Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczędnaaaaa

skad ta moda na kredyty

Polecane posty

Gość gość
odczep sie ,ani ci nie zazdroszcze ani cie nie oceniam, wczesniej zapytalam sie ile zarabiasz ze masz takie drogie mieszkanie , a ty sie stawiasz, widze ze dziecinstwo odcisnelo pietno na twojej psychice, jestes podejrzliwa i jedzowata

Gość gość
dlaczego tutaj tak jest że wiekszosc siebie obraża? kazdy ma prawo do swojego zdania przeciez

Gość gość
Moze mylisz posty innych osob piszacych ze mna.Pietno-hmmm moze i racja,bo dziecinstwo mialam parszywe,stad mysle o swoich dzieciach,zeby mialy lepiej w zyciu.Gdzie sie stawiam,napisalam,ze zarabiam drednia krajowa,stad wzielam kredyt,poniewaz maz zarabia dobrze.Naskakujesz na kogos,a potem sie usprawiedliwiasz.Zakop topor i nie dogryzaj tylko dlatego,ze mialas lepsze dziecinstwo,niz ja.Pozdr

Gość gość
a i piszac o rodzicach ze sa niezaradni a starzy wiem do czego zmierzasz, ze nie bedziesz sie nimi opiekowala skoro nie dali ci mieszkania, fajna postawa

Gość gość
daj juz spokoj , na twoje posty odpisywalam wiec nic nie myle, ale naprawde cos z toba nie tak

Gość gość
jak sie nie ma nicka tylko sie jest gosciem to zawsze wychodza klocki-chocki

Gość gość
mama kredyt na dom 600tyś, popadliśmy w długi...nie wiem z czego teraz bede splacala kredyt, gdybym mogla cofnac czas wolalabym teraz siedziec w malym mieszkanku ale bez dlugów

Gość allabastrowa
ktoś napisał na pierwszej str takie słowa: 'kto normalny zaoszczędzi 300 000 do 30-stki?' bez przesady! zakładając że mieszkanie kupuję z mężem 150 000 na osobę zaoszczędzone do 30-35 roku życia jest wykonalne dla każdego. Jeżeli ktoś nie znalazł odpowiedniej pracy w pl wystarczy wyjechać na kilka lat za granicę. ale wiadomo że fajniej jest pracować poniżej 40h/tydz, bez nadgodzin, wolne weekendy. kredyty są dla leniwych ludzi którzy nie byli w stanie zacisnąć tyłka przez kilka lat i na maxa oszczędząc. wiem, wiem- zaraz się odezwą ludzie że bezrobocie że to i tamto. ja wiem swoje i tego się trzymam

Gość gość
jestes niesympatyczna osoba i przed toba napewno nie bede sie usprawiedliwiac ani tlumaczyc, pisalam cos od siebie i o sobie a ty myslisz ze jestes ksiezniczka i wszyscy nie maja co robic*****sza o tobie

Gość gość
wszyscy co biorą kredyt to debile i bezmózgi, żyją dniem dzisiejszym nie myslac o przyszlosci

Gość gość
moda nie moda, każdy bierze według potrzeby

Gość gość
mamy 2 kredyty, jak je spłacimy pewnie wezmiemy nastepny, i tak wkolo

Gość gość
mamy 2 kredyty, jak je spłacimy pewnie wezmiemy nastepny, i tak wkolo --------------my tez bo mąz co 2 lata zmienia samochod na lepszy model bo ma taka prace ze tak potrzebuje z tego wlasnie zarabia na kredyt ,

Gość gość
gratulacje:)

Gość gość
--------------my tez bo mąz co 2 lata zmienia samochod na lepszy model bo ma taka prace ze tak potrzebuje z tego wlasnie zarabia na kredyt , -----------na zycie i rachunki ja biorę kredyty, pieniadze mam z mopsu i tymi splacam kredyt na zycie

Gość gość
--------------my tez bo mąz co 2 lata zmienia samochod na lepszy model bo ma taka prace ze tak potrzebuje z tego wlasnie zarabia na kredyt , przedstawiciel handlowy i ma miec swoje auto,

Gość gość
nie przedstawiciel ale auto musi miec reprezentacyjne

Gość gość
moj znajomy adwokat tez musial miec reprezentacyjne auto, chociaz stare bylo ok. Wzial kredyt, potem jedno zrodlo dochodu szlag trafil i ledwo wiaze koniec z koncem, ale wielki mecenas z niego, bo jezdzi wypasionym mercem za 200 tys...

Gość gość
Wiecie co?Stwierdzam jednomyslnie po poczytaniu,jestesmy wrednym narodem.Tylko,zeby dopiec drugiemu,wyszydzic go,ponizyc,napluc,byleby miec satysfakcje z wlasnego slowa.Kazdego wlasna wola w jakim celu bierze kredyt i czy ma na splate,czy nie.Czy wy ludzie nie umiecie dyskutowac?Kazdy jeden temat wyglada podobnie:-o.Banda frustratow:-o

Gość gość
no moj maz tez wlasnie tak robi, klocimy sie ale nasze malrzenstwo to i tak pomylka i musze sie na to godzic, jednym kredytem splacamy drugi by maz mial samochod zegarek i garnitur za 5 tys, a w domu normalnie bo tego juz koledzy nie widza

Gość gość
normalnie- chodzilo mi o stare meble stary kibel

Gość gość
mamy 2 kredyty, jak je spłacimy pewnie wezmiemy nastepny, i tak wkolo - u mnie to samo

Gość gość
moja znajoma zawsze bierze kredyty na swieta, imieniny, urodziny sylwestra , u niej imprezy sa przednie, ale nikt nie wie ze na to bierze szybkie pozyczki i potem to przez rok splaca, mowie jej

Gość gość
Skąd ja to znam???? Mam podobny przypadek w rodzinie, nie będę pisać szczegółów, ale ogólnie wygląda to tak, że samochód, ubrania, drogie wyjazdy, a w domu podłoga drewniana zeżąrta przez korniki, płytki w łazience odpadają, stare meble itp. Ale przecież ważny jest wizerunek na zewnątrz!!!!

Gość gość
Dobra kredyt w banku mozna przezyc ,najgorsze te Chwilowki ktore sie rozpanoszyly.Wezmiesz jedna ,druga,zeby ja splacic,pozniej nasteona i wpadasz w spirale dlugow. wIdzialam goscia z komornikiem na lbie,ktory chcial kolejny kredyt na mame

Gość gość
dzieki kredyta ludzie maja mozliwosc zycia w dogodnych warunkach mozna oszczedzac, ale trudno jest jednak oszczedzic do 33 roku zycia 600 000 (taki jest koszt mieszkania 3 pokojowego w Warszawie). My oszczedzilismy jakies 300 i kolejne 300 bierzemy na kredyt. To nie jest moda, jak ktos glupio napisal, po prostu wczesniej NIE BYLO kredytow hipotecznych, w pl kredytyy funkcjonuja od jakis 10 lat. Najlepiej bedzie jak nikt nikomu nie bedzie zagladal do wydatkow:). Ale to trudno, bo w pl kazdy wpier........ w zycie innych. I wszystko co inne jest takie dziwne (czarny, ateista, homo).

Gość załamana przez kredyty
Dla mnie to tez jest nie do pomyślenia żeby się tak pogrązać kredytami. Ale niestety ulokowałam swoje uczucia w kims kto żył długi czas ponad stan. Ciagle brał kredyt za kredytem i tak przez 2 lata narobił sobie długu prawie 30 tyś co przy rozłożeniu na raty (700 zł!!!!/mc) na okres 6 lat daje nam prawie 50 tysięcy:-((( Dziś mnie dobił...wrócił z pracy i mowi ze napalił się na telewizor za 2700 i czy byśmy nie sprzedali naszego za 800 zł i reszte wzięli na raty?:-( MASAKRA

Gość załamana przez kredyty
Tak jakby k***a mac telewizor był nam niezbędny:-(( Mamy fajjny duzy telewizor plazmę, ale nie bo on wypatrzył sobie nowocześniejszy:-((( Nie zgodziłam się oczywiście a co więcej jestem niezle w****iona bo dobija mnie jego podejście. On twierdzi ze to tylko kolejne 50 zł raty na miesiąc:-((przez TYLKO 2 lata:-((

Gość gość
tylko na prawdę bogaci ludzie mogą pisać tak o kredytach. Jeśli nie wezmę kredytu to gdzie mam mieszkać? Z rodzicami? Wynajmujemy, kosztuje nas to 2tys, więc wolę wziąć kredyt i wpłacać te same 2tys do banku ale przynajmniej łożąc na swoje... mam 27 lat i nie wiem kiedy miałam zarobić te 300tys na mieszkanie, studiując pracowałam ale starczało mi na utrzymanie a nie na odkładanie niewiadomo jakiej kwoty... Jeśli ktoś odziedziczył mieszkanie lub dostał od rodziców to może sobie tak pisać, natomiast nie każdy w życiu dostał coś za darmo, a nie jest lekko żyć pod mostem 20 lat nim się uzbiera na swoje... co innego kredyty na konsumpcję typy TV, ale też nie widzę problemu wzięcia czegoś na kilka rat 0% (chyba, ze ktoś bierze jakiś TV na 30 rat...)

Gość gość
Ja się boję kredytów. Jedynie pralkę wzięłam na raty bo stara nagle się zepsuła. Właśnie konczę spłacać i będę wolna. Nie znoszę zobowiązań finansowych tego typu. Wolę odkładać i kupić za gotówkę.