Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam 3 miesięczniaków karmionych mm

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem mamą 3,5 miesięcznej córki . Karmiona jest mm. Trzymam się tabeli żywienia,czyli aktualnie je 6 x mleko po 150 ml (z czego zostaje jeden posiłek,bo przeważnie coś zostawia-nie jada całej butli) - co 3-4 godziny. Problelem jest noc,poniewaz zasypia już ok.18. Budzę ją ok. 20 i 24 na karmienie. Podobno takie małe dziec***owinny jeszcze jeść w nocy,dlatego ją budzę,ale je niechętnie i pewnie przespała by do rana bez butli o pónocy... Jak to jest u Was? Czy dajecie faktycznie te 6 posiłków? Czy może mniej i dziec**przesypiają już całe noce?

Gość gość
mój do 3 miesiąca życia jadł więcej niż było przewidziane w tabeli. Pokazała się skaza białkowa i je o wiele wiele mniej od tamtej pory, skaza znikła a on dalej je dużo mniej niż przewiduje schemat. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć jedno-niech je ile chce, jeśli się nie budzi to nie karm, chyba że naprawdę je dużo mniej ;)

Gość gość
Dzieki..Przez miesiąc przybtala 700. Więc chyba nie tak źle...

Gość gość
Nie budź dziecka!!!! Niech je, ile potrzebuje... mój mały potrafił w dzień jeść co 4,5 godziny (potem się zmieniło), i zamiast 6 posiłków na dobę czasem wychodziły 4. Różnie.. nie budź dziecka.. samo będzie wiedziało czy jest głodne. Poza tym nie każde przebudzenie w nocy jest oznaką głodu. Spokojnie dawaj mniej posiłków.. nic dizecku nie będzie.. Widocznie tyle potrzebuje. _ Mój synek od początku pił mniej mleka niż zalecano, i zawsze o 1 porcję na dobę mniej niż trzeba. Każde dziecko jest inne. Teraz Twoja córka ma 3,5 miesiąca.. zamień jedno mleko na deserek/obiadek. Na początek daj pół zawartości słoiczka (np. pierwsza łyżeczka z bobovity: jabłko, banan, marchewka, kalafiot itp.) i trochę mleka.. po ok tygodniu spokojnie powinna zjeść zawartośc całego słoiczka zamiast 1 porcji mleka.

moja potrafiła do niedawno przespać od 19-5 rano, ale musiałam zmienić mleko i się znów budzi - o 2 i o 5 rano. Nie budź malucha- niech śpi, daj brzuchowi odpocząć :) Moja je cały czas po 120ml- czyli mniej niż napisali na opakowaniu, powoli ją uczę jeść więcej, ale nic na siłę- bo ulewa. No i zagęszczam kleikiem, Też przytyła ostatnio mniej niż 1kg bo 750g. Ma 3,5 miesiąca

Gość gość
no zupelnie tak nojak tak przecie mozna no ja to w ogole niesamite ale zdarza sie niestety 👄 www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość gość
córka za tydzień będzie miała 4 miesiące. Je mniej niż pisze w tabli. Zreszta różnie to bywa. Je jak jest głodna i tyle. Raz wypije 90 ml, a innym razem 120 ml. Czasem ma takie dni, że nie chce mleka pić przez nawet 6-7 godzin. Ale herbatkę pij chętnie. Nie chce to nie będe jej karmił na siłę bo nie o to chodzi. Więc czasem wypije 750 ml przez cąły dzien a innym razem 600 ml. Zasypia różnie. Miedzy 19, a 23. Budzi sie na karmienie sama między 5-7. Czasem zdarzy się, że obudzi sie 2 razy. Ale nie budze jej na karmienie i Ty tez tego nie rób skoro widzisz, że pije niechętnie.

Gość gość
diete rozszerza się po ukończeniu 4 miesiąca....

Gość gość
". zamień jedno mleko na deserek/obiadek. Na początek daj pół zawartości słoiczka " a może ugotuj wreszcie dziecku jakieś prawdziwe jedzenie a nie tylko proszek na zmianę z pasteryzowaną jałową papką ? :|

Gość gość
Moja corka od urodzenia jadla 4 razy na dobe. Teraz ma 2 lata i dalej tak je. nigdy jej nie budzilam w nocy, w okolicy 4 miesiaca zjadala miedzy 120 a 150 ml na posilek. nie przejmuj sie az tak, dziecko sobie krzywdy nie zrobi:-) moja corka jest zdrowa jak ryba, niema zadnych alergii i kocha jesc wszystko a najbardziej owoce i warzywa:-)

Gość gość
młody ma 12 tygodni. na początku miał straszny refluks, więc karmiłam go 10x dziennie mniejszymi porcjami i tak się do tego przyzwyczaił, że teraz najchętniej jadłby 10x120. muszę go oszukiwać i przetrzymywać i schodzimy do 8x ok. 100 ml, bo najczęściej nie wyżera całej butelki, ale naprawde rzadko kiedy wytrzyma dłużej niż 3h bez jedzenia. oczywiście w nocy budzi się obowiązkowo o 4... dałabym sobie mały palec uciąć, żeby wreszcie zaczął przesypiać noc :) na szczęście nadwaga na razie mu nie grozi, waży 5,4 przy wadze urodzeniowej 2,9, ale zaczynam się martwić, czy nie wyrośnie na żarłoka.

Gość gość
Autorko nie wiesz, że te proponowane na pudełkach porcje należy traktować orientacyjnie! na pewno taka informacja jest na pudełku. później też będziesz odmierzać np. mięso co do grama bo w schemacie tak jest napisane?

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Więc nie będę specjalnie budzić. Co do "odmierzania"... Owszem trzymam się tabeli,ale tak tez przy każdej wizycie nakazuje pediatra. Ze dziecko powinno jeść tyle i tyle,a jak j mniej to mam "przemycać".. heh tylko jak : -) ,bo przecież nie na się. Mała przybiera na wadze,ale w dolnej granicy normy.

Gość gość
Podaję Enfail

Gość gość
tzn Enfamil :-)

Gość gość
dns --- może teżmleko n noc zagęszcze kleikiem,chyba będzie bardziej pożywne?

możesz spróbować, (zwłaszcza jak mała mało je i słabiej przybiera), ale najpierw tego kukurydzianego- ponoć jest lepiej tolerowany (moja je taki i ryżowy- dla niej bez różnicy) jedna miarka na 120ml- tylko smoczek kup numer 2.