Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona1212

TERMIN NA MAJ 2014

Polecane posty

Gość 38 wiosen
Dziewczyny! Po co wam baldachim? Kurz tylko zbiera. Do łóżeczka wystarczy prześcieradło sztuk 3, kołderka cienka, na ciepłe dni to nawet kocyk, góra 3 zmiany na kołderkę ew. tzw boczki sztuk 2. Przydaje się również przybornik do powieszenia na boku łóżeczka.Poduszki uważam za zbędne (to z doświadczenia).

cześć dziewczyny, ja mam termin na 11 maja, ale są spore szanse na termin wcześniejszy :) dotychczas był ferwor walki codziennością, ale nadszedł taki moment, w którym brakuje mi kogoś w identycznej sytuacji bo przyznaję, że powoli zaczynają pojawiać się rożne lęki :P mam pytanie - czy ta lista z wyprawką krąży nadal? chętnie bym się zapoznała.

Hej dziewczyny :) Ja już jestem :) 38wiosen. Z tego co wiem żadna z nas nie planuje zakupu baldachimu tylko moskitiery. Jest z tiulu więc łatwo ją wyprać. Dla kogoś kto będzie robił to systematycznie, kurz chyba nie będzie problemem. Zresztą, trochę kurzu maluchowi nie zaszkodzi :) A wyjdzie mu tylko na zdrowie. Wystarczy mąż i ja jesteśmy alergikami :)

Witaj Kawkaga dziewczyny,które posiadają listę na pewno Ci ją podeślą na meila,jak tylko im go podasz :)

Dzoanaa też to przechodziłam tydzień temu. Mogę ci tylko powiedzieć że po kubku mleka z miodem i czosnkiem było o niebo lepiej. Ja wypiłam na noc.

Mnie ten katar nie chce puścić.. mam go już drugi tydzień,jak dobrze pamiętam.. Chyba w końcu będę musiała się na to mleko z czosnkiem odważyć,bo puki co jakoś nie mogę się przełamać.. A i miałam się Was pytać, macie może nie raz w nosie małe ilości krwi?

Ja non stop. Ale to normalne. W ciąży wszystkie śluzówki są nabrzmiałe i lekko krwawią. Dlatego też mogą krwawić Ci dziąsła przy myciu zębów. Ja za to dzisiaj miałam moment słabości. Ciemno przed oczami, gorąco, duszno i skończyło się na przytulaniu muszli :)

Tak tak z dziąseł też mam śladowe ilości krwi jak myję zęby.. O.o współczuję Ci.. ja o mały włos wczoraj wieczorem bym musiała przytulać muszlę,ale na szczęście udało się wybrnąć.. Ale mam dokładnie takie same momenty słabości od czasu do czasu :)

Koszmar. To już drugi raz w tym tygodniu. Dzoanaaa czy tobie tez tak świruje forum? ja raz mam 12 stron, raz 11. Nie wiem o co chodzi

Świruje, świruje.. i odświeżanie nic nie daje,ale to dzisiaj chyba tak cały dzień mają jakąś awarię systemu.. Może powinnaś troszkę więcej poodpoczywać,żeby nic takiego częściej nie miało miejsca.. Mnie takie słabości łapią wtedy,gdy robię coś na czym mi zależy,żeby wyszło dobrze.. najczęściej w kuchni,gdy staram się o pyszny obiad..

Lekarz powiedział że to hormony. I to normalne. Ale powinno po jakimś czasie przejść. Oby szybko. A czy twoje maleństwo też szaleje jak moje? Moja Polka jak ma dzień to tak się rusza że już wszystko widać!!

Szaleje szaleje :) tak czytałam po forach,że najbardziej można czuć ruchy,gdy się leży..A ja nie mam problemu z czuciem,czy maleństwo się rusza czy nie,czuję w każdej pozycji,a już nie mówiąc przy jedzeniu,jak tylko zaczynam coś jeść to jest akcja :) u mnie na zewnątrz jeszcze nie widać..Ja jak położę rękę na brzuchu i kopie,to ja czuję kopniaczki,ale chłopak jak kładzie to nic nie wyczuwa..a wtedy to ja mam największy ubaw,bo on trzyma rękę skupia się,żeby coś wyczuć,a ja czuję w brzuc****ak szaleje i to jakby chciało pokazać,że ono kopie :)

Gość Monia1212
Cześć dziewczyny! Przepraszam za spóźnienie ale nie mogę zalogować się na swój nick ;/ cały czas pokazuje że nieprawidłowe hasło..Współczuje Wam tych chwil słabości, ja na szczęście takich nie mam i nawet na początku ciąży nie miałam, szczęściara ze mnie że ominęły mnie te wszystkie ciążowe dolegliwości ;) co do krwi w nosie to też zauważyłam że mam jakąś małą ilość i niestety z dziąseł przy myciu zębów też krew leci :( aż mam odsłonięte szyjki zębowe, chyba muszę kupić sobie na to jakąś pastę. Przeżyłam jakoś dzisiejszy test obciążenie glukozą ale ciężko było. Pierwsze małe łyczki to myślałam że zwymiotuje. Męczyłam ją 15 minut w łazience bo bałam się że wszystko zwrócę ale pomału i jakoś wypiłam ;) 3 razy w ciągu 2 godzin mi krew pobierali, najpierw przed glukozą, potem godzinę po i jeszcze 2 godziny po..masakra jakaś, myślałam że nie wytrzymam. Dziewczyny czy Was też kuli najpierw godzinę a potem dwie od wypicia glukozy?

Mona podali Ci 75g glukozy dlatego,to tak długo trwało :) ja dostałam 50g i po godzinie już miałam spokój..

Gość gość
Mój mąż też bardzo długo nie czuł. Jak kładł rękę to sie uspokajała :-) mówił że to na pewno dziewczynka bo chłop nie byłby taki złośliwy :-P a który u Ciebie tydzień? Już się pogubiłam tyle nas tutaj ;) u mnie 24 tydz.

Gość Monia1212
Mój maluch też ma takie dni że naprawdę mocno się rusza aż cały brzuch mi się trzęsie ;) i też jak zaczynam jeść to od razu wariacji dostaje ;)

Ja też mam problem. Wyrzuciło mnie i nie mogłam sie zalogować. Post wyżej to mój ;D Mi pobrali tylko raz, po dwoch godzinach

Gość Monia1212
Tak, dokładnie 75g i zastanawiam się dlaczego od razu mój gin dał mi skierowanie na 75g, a nie na 50g. Trochę to dziwne, ale gdy wynik wyjdzie ciut za duży to chyba nie będę musiała już powtarzać tego testu tylko od razu stwierdzą u mnie cukrzycę jakby co.

No dokładnie Mona,tak jak piszesz :) czytałam właśnie,że jeżeli po 50g wynik jest za duży,to robi się ponownie 75g i wtedy mogą stwierdzić cukrzycę.. moja mi kazała zrobić uproszczony,tak mi w laboratorium podali,to tak zrobiłam.. ale chyba już drugi raz puki co robić nie będę musiała,bo wyszło mi w normie :)

Gość Monia1212
Dzoannaaa na pewno nie będziesz musiała powtarzać skoro wynik w normie i całe szczęście ;) ja po swój wybieram się jutro więc mam nadzieję że wszystko w porządku.

Nie mogę nic znaleźć. Ale chyba nic innego się już nie robi. Bierzecie już żelazo?

Biorę LadeeVit i w nim jest kwa foliowy,jod, Omega-3 i unikalna forma żelaza. Moja Pani gin jak ogarnęła,że u mnie będzie ciężko z braniem jakiś tabletek milion razy dziennie,powiedziała,żebym brała ten specyfik,no to biorę;)

Ja biorę Femibion od początku ciąży. Ale teraz muszę brać dodatkowo żelazo bo mam anemię :/

Gość Monia1212
MałaMi85 ja też biorę Femibion 2 i ostatnio wprowadzili nową formułę gdzie wprowadzili do tych witamin żelazo i witaminę D. Ja już drugie opakowanie biorę właśnie z tym żelazem.

Ja mam torbę Femibionu od koleżanki. Jej mama jest ginekologiem i dostałam próbki. Wiec jem co mam. Dziewczyny spotykamy sie jutro o tej samej porze? Teraz muszę uciekać. Mam męża w domu, muszę to wykorzystaC :P