Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anoreksja pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli ktoś: 1. Zjada 1-2 posiłki dziennie jedynie w godzinach porannych ( po 13 nie je już nic) 2. Waży się codziennie rano i uważa za sukces każde 200 gramów na minusie, a za porażkę każde 200 gramów na plusie 3. Ma wyrzuty sumienia po zjedzeniu czegokolwiek w godzinach po południowych i wieczornych To choruje na anorkesję? Dodam, że osoba ta głodując schudla w niedługim czasie 16 kg i obsesyjnie boi się efektu jo-jo dlatego tak się katuje. Ma rozwalony całkowicie metabolizm i potrafi przytyć 1kg dziennie ( jeśli przestaje się pilnować). Jej obecna waga to 48kg przy wzroście 160cm. Proszę napiszcie czy to już początki anoreksji? jak jej pomóc? żal mi jej strasznie, bo wiem, że się meczy, jednocześnie podziwiam ją za silną wolę.

Tak, to są objawy zaburzeń odżywiania,ale niestety na siłę jej nie pomozesz. Kim jest dla Ciebie ta osoba?

Gość gość
to moja siostra, dzisiaj prawie płakała jak jej mąż zamówił pizzę, a ona stała przed wyborem zjeść i przytyć 1kg w jeden wieczór czy zadowolić się zapachem :/ wybrała to drugie...mówi, że jej największym marzeniem jest móc jeść normalnie i przestać tyć. co może zrobić?

Przecież ona nie utyje kg w jeden dzień, u mnie waga potrafi wskazać więcej 2-3kg po obżarstwie,ale jak zaczynam normalnie jesc to wraca do normy, bo to nie tłuszcz tylko żarcie w moim brzuchu. Niech ona jak najszybciej zmieni dietę, bo faktycznie rozpieprzy sobie metabolizm.