Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy listonosz ma obowiazek

Polecane posty

Gość gość

ale sie wnerwilam ;/ odebralam dzisiaj paczke od listonosza, zagladam a tam wszytsko zniszczone. chcialam go zatrzymac,zeby protokolreklamacyjny spisal,ale gdzie tam, bieglam za samochodem jak glupia ;/ moje pytanie jest takie: czy listonosz ma obowiazek poczekac az rozpakuje paczke i sprawdze jej zawartosc ;/ zawsze bylam poblazliwa i nie zwracalam na to uwagi, ale dzisiaj gdy zobaczylam towar zniszony za 200 zl powiedzialam, ze koniec, juz nie bede taka mila.

Gość gość
zadzwoń na pocztę i opowiedz o tej sytuacji. pytanie jeszcze czy paczka była ubezpieczona?

Gość gość
Każdy list rejestrowany czy paczka pocztowa podlegają reklamacji i nie musi to być przesyłka ubezpieczona. Idź z tym na pocztę i zgłoś zniszczenie towaru.

Gość gość
od razu wina listonosza d****** a co ty myślisz że on będzie łaskawie czekał aż ty rozpakujesz towar wiesz ile ludzi na rejonie czeka na listy i ile ona ma roboty, po za tym paczka uległa uszkodzeniu podczas transportu ale nie z urzędu pocztowego do twojego domu, miej pretensje do wysyłającego że źle zapakował towar a nie do bogu ducha winnego listonosza, przez ciebie może tylko stracic pracę

Gość gość
ona nie ma pretensji do listonosza o uszkodzenie paczki tumanie tylko o to ż enie zaczekał aż sprawdzi czy przesyłka się zgadza

Gość gość
dziekuje za zrozumienie ;/ dokladnie ja nie mam pretensji do listonosza, ze to bylo uszkodzone. wiem przeciez, ze przesylka mogla sie uszkodzic wszedzie np. na poczcie, w magazynie. poza tym czy wy kiedykolwiek widzialyscie osoby rozwozace paczki jak laduja towar do samochodu - rzucaja wszytskim ! nawet przesylkami oznaczonymi UWAGA SZKLO! co do wysylajacego, sorry ale nie mam zastrzerzen! Towar byl owiniety folia babelkowa, nastepnie taka specjalna pianką, i jeszcze w tekturowym pudelku byl. nie wiem jak mozna bylo uszkodzic ten towar przy takim zabezpieczeniu - widac poczta potrafi.

Gość gość
gościu powyżej debilu !!!!! listonosz ma dość pracy i nie będzie czekał aż paniusia łaskawie otworzy towar, jak masz problem przyjmij się na pocztę i zobacz jaka to fajna praca, przed świętami z********a się po zadupiach do 18 - 19 wieczorem za pensję nie wyższą niż 1000 zł nie dziwie im się, że tylko byle szybko przekażą paczkę i byle dalej, a do tego wiadomo jaki przed świętami jest ****** jak dużo przesyłek ma na głowie... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
pracowalam na poczcie.tak, listonosze maja przej***** przed swietami i to jeszcze zima.

Gość gość
ale prymityw z ciebie :o sam jestes kretynem

Gość gość
yyy wyzywasz kogos debilem, a ten cie nazwal kretynem i on jest prywmitywem ? a ty co chodzaca kultura?

Gość gość
jesli nie potrafi normalnie dyskutowac, to nazwalam go po imieniu.

idź na poczte i to zgłoś.Widze ze niektórzy wchodzą na Kafe tylko żeby powyzywać innych.Załóżcie sobie nowy temat i tam sie wyzywajcie a nie tutaj