Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem katolikiem i wierze w Boga ale kosciol mnie zawodzi

Polecane posty

Gość gość

To przykre ile podzialu jest w Kosciele, jeden ksiadz mowi to, drugi tamto, afery z pedofilia itd... Oczywiscie sa ludzie ktorym zalezy na oczernianiu kosciola ale tgo zbyt wiele. Pewnie ze nie chodzi sie do Kosciola dla ksiedza a dla Pana Boga jednakze to przykre jak wyglada dzis kosciol od srodka, jaki jest podzial wsrod samych jego hierarhow... Chcialbym uczeszczac do wspolnoty silnej, jednolitej.. Przez to co jest teraz w kosciele ruchy lewackie,homoseksualne maja taki prym, przez to wile ludzi odwraca sie od kosciola, 'modli na swoj sposob' itd... Ile to jeszcze ma trwac?

Gość gość
Boga nie ma, to jest wymyślony Bóg, którego wpoili ci do głowy księża, żeby tobą rządzić i wyciągać kasę.

Gość gość
To wierz bez kościoła. Swoją drogą, popieram orientację seksualną książąt, i uważam że powinni mieć prawo do małżeństwa. Pomiędzy przeciwną płcią, lub tą samą. Ksiądz to wykonywanie zawodu, a co on robi poza zamkniętymi drzwiami niepowinno nikogo obchodzić. Oczywiście nie mówię tu o wykorzystywaniu seksualnym dzieci. Ksiądz też człowiek.

Gość gość
Masz rację, sporo jest takich osób, które są "najbliżej" Boga a mają paskudny charakter. Nie 1 taka osoba mnie skrzywdziła ale to żaden powód bym przestawała chodzić do Kościoła i bym zachwiała się w wierze.

Gość gość
*przestała

Gość gość
to wierz w Boga a nie księży

Gość man_da_rynka
Księża są przeróżni, tak jak przeróżni są małżonkowie... Prawda jest taka, że takich mamy księży, jakich sobie wymodlimy. To jest droga powołania. Bardzo trudna. Na pewno warto, bardzo warto i bardzo trzeba - modlić się za kapłanów - i za całą wspólnotę Kościoła. I nie zrażać się (choć wiem, że to ciężko...) jakimiś pojedynczymi doświadczeniami.

Gość gość
celibat został wprowadzony z powodu objawię Brygidy szwedzkiej ktura terz objawiła ukaranie zakonu krzyzackiego było o tym zmianka w filmie Krzyżacy

Gość gość
gość 7:44 :D do szkoły bo pisownia leży :D

Gość gość
Oczywiście że celibat wśród księzy katolickich należy znieść to podstawa do powrotu normalności.

Gość gość
Masoneria, lluminaci, sataniści, ludzie NWO są wszędzie, niestety w Watykanie i Kościele jest ich bardzo dużo... A dziś kościól zbiera tego plony...