Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy dlugotrwala biegunka

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie od ponad tygodnia mam rozwolnienie, na początku raz na dzień i mala ilość, a od paru dni zazwyczaj pod wieczor bardziej się i meczy mnie cala noc, co robic?Biore od 2 dni tabletki na biegunke ale jakos slabo dzialaja,a w niedziele wyjezdzam do kraju wiec musze się zdazyc wyleczyć:(

Gość gość
niepowinnś tego lekceważyć . Co do wstrzymania biegunki ugotuj zwykły biały ryż na zwykłej wodzie (żadnych tłuszczów, żadnych warzyw). Rozgnieć ryż na papkę drutem do ziemniaków i niestety jedz właśnie taki (biegunka zanika po 24-rech godzinach). Ewentualnie możesz ugotować kleik i nim się karmić przez następna 24 godziny. Powodzenia. Mi pomogło, może pomoże i Tobie? P.S. Po 24-rech godzinach zacznij lekką dietę z ryżem, dodając do niego gotowaną kurzą lub indyczą pierś, troczkę gotowanej marchewki itd..

Gość gość
dzięki, sprobuje z tym ryzem, na moje neiszczescie mam apetyt, miałam cos podobnego rok temu, ale wtedy mi było tak niedobrze ze nie miałam ochoty nic jesc

Gość gość
pij duzo wody, mozesz pic herbate lekko poslodzona, kup jakies probiotyki doustne

Gość gość
Takie domowe sposoby znam,slabo dzialaja, bardziej chodzi mi o jakiś porządny lek który to zatrzyma, jestem w Niemczech wiec najlepiej jak ktoś zna jakiś międzynarodowy lek czy składnik dobrego leku

Gość gość
stoperan, smecta albo biegiem do sklepu po jagody nawet zmożone mi pomagają

Gość gość
Jesli moge cos doradzic,to kup w aptece lek o nazwie Smecta.To jest proszek w saszetkach,rozpuszcza sie to w wodzie.Moj tto biegal kiedys kilkanascie razy dziennie do kibelka,zadne tablety nie pomagaly,a po wypiciu 2saszetek Smecty uspokoilo sie.I tak jak ktos radzi zazyj tez probiotyk.A moze do lekarza idz,co?To niebezpieczne..Nie wiem,ale zebys tam na obczyźnie po scianach nie chodzila..

Gość rozwódkaaaa
spróbuj tłustych potraw i weź probiotyk lub citropepsin lub smecta lub inny lokalny lek.

Gość gość
biore już jakies tabletki na rozwolnienie ale tak jak mowie slabo dzialaja, wiecie może czy mogę jeszcze dodac wegiel dodatkowo czy to nie ma sensu?

idź do lekarza z tym, przewlekła biegunka wyniszcza organizm. Pij dużo wody. Niekoniecznie musisz mieć jakąś poważną chorobę, może to być np zespół jelita drażliwego. Lekarz zleci badania i się wszystkiego dowiesz. Jeśli to trwa już od tygodnia to nie ma co się leczyc na własną rękę.