Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona1212

TERMIN NA MAJ 2014

Polecane posty

No ja też sie własnie tego boje, bo na cc to nawet mąż nie bedzie mógł byc przy mnie. Ehh zobaczymy jak to będzie, lepiej nie myslec za duzo bo by czlowiek zwariował do maja

Gość Monia1212
Ja też bym wolała naturalnie, ale strasznie się boję takiej sytuacji że raptem w czasie porodu musieliby zrobić cc. Wiecie może dziewczyny kiedy lekarz decyduje jaki poród będzie dla nas najlepszy, czy nie ma takiego czegoś i dopiero na porodówce się okazuję. Słyszałam że lekarz prowadzący pod koniec ciąży mierzy kobiecie miednice takim specjalnym cyrklem i porównuję wtedy wielkość miednicy do wielkości dziecka i wtedy mówi czy jest szansa na poród naturalny czy daje skierowanie na cesarkę. Ciekawe ile lekarzy to praktykuję, muszę za tydzień zapytać swojego.

Gość Monia1212
Święta racja ale ciężko nie myśleć, bo ten czas zasuwa jak szalony, pamiętam jak nie dawno witałam Nowy Rok, wydaje mi się jakby to było wczoraj, a tu proszę już jutro luty i to jeszcze taki króciutki miesiąc, zanim się obejrzę a już marzec będzie i potem zostanie mi tak naprawdę tylko kwiecień bo i tak mam termin na początek maja, szybciutko zleci dlatego coraz częściej zaczynam się zastanawiać jak to będzie, tym bardziej że nie wiem co mnie czeka.

Nie wiem jak inni lekarze, wiem że moja gin, jeżeli nie widzi przeciwwskazań na naturalny,to rodzimy naturalnie. Dzieewczyny a powiedzcie mi czy podobają się wam pieluchy tetrowe kolorowe :) z jakimiś obrazkami,czy planujecie zakup tylko białych. ?

Gość Monia1212
Muszę się dowiedzieć od swojego lekarza. Hm..nie wiem, jeżeli pieluchy zwykłe białe będą tańsze to raczej wybiorę właśnie te chociaż te z kolorowymi nadrukami bardzo mi się podobają :)

Ja właśnie planuje kupić kilka kolorowych,znalazłam na allegro za 2,95zł szutkę :) 70x80 cm to już ta duża.. a białe fakt faktem,że są tańsze, u siebie kolorowych nie znajdę,także chyba kupię na allergo,a z 2 białe do lekarza kupię normalnie w sklepie ;)

Gość Monia1212
Myślę że i ja się skuszę na te pieluszki z nadrukiem ale zakupie też te zwykłe białe. Dziewczyny a macie zamiar przewijać maluszka właśnie w takie pieluchy tetrowe czy w zwykłe pampersy? ja to chyba na pieluszki tetrowe bym się nie zdecydowała, jakoś osobiście wole pampersy.

Ja wybieram pampersy :) a tetrowe kupię tylko do przykrycia buźki maluszka,czy powycierania ;) do kąpieli ;) ale nie będę dzieciątka w tetrach nosić :) fakt faktem,że jak zrobiło by siku,to szybko bym wyczuła ;)

Gość Monia1212
Ja też wybieram pampersy, nie wiem co jest fajnego w tych tetrowych pieluchach , trzeba tylko cały czas je prać. Chociaż są zwolenniczki tych pieluch i ja tam nic do tego nie mam. Niech każdy sobie robi co chce :)

Gość Monia1212
Ja też wybieram pampersy, nie wiem co jest fajnego w tych tetrowych pieluchach , trzeba tylko cały czas je prać. Chociaż są zwolenniczki tych pieluch i ja tam nic do tego nie mam. Niech każdy sobie robi co chce :)

Gość Monia1212

Mnie mąz namawia na tetrowe, ale sie kłoce z nim i nie dam se tego wmowic ze sa lepsze od pampersów:P a mi sie podobaja te kolorowe tetrowe i tez chyba zamówie na allegro, bo juz oswiadczylam mezowi ze albo idziemy juz na zakupy albo potem bede zamawiac z neta:P to woli zebym se zamowila:P

Mam dużo starsza siostre i pamietam ze ona uzywala dla swoich dzieci jeszcze tetrowe i mi sie one kojarza z tym ze trzeba je gotowac, a jak dziecko spi to sie budzi z pielucha obok siebie:P nie mam zamiaru sie tak meczyc;p

Gość Monia1212
Dokładnie ja tak samo dlatego wybieram tą drugą opcję. Wiadomo, pampersy do najtańszych nie należą ale nie trzeba od razu kupować tych najdroższych z firmy ''Pampers'' są przecież tańsze, a też dobre.

noo dokladnie, ja se moze do szptala zaszaleje i kupie 'Pampers' a potem to dady z biedrony albo z rossmana sa podobno fajne tańsze jakieś

Ja tez będę używała pampersy. Na początek kupię Pampers 1 od 2-5kg i 2 od 3-6kg. A później to będę próbowała tańszych bo inaczej to zbankrutować można :P

Gość Monia1212
Ja mam zamiar zrobić to samo.

jeszcze jak odpukac pokarmu miec nie bede to mi przyjdzie sztuczne mleko kupować, to dopiero bedzie wydatek

No rzeczywiście, odpukać :) A jak często wasze maluszki się ruszają? Mają jakieś stałe pory? Czy różnie? A może jak wykonujecie jakąś czynność? :)

Ja czatuje na promocje w marketach na "Pampers"y bo można nie raz za ponad połowe taniej kupić :D ale puki co są same 3-6 czekam na te maleńkie :)

Mój maluch ma stałe pory,z rana, w południe i jak się położę wieczorem już,to w tych porach szaleje,ale w ciągu dnia jak coś robię to też mnie stuka ;) a i uwielbia w nocy,jak wstaję siku powitać mamcie ;) Moim zdaniem,to maleństwo cały czas się rusza,od czaasu do czasu śpi ;D mam nadzieje,że jak się urodzi to będzie spokojniejsze :D

Gość Monia1212
Mój mały rusza się tylko jak nic nie robię, gdy siedzę i zaczynam jeść to jest wariacja, z rana też troszkę się rusza. Najbardziej w południe i wieczorem bo i tak leże całymi dniami to bardzo wyraźnie czuje. Jeszcze z godzinę temu czułam jak się rusza, teraz już nie, pewnie sobie śpi ;)

Gość gość26majj
Hej dziewczyny :) Co do pieluch to ja już kupiłam 20 zwykłych białych terowych (teraz tak myślę, że może za dużo ale najwyżej komuś oddam część) i 8 flanelowych jednokolorowych. Kupowałam na allegro razem z kocykami (bo upatrzyłam taki śliczny w kropeczki i musiałam go mieć :D a przy okazji kupiłam jeszcze jeden z mikrofibry bo tamten jest z bawełny i te pieluchy właśnie bo były tańsze niż w sklepie więc tyle rzeczy się opłacało). Co do przewijania dziecka to tetry nie brałam wcale pod uwagę :) Najpierw kupię Pampers a potem zobaczymy. A jeśli chodzi o ruchy dziecka to ma swoje godziny ale i poza nimi czasem się porusza.

no moj teraz tez spi:) wczoraj sie obudził poznym wieczorem jak sie umyłam i położylam do łożka:P zreszta niekiedy 2h zasnac nie moge, bo on sie wierci, i ja przy okazji, bo se mysle ze mu nie wygodnie skoro sie wierci:D

Gość gość
Dziewczyny przepraszam ze tutaj pytam ale chyba akurat jestescie. Dziewczyny prosze Was o pomoc jak moge usunąć post? Juz próbowałam z boku klikać "zgłoś do usunięcia" no ale sie nie kasuje. Poradzicie coś?

Gość Monia1212
No mój wieczorem nie rusza się tak długo, kilka szturchnięć i mogę położyć się spać. Za to we wcześniejszych godzinach to szaleje, nie daje mi jakoś zwykle popalić,ruchy są dosyć mocne aż mi się cały brzuch trzęsie ale jakoś mi to nie przeszkadza.

no mi tak własnie coś wczoraj ze 3 razy czymś duzym i twardym odbił sie od brzucha:P chyba to główka była, ładnie mnie tym wystraszył;) Gościu, musisz poprosisz inne osoby żeby tez zglosiły Twoja wypowiedz do usuniecia, wtedy chyba to szybciej nastąpi:)

Gość gość
Oj to chyba juz nie możliwe bo to było pisane 5 lat temu i już dawno nie pisze na tym forum a przypadkiem znalazłam ten post z moimi danymi i dlatego chce usunąć. napisałam do redakcji pod watkiem do kosza ale nie wiem czy to coś da?

Gość gość26majj
musisz czekać aż zgłoszenie przyjmą i usuną sami

no mysle ze trzeba poczekac, w sumie dziwne ze od razu nie da sie swojego postu usunac