Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planuje zostac mama

Ile tak srednio kosztuje utrzymanie dziecka

Polecane posty

Gość gość
U nas bylo tak paczka pampersow tyg czyli 200zl pampersy, mleko po 15zl nan to 120zl, plyn do kapieli i mycia wlosow 2w1- 16zl, sudokrem, oliwka jak kupilam w wyprawce to mam do dzis a corka ma 3lata. Uzywalam sporadycznie. Wiadomo jakies ubranko raz w miesiacu-30zl, husteczki nawilzajace-30zl. Mysle ze tak do pol roku 400zl spokojnie starczy, nie liczac szczepien bo to indywidualna sprawa. Pozniej trzeba doliczyc kaszki, sloiczki wiec mysle ze to dodatkowo ok 100zl. A jak odpieluch**esz szybko tak jak ja po 1,5roku to koszty sporo spadaja. Na moja 3latke jedzaca to co my wydaje jakies 200zl miesiecznie. Soczki, jogurciki, plyn do kapieli, jakies nowe ubranie, od czasu do czasu bawialnia, jakas ksiazeczka z naklejkami. (Przedszkole darmowe, zabawek nie licze bo nie kupuje bez okazji)

Gość gość
utrzymanie bardzo różnie może wynieść, zależy gdzie będziesz kupować jak często itd. ja jak już moje dziecko jest trochę starsze to kupuje dobrej jakości ubrania np w http://www.dorant.pl/ dzięki temu się tak nie niszczą i nie muszę non stop czegoś dokupywać