Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie Laura czy nie jest prenensjonalne

Polecane posty

Gość gość

Chcemy tak nadać córce i sie zastanawiamy czy nie skrzywdzimy jej tym imieniem :) Ostatnio ktos mi powioedzial ze takie imiona daje sie tylko w patologii....

Gość gość
Znam jedną patogiczną rodzinę alkoholików gdzie tak dziecko nazwali :D hehe ale to nic nie znaczy przecież. Mi osobiście się nie podoba, ale to kwestia gustu. Tobie ma się podobać. A i w moim otoczeniu nie jest zbyt popularne :) tylko to jedno dziecko mi przychodzi do głowy w tek chwili.

Gość babka z klasa to ja
mnie nie podoba sie, ale przeciez nie musi:), cos pokroju Klary, nieciekawe imię

Gość gość
Ja wlasnie znalam z bloku jedna laure i byla bardzo ladna mila dziewczynka i dlatego tak mi sie podoba :) Właśnie dlatego ze tak teraz u znajomych córeczek jeszcze nie słyszałam o tym imieniu :P

Gość gość
Także mi się kojarzy z tą zaniedbaną dziewczynką akurat ale widzisz Ty masz miłe skojarzenia z tym imieniem, więc nie patrz na nikogo tylko daj dziecku na imię tak jak Ty chcesz :)

Gość gość
A mnie się dobrze kojarzy to imię. Jakieś 4 lata temu na moim poprzednim osiedlu spotykałam taką małą Laurę. I była taką uśmiechniętą, pogodną i śliczną dziewczynką. Później brałam to imię pod uwagę przy wyborze imienia dla mojego dziecka, ale mężowi się akurat nie podobało, a co więcej okazało się, że będzie chłopiec. I mamy Franka:)

Gość gość
śliczne imie

Gość mmmm25
mi się podoba strasznie, gdyby miała być córka też mieliśmy dać tak na imię...

Gość gość
To jest piękne imię.

Gość natalaRz
Gdyby wszystkim podobaly sie te same imiona to swiat bylby nudny. Mi osobiscie imie Laura kojarzy sie z mala sliczna dziewczynka. sama oczekuje dziecka , nie znam jeszcz plci. mam kilka pomyslow na imiona ale ciezko sie zdecydowac : chlopak- Kamil, Kacper, Kajetan dziewczynka - Helenka, Aniela albo Maja

Gość gość
o ja prd ale zestaw imion, kazde masakryczne

Gość gość
Dziekuje wszystkim :)

Nie ma czegoś takiego jak zrobienie krzywdy imieniem! poza kilkoma - Alfons - wiadomo :P I złe konotacje z imieniem Adolf, niegdyś bardzo popularnym, Polska miała spoko aktora Adolfa "Dodka" Dymszę :) ale potem nastał Hitler.

Gość gość
fajne to imie ale ja no ja to w ogole niesamite ale zdarza sie niestety 👄 www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość gość
Zobacz jak koreluje z nazwiskiem - przy niektórych brzmi śmiesznie . A samo w sobie jest neutralne.

Gość gość
laura jest w zlym guscie. male powiatowe przedszkole ma pelno laurek i julek.:P

Gość gość
Bardzo mi się podoba. Chciałam tak nazwać córkę, ale mężowi się nie podobało