Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przestałam czuć ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny martwi mnie,w poprzedniej ciąży nie miałam takiej sytuacji bo odkąd poczułam kopniaki syna (18tc) to czułam je do samego końca Obecnie w kolejnej ciąży poczułam ruchy już na początku 16 tygodnia czułam malucha coraz wyraźniej i coraz częściej i do samej nocy,a od wczoraj od około 22 nic nie czuję,wiem że to kilkanaście godzin tylko,ale jednak...wiecie jak to jest gdy się martwimy o swoje dzieci.Zastanawiam się po jak długiej przerwie w braku odczuwania ruchów płodu należy udać się do lekarza...poradźcie coś. Jestem już po śniadaniu,zjadłam jeszcze coś słodkiego ale to nic nie pomogło...

Gość gość
jak ja zaczynam się martwić brakiem ruchów małego to leże na plecach z wyprostowanymi nogami i po niedługim czasie dostaje kopniaka

A w którym jestes tygodniu ciazy? Jezeli nadal we wczesnym to bym sie jakos bardzo nie martwila. Taki maluch spi przez wiekszosc czasu. Poza tym mógl sie ruszac w nocy a ty tego nie czulas. Jezeli nie masz pewnosci zawsze mozesz zglosic sie do lekarza i on rozwieje twoje watpliwosci choc wydaje mi sie ze wszystko jest ok. Sytuacje bez wyczówalnych ruchów siedzka sa najbardziej niebezpieczne po 30 tyg ciazy... a szczególnie w samej koncówce gdzie moze dojsc np do niewydolnosci lozyska czy pepowiny.

Gość gość
dosyć dużo czasu minęło, ja na Twoim miejscu pojechałabym na IP- zrobią usg i będzie wiadomo co się dzieje

Gość gość
Ja miałam tak w 23 tygodniu, przez pare godzin nie czulam ruchow. Pojechalam na ip i okazalo sie ze maluch ma sie dobrze i duzo miejsca przez co odwrocil sie w strone kregoslupa dlatego nic nie czulam :) po paru dniach kopniaki wrocily spowrotem. Autorko a nie mozesz podjechac do szpitala i sprawdzic czy wszystko dobrze? Ja juz bym biegla gdybym wiecej niz pol dnia nie czula. A ktory to tydzien?

Gość gość
biegiem do lekarza, nie siedzisz na kafe! Miałam to samo będąc w ciąży. Mój maluszek zawsze był śpiochem;) dziś ma 20 lat i jak ma wolne spi do południa. To już południe, idź do lekarza. Lepiej dmuchać na zimne:D Pozdrawiam i zdrowia życzę:D

Gość gość
Do lekarza owszem .Ale po co biegiem ?? Przecież jak dziecko nie żyje, to i tak nic nie pomoże ?

Gość gość
tez tak mialam na tym etapie ciazy ze przez jakis czas ich nie czulam a pozniej staly sie coraz mocniejsze;)

Gość ex_debill_znowu_po
spróbuj wypić coś zimnego bardzo, połóż się, uspokój, jak nic nie poczujesz w ciągu pół godziny to jedź sprawdzić, moje były nier***awe i zdarzało im sie przez dobe nie dać znaku życia, a córka raz nawet przez dwie była niewyczuwalna, ale nic im nie było, natomiast jeśli coś się dzieje złego w tym wieku ciązy to raczej i tak niewiele jest do zrobienia

ja tak miałam raz- za cholerę nie chciała się ruszyć- ani po śniadaniu, ani po słodkim, ani w mojej pozycji leżącej, ani w żadnej :D podjechałam na sor położniczy i babka mi przystawiła pelotę od ktg i było 150 :) nie chciałam pełnego ktg. Babka powiedziała, że jak do wieczora się nie poruszy to mam bezwzględnie przyjechać. Wsiadłam do auta i mała zaczęła fikać :) Spała sobie.

zawsze w brzydką pogodę i przy niskim ciśnieniu więcej spała, po urodzeniu ma to samo :)

Gość gość
Nie jest prawda ze jak dziecko sie nie rusza to nie zyje... Moze nap byc niedotlenione i bardzo slabe. Moze miec za niski poziom cukru. Moze byc powaznie oslabione przez chorobe lub problem zdrowotny matki. Ale to wszystko zazwyczaj dzieje sie w zaawansowanej ciazy. Jezeli autorka jest okolo 20 tygodnia ciazy to wydaje mi sie ze nie ma powaznego powodu do zmartwienia bo takie dziecko ma duzo miejsca, ruchy sa slabo wyczuwalne, a dziecko duzo spi...