Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

soczek z jabluszka i marchewki dla 3 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam, dzis polozna powiedziala mi ze moge mojemu synkowi zaczac podawac soczek z jabluszka i marchewki, 14 grudnia skonczyl 3 miesiac...czy sa mamy ktore tak wczesnie podawaly dziecku soczki, mnie sie zawsze wydawalo ze trzeba poczekac az ukonczy 4 miesiac

Gość gość
ja jestem 84 rocznik. Miałam 3 miesiace to jadłam normalnie zupy z gara ktore mam gotowała dla rodziny. Mama nie miała pokarmu, mleka nie chciałam bo sie dusiłam smoczkiem, nie miąłam odruchu ssania, mama dawała mi wszystko z łyżeczki i jakoś żyję. Nie choruję, nie mam alergii. Nie zadawaj głupich pytan

Gość gość
dobre pytanie, moje zachwile też konczą 3 miesiace, i sie zastanawiam czy nie zacząć

Gość gość
ale po co? do pół roku dziecko powinno być karmione WYŁĄCZNIE piersią.

Gość gość
ja jestem 84 rocznik. Miałam 3 miesiace to jadłam normalnie zupy z gara ktore mam gotowała dla rodziny. Mama nie miała pokarmu, mleka nie chciałam bo sie dusiłam smoczkiem, nie miąłam odruchu ssania, mama dawała mi wszystko z łyżeczki i jakoś żyję. Nie choruję, nie mam alergii. Nie zadawaj głupich pytan xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a co wg ciebie jakbyś nie jadała z gara to byś umarła? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx jak mnie wkurzają takie argumenty bo kiedyś tak było i wszyscy żyją, to kup sobie pralkę franie, wyrzuć zmywarkę, pampersy i inne udogodnienia jak chcesz żyć tak jak dawniej.

Gość gość
ja jestem 84 rocznik. Miałam 3 miesiace to jadłam normalnie zupy z gara ktore mam gotowała dla rodziny. Mama nie miała pokarmu, mleka nie chciałam bo sie dusiłam smoczkiem, nie miąłam odruchu ssania, mama dawała mi wszystko z łyżeczki i jakoś żyję. Nie choruję, nie mam alergii. Nie zadawaj głupich pytan -------------------- chyba jednak na mózg ci się to odżywianie rzuciło :p nawet pisać po polsku nie umiesz, znasz takie litery jak ą i ę? widzę że nie.

Gość gość
Ja pierwszy soczek podałam synkowi na tydzień przed skończenien 4 miesięcy.

Gość gość
sok mu nie zaszkodzi ja swoim dziecio w tym wieku juz dawalam

Gość 0 Terenia 0
Czemu te wszystkie imbecylki tak zdrabniają słowa? :O

Gość gość
Autorko moj synek tez ma trzy miesiace i podaje mu tarte jablko, lub soczek jablkowy, to zalecenia mojej P. Doktor, sprawdz czy bedzie chcial pic soczek i nie przejmuj sie gadaniem. Na kafe tak juz jest tylko cycek i cycek a pozniej sie dziwia, ze dziecko roczne nie chce probowac nowych potraw, ze jest niejadkiem.

Gość gość
ja też sie czasami zastanawiam dlaczego dzisiejsze matki mają taką dziwną presję aby jak najszybciej rozszerzać dietę dziecka...

Gość gość
Teoria jest prosta: nowośc***owinno się zacząć podawać dziecku po ukończeniu 4. miesiąca i przed końcem 6. miesiąca życia, początkowo w małej ilości (3-4 łyżeczki). Najpierw możemy podać przecier z marchewki, ziemniaka czy jabłka albo nieco kaszki na wodzie lub mleku (mamy albo modyfikowanym). Jeśli nic się nie dzieje po kilku dniach coraz większych porcji, dołączamy drugą nowość. A potem stopniowo kolejne warzywa, owoce, w drugim półroczu mięso, ryby, żółtko jaja, a pod koniec pierwszego roku przetwory z mleka krowiego (twarożek, jogurt, kefir) i białko jaja. Kolejność wprowadzania pokarmów nie ma większego znaczenia i można ją zmieniać.

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Autorko moj synek tez ma trzy miesiace i podaje mu tarte jablko, lub soczek jablkowy, to zalecenia mojej P. Doktor, sprawdz czy bedzie chcial pic soczek i nie przejmuj sie gadaniem. Na kafe tak juz jest tylko cycek i cycek a pozniej sie dziwia, ze dziecko roczne nie chce probowac nowych potraw, ze jest niejadkiem. xxxx dziec****ersiowe lepiej jedzą od tych butelkowych

Gość gość
Moje dziecko jest na piersi co nie zmienia faktu ze moze juz poznawac nowe smaki, kolejna fanatyczka sie trafila....