy i piłam herbatę z lipy. Apetytu nie mam bo nadal czuję się słaba. Zaraziłam się od córki która chodzi do przedszkola i stale coś przynosi. To mój 7 tydzień ciąży. Pocieszcie mnie bo czytam straszności na temat przeziębień na początkach ciąży, że gorączka i wirusy ( u mnie wirus ) powodują (mogą spowodować) zmiany w budowie rozwojowej zarodka i wiele innych. Płakac mi się chce bo tak bardzo pilnowałam by się nie przeziębić i pecha, trach wiadomość o ciąży a potem przeziębienie stulecia (takiego nie pamiętam od lat kiedy go miałam ). Jak to było u was, jak się leczyłyście bo wiem że nie każdy lekarz przepisuje leki i czy wszystko było w porządku?

Byłam przeziębiona na samym początku ciąży. Piłam syrop Prenalen i robiłam miksturę : gorące mleko, miód, masło i czosnek. Jakoś udało mi się z tego wyjść, a i dziecko zdrowe :).

Aha jeżeli masz gorączkę to spędź ją paracetamolem. Wysoka temperatura jest dla dziecka bardziej niebezpieczna niż lek.

Gość gość
Dzięki :). Brałam paracetamol tylko że obawiam bo w nocy nie kontrolowałam temperatury, a z rana okazało się że była bardzo wysoka i zaraz ją zbijałam. Właśnie ta temperatura nie daje mi spokoju. Za dnia pilnowałam by nie była wyższa niż 38 czyli jak tylko było 37,8 to brałam apap ale raz z rana obudziłam się i na termometrze było grubo ponad 38 stopni. Piszę trochę jak furiatka wiem. Pocieszyła by mnie wieść że ktoś też miał wysoką gorączkę i wszystko było ok z ciążą.

Ja miałam jakoś 38 stopni właśnie i z dzieckiem wszystko w porządku, ale gdybyś dalej tak gorączkowała idź lepiej do lekarza i koniecznie powiedz mu o ciąży :)

Gość gość
Dzięki :)