Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dosyć silny ból w dole brzucha 24 tc POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Witam :( martwię się, bo czuje dosyć silny ból w dole brzucha, kłucie..poszłam wziąć ciepłą kąpiel żeby się rozluźnić, nic to nie pomogło..gdy polewałam brzuch ciepłą wodą ból się nasilał..gdy kładłam się w wannie lub się podnosiłam tzn napinałam mięśnie brzucha, także odczuwałam silniejszy ból..co to może być ? Pomocy :(

Gość gość
Może tą kąpielą dodatkowo sobie zaszkodziłaś jeszcze. No chyba że woda była faktycznie ciepła a nie np.gorąca

Gość gość
najprawdopodobniej nic groznego sie nie dzieje wiec spokojnie. Ja jestem w 27 i tez wlasnie odczuwam tak jakby kolke z lewej strony na wysokosci zeber,ale to nic takiego,dzidzia mi tam chyba siega juz i kopie. Taki bol jak ty mialam tez i to najprawdopodobniej od tego ze wciaz sie wszystko rozciaga. Polez troche i przejdzie samo. a ruchy czujesz??

Gość gość
no spa i lezec jak po 2 h nie minie na ip

Gość gość
Woda nie była gorąca, była ciepła, na pewno wyższa od temperatury ciała..ciężko mi określić ile stopni..dolewałam zimnej wody.. Dodam jeszcze, że brzuch jest twardy i napięty

Gość gość
Radziłabym ci dzwonic po pogotowie szybko , bo jak ból nie ustaje to znaczy że rodzisz ... lub dzieje sie cos złego . 24 tydzien to maluszek ma bardzo slabe szanse wiec ratuj sie dziewczyno ;)

Gość gość
jedz do szpitala zebys potem nie załowała

Gość gość
Tylko, że to nie jest lekki ból..jest dosyć silny..nie mogę się schylić..ruchy czułam przed tem dosyć wyraźnie, dosyć mocne i więcej niż zwykle, nawet sama się zdziwiłam..ale teraz nic, nie rusza się tzn ja nic nie czuje

Gość gość
Może faktycznie pojedź żeby w razie czego nie było za późno.

Gość gość
Poczekam jeszcze chwilę..jak nie przejdzie to muszę niestety powiedzieć tacie, żeby ze mną pojechał..mąż w delegacji, mama w pracy..

Gość gość
przedewszystki sie uspokuj:) poluz sie na plecach badz lewym boku i zobacz czy czujesz ruchy. Jezeli nie przestanie to pojedz na ip zrobia ci usg i sie wyjasni. ale mysle ze wszystko jest ok,ja tez tak mialam,nie moglam sie z bolu wyprostowac,rozciagalo sie wszystko i tyle. Daj znac jak pojedziesz na ip

Gość gość
jesli to skurcze to dadza ci leki i przejdzie a im dłuzej czekasz tym gorzej

Gość gość
polóż*

Gość gość
Ja nie wiem czy to skurcze, to moja pierwsza ciąża..jestem młoda, mam 21 lat, nie mam o tym zbyt dużego pojęcia

Gość gość
Nie czekaj jedz na ip mnie tak bolalo i okazalo sie ze szyjka sie skrocila i rozwarcie poszlo.

Gość gość
Ja jak bylam w 34 tyg to czulam takie bole wlasnie . Odwlekalam z czasem aa potem urodzilam .. okazalo sie ze jeszcze chwila dziecko by nie zylo ;( wiec nie zwlekaj , jedz .

Gość gość
skoro to AŻ TAK silny ból i nie czujesz ruchów to lepiej jedź na IP, może to nic groźnego ale lepiej dmuchać na zimne

Gość gość
daj znać jak wrócisz!

Gość gość
i jak tam autorko pojechalas na ip czy samo przeszlo?ciaza to wielki stres.cos zaboli i kobieta od razu musi sie denewowac.pozdrawiam