Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 26

wsparcie dla antykoncepcji

Polecane posty

Gość gość 26

witam, czy stosujecie leki osłonowe bądź probiotyki przy antykoncepcji hormonalnej? możecie coś polecić?

Gość gość
zero sexu i kłopoty z głowy

Gość hgfds
nastepnym problemem jak stosujesz antykoncepcje z racji iż ta zabuza system immunologiczny jest , albo bedzie nawet za kilka lat leczenie sie z wirusa HPV - ZAŁOZYSZ SIE ??

Gość Renata2626
Mnie ginekolog zalecił stosować razem z tabletkami antykoncepcyjnymi suplement diety Harmonellę, rekomendowana jest przez Polskie Towarzystwo Badań Nad Miażdżyca, chroni zarówno serce, układ krążenia jak i wątrobę, pomaga również utrzymać prawidłową wagę. Wystarczy jedna tabletka dziennie.

Gość gość
Tak łykam pigułkę, potem probiotyk, potem kolejną osłonowo na probiotyk i tak wychodzi ze 100 tabletek dziennie. Czuję sie bezpieczna i zdrowa.

Gość gość5
Nie ma co przesadzać, ale warto stosować jakąś osłonę. Chociaż ginekolog nie koniecznie o tym przypomina. Ja kupuję, a le że jest to całkiem spory wydatek razem z antykoncepcją, to nie stosuje regularnie z każdym opakowaniem tablet.anty.

Gość gość5
Osłonowych nie używam. Ginekolog twierdzi, że nie ma co przesadzać, ewentualnie 1 op. w 3 miesięcznej kuracji. Natomiast biorę probiotyki ginekologiczne. Też nie co dzień. Jeśli na wynikach posiewu wyjdzie jakiś ubytek, to wtedy wzbogacam florę bakteryjną właśnie probiotykami.

Gość gość
Myślę, ze jeśli ccesz stosować antykoncepcje to warto pezemyśleć sprawę i przedyskutować ja z ginekologiem!

Gość gość
Warto dowiedzieć się dokładnie co i jak u dobrego ginekologa. Może umów się na wizyte w http://godulahope.pl/ - powinni odpowiedziec Ci na wszystkie pytania związane z tego tupu sprawami.

Gość gość
Osłone może nie ale globulki dopochwowe Hydrovag tak, kilka razy w miesiącu, bo tabsy wysuszają mi śluzówkę pochwy i seks nie jest przyjemny. Jest za sucho.

Gość gość
jak dla mnie to placebo. Mój gin też tak twierdzi. ja po prostu zdecydowałam się na antykoncepcję, która nie ma skutków ubocznych. I nie są to prezerwatywy.

Gość gość
Nie używam żadnego wsparcia dla antykoncepcji bo go nie potrzebuję. Mam tabletki belara i żadnych skutków ubocznych.

Gość gośćmazurzanka
Mam prosbe,jakie tabletki antykoncepcyjne sa absolutnie bez recepty,o to chodzi ze moj maz nie moze sie dowiedziec ze biore pigulki,uwazam,ze za pozno na dziecko,a normalne mam cykle rwgularne jak w zegarku a do menopauzy troche mi zostalo

Gość gość
Nie ma antykoncepcji bez recepty no chyba, ze gumki ale to raczej odpada bo przecież facet musi o to zadbać. Po tabletki wiadomo musiałabyś co jakiś czas biegać do ginekologa i je codziennie stosować więc twój mąż mógłby zobaczyć. Idź do ginekologa i podpytaj o wkładkę hormonalną levosert- to będzie najlepsze wyjście. Zakładasz ją raz na kilka lat i facet nic o tym nie wie :) A Ty masz bezpieczny seks.

Gość gość
Co się stanie gdy praciem wyczuje bilacy opór?

Gość gośćmazurzanka
Od kilku lat niczym sie nie zabezpieczamy,mam uczulenie na lateks,nawet gdyby maz chcial,to ja nie moge,lekarz mi odradzil wkladki,wczesniej bralam pigulki,ale powaznie mi zaszkodzily,ciekawe,czy juz raczej brak plodnosci

Gość gość
Do gośćmazurzanka : A jaki podał powód tego, że odradził Ci wkładkę? Czy wogóle lekarz zrobił Ci jakieś badania w momencie kiedy brałaś tabletki? Znajdź dobrego ginekologa porób badania pod kątem doboru antykoncepcji i podpytaj o taką wkładkę hormonalną. To najlepsze rozwiązanie w Twoim przypadku. I porozmawiaj ze swoim mężem szczerze na ten temat, ze chcesz się zabezpieczać przed ewentualna ciążą.

Gość gość
Więc co? Wątpię, że metody niehormonalne są tak samo skuteczne.

Gość Gilgia
Nie są. Pigułka jest jedną z najpewniejszych metod i ja przy niej pozostaję ponad rok czasu juz, a biorę vibin.

Gość gość
7 miesiąc biorę belarę, też bez wpadki jak dotąd więc są skuteczne jak się je bierze tak jak zalecają

Gość Adroa
Też uważam, że nie ma lepszej opcji od pigułki. A dopiero zaczynam swoja przygodę z antykoncepcją (pierwsze tabletki Vibin mini, są ok)

Gość gość
@Adroa I tu się troszeczkę mylisz :) Największa skuteczność antykoncepcyjną ma własnie wkładka hormonalna np. ta levosert o, której pisała dziewczyna wyżej. Do tego jest bezpieczna dla kobiet, które mają problem z żylakami czy też ryzyko zakrzepicy. Każda z nas ma inny organizm więc jaki rodzaj antykoncepcji jest odpowiedni dla danej kobietki to już decyzja ginekologa na podstawie badań :)

Gość gość
Wkładka jest wygodna gdyż zwalnia od myslenia.Czasem o okresie mozna zapomnieć.

Gość gość
zauważyłam, że bardzo polecacie belarę. a akurat bardzo źle się po nich czułam, tak samo jak po innych tabletkach. teraz używam cyclotestu - komputera cyklu. Służy do metody objawowo-termicznej. I chociaż pewnie wiele osób nie będzie w to wierzyć, ale jestem bardzo zadowolona.