Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 karty ciąży u 2 lekarzy na nfz

Polecane posty

Gość gość

witam czy któraś z Was chodziła w trakcie ciąży do dwóch lekarzy, miała założone dwie karty ciąży i robiła w zasadzie podwójne badania, wszystko na nfz??

Gość gość
Nie przejdzie,nfz cie scignie.

Gość gość
a po co ??

Gość gość
jeden lekarz nie ma usg ale jest super specjalista, a drugi ma usg

Gość gość
chcesz zwolnienie to musisz prywatnie.. chodzi ci o fikcyjne zatruenienie, 2 zusy?

Gość gość
Tak to kazdy by chodzil nawet i codziennie do lekarzy. Nfz na pewno przysle ci rachunek za jedne badania.

Gość gość
nie zwolnienie mialam od jednego lekarza. u drugiego to glownie usg. ale komplet badan mam zrobiony u jednego i drugiego

Gość gość
a potem dziwić się, ze kolejki do specjalistów są i nie można się dostać przy takich oszustach.

Gość gość
czasami nie rozumiem tych ludzi A PO CO? po co zajmujesz czas i miejsce w kolejce podwójnie? nudzi ci się? każdy normalny człowiek chodzi do jednego lekarza w ciązy, ewentualnie prywatnie na usg. Nawet jak w danej przychodni nie ma usg przychodnia na 100% ma podpisaną umowę z inna przychodnią gdzie na skierowanie z tej pierwszej mozesz wykonać usg.

Gość gość
do ginekologow nie ma takich kolejek, zeby moje wizyty robily problem.

Gość gość
po co? Moja pierwsza ciąża zakonczyla się smiercią dziecka. chodzilam do dwoch lekarzy, zeby miec pewnosc ze jest ok, do pierwszego bo jest genialny, do drugiego bo raz w miesiacu sprawdzal czy u dzidzi jest dobrze. Nie nudzi mi się, poprostu się boję, że strace kolejne dziecko.

Gość gość
U nas do gin panstwowego trzeba o 5 sie zapisac i stac w kolejce

Gość gość
komplet badan mam zrobiony u jednego i drugiego xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx normalnie nóz sie w kieszeni otwiera moja mama przyjmuje silne leki które wpywają na jej zdrowie, musi co 3 mce -kontrolowac morfologie, lekarka na nfz stwierdziła że tak czesto to ona nie moze dawać skierowania więc robi prywatnie a taka hrabianka dla fanaberii czy z nudów jaja sobie robi!

Gość gość
a wlasnie ze sa

Gość gość
To mogles chodzic panstwowo i prywatnie tak jak ja. Teraz bedziesz musiala zwrocic kase ale nie powinna to byc jakas wielka suma wiec sie nie przejmuj.

Gość gość
oj byś się zdziwiła są kolejki do ginekologów jak byłam w ciązy mieszkałam w dużym mieście . Ale nie chciałam marnować pieniędzy na prywatne wizyty u ginekologa wolałam te pieniądze odkładać dla dziecka . Wybrałam najlepszego ginekologa w mieście na nfz . Jak szłam do ginekologa o 9 rano to wychodziłam dopiero z przychodni między 13-17 . Takie kolejki tam były . Teraz już dziecko ma dwa lata ale jak bym zaszła w ciążę to już bym poszła prywatnie żeby nie siedzieć w kolejkach .

Gość gość
kobieto chodź sobie nawet i do 5 ginekologów ale po cholerę robisz badania podwójne???? co masz w poniedziałek inną krew niż w piątek??? co na zwykłej wizycie wykryje ci lekarz? chodź tam gdzie jest usg.

Gość gość
mam nadzieję ze dostaniesz rachunek od nfz to jest zwykłe oszustwo! my podatnicy za to płacimy.

Gość gość
u nas się na wizytę czeka się przynajmniej miesiąc mam nadzieję, ze ktoś się dopatrzy i poniesiesz karę:P

Gość gość
przypuszczam że wtej pierwszej ciązy nawet jakbyś chodziła do 8 lekarzy to i tak być to dziecko straciła. W którym miesiącu poroniłaś? Czy było w tym zaniedbanie lekarza????

Gość gość
Ja bylam kiedys u pediatry raz w jednej przychodnia a raz w drugiej to zaraz dostalam pismo od nfz o wybranie jednego pediatry, ale nie robilismy zadnych badan wiec nie musialam zwracac kasy ale wiem ze kolezanka dostala rachunek za jakies badanie ktore wykonala dwa razy

Gość gość
Jak lekarz nie ma u siebie usg to kieruje do jednostki z ktora ma podpisana umowe. Po drugie po co ci 2 komplety badan? Spodziewaj sie rachunku od nfz. Rozlicza cie porzadnie. Nie tylko za wyniki badan ale takze,ze wizyty. Od panstwa nalezy ci sie to wszystko z czego korzystasz ale nie podwojnie. I tak znam osobiscietaki przypadek,bo pracuje w laboratorium i dziewczyna sama przychodzila uregulowac oplate za drugie skierowanie od drugiego ginekologa bo nfz mu nie chcial zaplacic i lekarz nie chcial oplacic laboratorium za wydane wczesniej skierowanie. Jak sie potem rozliczala z lekarzem to nie wiem.

Gość gość
jesli masz załozone dwie karty ciążowe to usg też powinnaś mieć 2razy

Gość gość
a jak ten bez USG cię bada na oko nie mówi nic nie kieruje ma zamiar tak 9 miesięcy ?

Gość gość
naciągaczka chodź sobie nawet do 8 lekarzy ale płać za to sama a nie z naszych podatków gównniara

Gość gość
Zwykle nikomu nie życzę źle... Zwykle bo tym razem mam nadzieję, że NFZ cię wyhaczy i dop******i ci taki rachunek, że sobie go w antyramę oprawisz ku pamięci Wiem, że pewnie dla kogoś takiego jak ty, kto poszedł na L4 pewnie już w dniu zapłodnienia, to się może wydawać abstrakcyjne ale są w tym kraju ludzie którzy pracują którzy nie mogą sobie wyjść w środku dnia do przychodni by się zarejestrować do lekarza a kiedy chcą to zrobić po pracy to otrzymują termin na za 6 tygodni. Przez takich ludzi jak ty w połowie roku kasa NFZtu świec**pustkami a ludzie muszą chodzić do lekarzy prywatnie Od 10 lat przyjmuję stałe leki i powinnam mieć co 3 msc morfologię i próby wątrobowe ale nie ma na to lasy bo panienka, u której jak widać dobór naturalny zadzialał prawidłowo skoro nie ma dziecka, robi sobie dwa razy te same badania. Już nie wspomnę o tym, że co miesiąc musze wydawac 100 zł za wizyte u specjalisty. Może się zapiszę do 6 neurologów... To z pewnością ułatwi mi życie czego nie będę mogła powiedzieć o innych

Gość gość
Zaplaci zaplaci :P panstwo chetnie nie daje.ale jak ktos panstwu zabiera to nie przepuszcza:P

Gość gość
Powinnas kobieto dostac DUZY rachunek za Twoje glupie zachowanie. inne kobiety tez czekaja w kolejkach na wizyty. Ja nie mieszkam w Polsce ale moim zdaniem zachowujesz sie nagannie. po co Ci 2 komplety badan??? tez jestem w ciazy i chodze do jednego ginekologa bo co jak pojde do drugiego i bedzie mi badal krew to wyjdzie inna grupa? jestes egoistyczna i samolubna. nie dosc, ze powinnas dostac rachunek za badania to jeszcze powinni dopieprzyc Ci kare za zajmowanie czasu w ktorym inna kobieta moglaby pojsc sie zbadac

Gość gość
u mnie na wizytę czeka się nawet 3-4 msc więc nie mów że nie ma kolejek.

Gość agnieszka66
To się mija z celem, rejestruj się lepiej przez http://kcp.pl/ to nie będziesz musiała długo czekać na wizytę co za tym idzie drugi lekarz nie będzie potrzebny :)