Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona1212

TERMIN NA MAJ 2014

Polecane posty

hej, dzięki wielkie. Mój adres: hermenegilda1982@gmail.com byłoby super jakbyście się podzieliły. Z katarem to rzeczywiście uciążliwość - spać przez to się nie da. A mam do Was pytanie - czy któraś z Was ma leukocytozę? Zaczyna mnie to trochę niepokoić.

Kawkaga wysłałam Ci na maila listę z wyprawką. Ja mam leukocytozę. Pewne zmiany we krwi w ciąży są normą. No ale tak jak mówię wszystkim, nikt nie odpowie Ci tak jak Twój lekarz :)

no właśnie miałam wrażenie, że to norma zwłaszcza, że mam w brzuchu dwójkę, ale lekarka jakoś mnie zaniepokoiła swoim podejściem. Dzięki wielkie za listę - na pewno skorzystam. Mam jeszcze pytanie formalne - próbuję już któryś raz zapisać ten temat do ulubionych i za każdym razem jak loguję się ponownie - lista ulubionych tematów znika :\ czegoś nie umiem czy to wina kafetrii?

Gość Monia1212
Ja też mam podwyższony poziom leukocytów we krwi ale skoro lekarz nic z tym nie robi więc to chyba normalne. Dziś miałam odebrać wyniki morfologii, moczu i testu obciążenia glukozą ale już są u mojego lekarza, jutro się dowiem co tam wyszło. Byłam taka ciekawa i myślałam, że dziś się dowiem co i jak, a tak muszę czekać do jutra..A tak poza tym to jak się czujecie dziewczyny? Mnie wczoraj zaczął pobolewać brzuch tak jak na miesiączkę, nie mocno ale jednak trochę się wystraszyłam że to może jakieś skurcze, po nie długim czasie przeszło na szczęście. Miała może któraś z Was takie bóle?

Hej :) Mona1212 ja też dzisiaj rano miałam te bóle. I też przeszło. Mi się wydaje że to może być spowodowane rozciąganiem macicy i więzadeł. Ale zapytaj jutro swojego lekarza.

Gość Monia1212
Zapytam na pewno. Właśnie o tych więzadłach pomyślałam, ale ostatnio mnie bolały i to był ciągnący ból zupełnie inny niż ten, a słyszałam że skurcze bolą właśnie tak jak na miesiączkę ale skoro nie był to wielki ból ani nic innego się nie działo więc to pewnie nic takiego, ale dla spokoju zapytam jutro lekarza ;) a co do tych leukocytów to o ile procent macie je podwyższone?

Gość Monia1212
To ja mam mniej troszeczkę, bo 10.25. Ale gdzieś czytałam że jeżeli poziom leukocytów nie przekracza 13 to nie ma powodów do obaw ;)

Chyba nawet do 15. Mona1212 rozglądałaś się już za wózkiem? Ja już wybrałam. Ale trochę za wcześnie na kupno.

Gość Monia1212
Tak rozglądałam się. Spacerówkę dostanę od siostry, fotelik od brata więc mam zamiar kupić tylko wózek głęboki, nowy na allegro za jakieś 600 zł. Myślę że wystarczy bo maluszek szybko urośnie i zaraz będę musiała zamienić gondolę na spacerówkę. Możesz podesłać link? Chętnie sobie zobaczę :)

Gość Monia1212
Ciekawy, mi się też spodobał ;) a jakie koła wybierasz? Mnie się zawsze podobały te największe, 14 cali i sama mam zamiar kupić wózek właśnie z takimi kołami ;)

Białe 14 cali. Lubie wózki w bardziej tradycyjne. Te wszystkie nowoczesne mnie przerażają :P

Gość Monia1212
Ja wybrałam podobny. Też na kołach 14 cali i żadnego szału w nim nie ma, ale myślę że na tak krótki okres nie będę szalała, tym bardziej że potrzebny mi tylko wózek głęboki, resztę dostanę. Podaję link http://allegro.pl/wozek-gleboki-skyline-simply-kola-12-new-i3908585403.html na samym dole będą zdjęcia. Ja wybrałam ten z czarnym stelażem ale nie wiem jeszcze jaki kolor ;) Może mi doradzisz? :p

Hmm... Jeśli to tylko wózek głęboki, to ja na Twoim miejscu skusiłabym się na jasny (ten beż wygląda dobrze nr 15 albo 7 zależy jaki chcesz stelaż). Przy spacerówce odradzałabym jasny kolor bo dziecko będzie często brudzić. Odradzałabym Ci też wybór granatu lub innych ciemnych kolorów. Latem budka po prostu wyblaknie :( Ja sama sugerowałam się tymi czynnikami, starając się wybrać kolor pośredni. Mam nadzieję że nie będę żałować :P

Gość gość26majj
Ja wózek już mam :) Też się zastanawiałam czy nie za szybko ale jednak kupiliśmy już. Kupiliśmy 2w1 bo nosidełko mamy od mojej siostry. Ja wybrałam jednak na skrętnych pompowanych kołach. x p.s. to ja pisałam z Wami tu już o kołderkach i moskitierach i pytałam o skurcze braxtona-hicksa :)

Gościu26maj podpisuj się tym samym nickiem. Będziemy Cię wtdy łatwiej rozpoznawać :)

Gość Monia1212
Dzięki MałaMi85 też myślałam właśnie o tym kolorze, nr 15 właśnie mnie interesuje, bo chcę kupić ten wózek z czarnym stelażem. Nie wiedziałam o tym, że latem może budka wyblaknąć, dobrze że mnie przed tym uprzedziłaś, bo jeszcze zmieniłabym zdanie i kupiła z innym kolorem. Ja jeszcze nie będę wózka kupowała, też myślę że to za wcześnie. W kwietniu mam zamiar kupić ;)

Moja siostra miała ciemny i wyblakła. Kilka koleżanek też się skarżyło. Ja będę kupowała na początku maja. W końcu mam termin dopiero na 23. A jak urządzanie pokoju? Mój mąż ma mnie już dość. Trzy razy zmieniałam koncepcję co do koloru :P

Gość Monia1212
Mały będzie spał z nami w pokoju na razie, ale też planuje remont. Muszę wymienić łózko kupić komodę na rzeczy dla dziecka i takie tam różne. Ja na początku chciałam kolor ścian jasny fiolet, ale później zmieniłam zdanie na jakąś zieleń. Nie długo musimy zacząć malować, a ja tak naprawdę jeszcze nie wiem jaki kolor ehh :P

Ja na początku chciałam jasny żółty, taki budyniowy, później pudrowy róż a teraz stanęło na mięcie :D

Gość Monia1212
Ciężko jest się zdecydować, wiem coś o tym :p

Jak jeszcze miałam nadzieję że będę miała syna to chciałam na beżowo i jedną ścianę tapetę w kratkę :) Dla mojej Polki chciałam w kropki, ale są okropnie drogie. 200 zł za rolkę. Więc jeszcze się waham z tą tapetą.

Gość Monia1212
nie wyświetla mi się link.