Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uroczystosci w przedszkolu to dla mnie problem

Polecane posty

Gość gość

Zaczyna mnie to juz denerwowac bo nauczycielki mojego dziecka w przedszkolu wymyslaja rozne uroczystosci. Jak nie andrzejki, mikolaj, dzien misia, jaselka, slubowanie to dyskoteka albo jakies wyjscie do kina. I to wszystko oczywiscie z rodzicami i dzieci o 11 juz ida do domu;/ oboje z mezem pracujemy i nie mamy mozliwosci isc ogladac takie przedstawienie o godz 10 a potem zabrac dzieko do domu. Czy u was w panstwowym przedszkolu tez wymyslaja takie zbedne uroczystosci?

Gość gość
tak tylko albo odbywają się podczas normalnego pobytu w przedszkolu i nie zawsze z udziałem rodziców np dzień misia, lub jeżeli z udziałem rodziców to w weekendy np festyn w sobote lub wigilia w środku tygodnia pracy ale o godzinie 15, a z wycieczek dzieci wracają do placówki a nie do domu o 11! Widzę, że przedszkole Twojego dziecka idzie na łatwizne, pewnie opłaty wysokie ale kadra wymyśla co może żeby zarobić a się nie narobić

Gość gość
bo rozumiem,że takie cyrki to w prywatnym przedszkolu bo wg mnie w publicznym nie do pomyslenia żeby rodzic w srodku tygodnia brał urlop z uwagi na jasełka

Gość gość
moje chodzi do prywatnego przedszkola i też wszystkie przedstawienia/wydarzenia sa w środku dnia. Z konieczności ominęłam dwa przedstawienia i młoda mi to wygarnęła słowami" jakoś inne mamy mogły" nieźle jak na pięciolatkę. To prawda, że cięzko zawsze brać wolne, u nas dzieci zostają po przedstawieniu lub jest ono np. o 13, ale i tak cięzko to pogodzic. Od września było tak: pasowanie młodego na przedszkolaka, 3 przedstawienia i teraz jasełka, święto taki dzień przedszkola, "nocowanie" w przedszkolu takie ala pizama party, ale to dla starszaków, z tym, że zaczynało się o 16 z rodzicami, a o 16 to ja kończę pracę. To całkiem sporo jak na 4 miesiące, jak dodasz do tego choroby dziecka, jakieś sprawy do załątwienia to w efekcie wiecznie nie ma Ciebie w pracy.

Gość gośćop
U nas wszystkie imprezy na które zaproszeni byli rodzice były po godz.16 . Nie było ich dużo tylko te podstawowe jak dzień mamy, jasełka, czy pasowanie na przedszkolaka. Nie było u nas wymyślanych na siłe uroczystości a już na pewno nie byli zaproszeni na nie rodzice. Jedynie dzień babci był do południa i babcie mogły zabierać wnuki do domu ale dzieci mogły również zostać w przedszkolu.

Gość gość
No wlasnie a u nas chyba przedszkolanki chca miec reszte dnia wolnego wiec organizuja takie glupoty przed poludniem. Teraz w czwartek maja byc znowu jaselka o 11 ja wolnego nie dostane, maz moze sie wyrwac z pracy na godz ale co pozniej zrobi z dzieckiem?!

Gość gość
ale zapisalas dziecko do grupy normalnej czy tej do 12?

Gość gość
U nas jest jedna grupa do 15.30 i o tej zawsze zabieram dziecko

Nie chodze na uroczystośc**przedszkolne i szkolne dzieci .Jaselek u mojej nie ma w ogole ale inne typu Mikolajki czy inne przedstawienia były ,lecz zawsze w godzinach popołudniowych

Gość gość
Jestem n-lką w przedszkolu państwowym i do uroczystości ,które wymienilas dodam jeszcze zajęcia otwarte 2 razy do roku. Wiem, ze to problem dla rodzicow.Sama nim jestem i czasem wkurzaja mnie te cyrki.Jednak jest to odgórne zalecenie dyrekcji i p*****lniętych rodziców.Ciebie i mnie może to denerwować,bo ludzie mają prace, inne dzieci i generalnie prozę życia, niektórzy dzieci wychowują sami i nie zawsze latwa jest dyspozycyjność. Jednak Akurat Ty narzekasz , a inni rodzice biadolą ,ze n-lki za mało się starają, ze uroczystości za mało itp. Ja na jutro pieke ciasto -sernik do szkoły corki. Dosc mam już tych cyrkow,ale chce się angazowac, bo powinno być sprawidliwie. Temat dyskusyjny,ale na pewno ostatnimi osobami na które możesz się wkurzac sa panie z przedszkola.ONE MUSZĄ TE UROCZYSTOSCI ZROBIC A POTEM SIE Z NICH "ROZLICZYC" NA RADZIE. Dla nich to tez stres i problem, bo nauczyć 25 dzieci w grupie tanca,wierszykow,piosenek itp. to naprawdę nie lada sztuka.

Gość gość
dyskoteki w przedszkolu z rodzicami? wyjście do kina z rodzicami? nie przesadzasz? u nas są andrzejki, jasełka, dzien mamy czy zebranie ale w godz popołudniowych, najczęściej o 16-tej.

Do tej powyżej nauczycielki w prz-lu państw. Co robicie jeśli dziecko odmawia brania udziału w jakims przedstawieniu? Bo u mojej w prz. prywatnym nie robili problemu,nie chciał wystepowac i nie wystepowala, zas mojej znajomej dziecko które nie chciało w tym uczestniczyć ale w państwowym zostało nie mal zmuszone do mowienia wierszyka

Gość gość
Nikt nikogo nie zmusza.Jest zachęcane, ale na siłe, przecież to bez sensu:)Najpierw informujemy rodzica ze na probach dziecko nie chce moiwc wierszyka itp.,żeby potem rodzic nie miał pretensji, bo teraz człowiek boi się o wszystko,o w szystko mogą mieć rodzice pretensje.

Gość gość
Seans jest np o 11 to rodzice na ta godz musza dziecko pod kino przyprowadzic i np za godz odebrac. A ostatnio dyskoteka byla o 10 i rodzice musieli dziecko na ta godz przyprowadzic i zorganizowac poczestunek i godz pozniej odebrac wiec nawet nie oplacalo sie nikomu do domu wracac. Nic nie przesadzam, tak u nas jest.

Gość gość
my mamy teraz w pt. na 11.00 - 0,5h wystep - na chwile zwalniamy sie z pracy, potem wrACAMY a po dzioecko o 15.00

Gość myszka3333
U nas to samo.Wszystkie imprezy,przedstawienia w godzinach 12-14,niestety jest to dla nas za wcześnie.Mam tylko 2 dni opieki na dziecko, a urlop wykorzystujemy na wyjazdy podczas wakacji.

ja nie mam problemu z wyjsciem z pracy kiedykolwiek, wiec jestem w przedszkolu na kazdej imprezie, czasem chodze z nimi do kina, teatrzyku w czym problem macie??

Gość gość
W tym, że u mnie cały urlop idzie co roku na sanatorium i rehabilitację :/

Moje dziecko chodziło do przedszkola prywatnego i państwowego,WSZYSTKIE przedstawienia na które prosiło się rodziców odbywało się godzinę,dwie przed zamknięciem przedszkola.Więc była ogromna szansa że 90-parę procentów rodziców wstawi się na występie swojego dziecka. Jeśli chodzi o dziecięce wyjścia - kino,teatrzyk itd odbywały się rano i potem dzieci wracali normalnie do prze4dszkola i przerabiali program.

Gość gość
U nas wszystko co bez rodziców było w godzinach pracy przedszkola, a wszelkie inne jasełka, występy, ślubowania , dzień matki ,wszystko co wymagało obecności rodzica było w godz popołudniowych tj na 18 . Przedszkole państwowe.

Gość gość
Mój chodzi do przedszkola niepublicznego. Większośc imprez odbywa się w normalnych godzinach przedszkolnych-bez udziału rodziców. W tym roku szkolnym była tylko jedna impreza na którą zaproszono rodziców-jaselka o godz 14.30. Czasami na niektóre zabawy (np. andrzejki) można przynieść jakieś ciasto czy inne slodkości.

Gość gość
u nas dzieci jadą do teatru z przedszkolankami a nie z rodzicami dziwne masz to przedszkole, chyba na jakiejś wsi i czynne góra do 13-tej. Nie możliwe żeby trzeba było dziecko przywieźć na przedstawienie a po nim od razu odebrać. To co rodzice stoja pod teatrem aż się skończy???? przecież nawet do domu nie opłaca sie wracać. Dwoje dzieci mam w przedszkolu i nigdy żadnej dyskoteki nie było.

Gość gość
niecierpie tych wymuszonych sztucznych uroczystosci, ktore dyrekcja narzuca, tylko po to zeby sie pokazac, a przemowy nawet nie raczy zrobic, zalosne

Też są takie uroczystości i do każdego dziecka ktoś przychodzi. Nie zawsze rodzic, czasem babcia, niania, albo ciocia lub wujek. Tylko że u nas uroczystości takie z rodzicami to tylko dzień matki, dzień babci z babcią i jesli ktoś chce, może przyjść na zakończenie roku :) Jest jeszcze festyn na dzień dziecka i są jasełka ale to w niedzielę w wynajętej sali. Jeśli chodzi o wycieczki to było kilka, ale rodzice nie mogli w nich uczestniczyć, chociaż niektórzy nawet baaaardzo chcieli :p Co do wczesnego odbierania to można zabrać dziecko np w dzień matki wcześniej, ale nie trzeba bo przedszkole jest czynne tak samo jak zawsze. W ogóle u nas w ankietach każdy zaznaczał czy chce takie uroczystości w przedszkolu czy nie i większość rodziców chciała, ale to prywatne przedszkole i z tego co widzę mało dzieci chodzi tam bo musi, dużo mamuś nie pracuje, a jesli pracują stać je na nianię w razie jeśli nie mogą same przyjść.