Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona1212

TERMIN NA MAJ 2014

Polecane posty

Gość vikikore
Witam dziewczyny mam termin na 7maja wstępny, ponieważ u mnie byl problem z policystycznym syndromem jajników termin oraz wiek ciąży jest określany po usg. Czytalam ze macie problem z twardnieniem brzucha ja tez ostatnio mimo ze biore dyphaston wcześniej brałam inna wersje progesteronu czyli luteine tak jak wy ale mi nie pomagała, jeżeli te twardnienia nie są częstsze niż 10na dobę nie ma problemu, ale jeśli jest ich wiecej bądź za długo trwają powinno sie to zglosic lekarzow. Ja sie obawiam każdych skurczy bo moja ciąża jest od samego początku zagrożona. Niby szyjka jest ok, ale to dla mnie stres i tak jestem teraz w 26tygodniu w poniedziałek dostane wynik glukozy bleeeeee niedobre to było... Dziewczyny powiedzcie mi co oznacza skrót w naszych książeczkach ciążowych przy pozycji szyjka macicy 21 i znaczek srednicy albo 21,5 i ten sam symbol to określenie ze szyjka jest ok czy sie skraca?

Gość 38 wiosen
Cześć dziewczyny jakiś czas temu rozmawiałyście o leukocytach. Mój ostatni wynik to 14,9 ale... w ciąży fizjologicznie zwiększa się ich ilość i jak by ktoś się pokusił o rozpatrywanie wzoru odsetkowego to też jest przesunięcie co u "normalnych" pacjentów świadzczy o infekcji.Nie martwcie się jak będzie podwyższony poziom. W poprzednich ciążach spadała mi trochę hemoglobina więc zaordynowano mi żelazo. Gorzej było jak to łykałam niż jak Hb w dole i gin mi odpuścił. Ja już komplet wyników do porodu mam w tym antygen HBS i WR. A ja dopiero 27 tydzień.Ciekawe czy jeszcze wymaz mi zrobią na końcówce.Bo powinnyśmy mieć zrobiony wiecie o tym?

Gość 38 wiosen
Upominajcie się o to po 35 tyg. Sporo kobietek ma paciorkowca i w czasie porodu może dojść do zakażenia. Moi szpitalniani gin zlecali wszystkim ciężarnym!

Gość 38 wiosen
I jeszcze a propos pozycji do rodzenia. Jasne i oczywist,że grawitacja nam pomaga. W moim POWIATOWYM szpitalu jest dowolność.Wanna z wodą,stołeczek porodowy i jak wygodnie przedewszystkim rodzącej. I to wszystko za free. Czyli są miejsca gdzie słucha się potrzeb rodzącej:)

Gość 38 wiosen
Czuję się jak psychiczna bo prowadzę dialog sama ze sobą.Sutki macie duże mówicie ja to już siarę mam a biustonosz przypomina spadochron komandosa :(

haha:Pspadochron:D ale ja ostatnio zauwazyłam bialą plamke na staniku:P wiec tez mi cos cieknie chyba;)

ja tak własnie sadziłam ze te leukocyty to normalka, bo nic mi doktor nie mowił, a wychodzily mi ponad norme. Ja juz tez miałam badanie na kiłe i żółtaczke bodajże. A wymaz tez pewnie kaze mi zrobić. Ehh to masz super z tym szpitalem, tez bym tak chciała;(

Gość gość
leukocyty do 15 w ciąży to norma

Gość gość
w ciąży 2 razy hbs sie robi, tak samo wr- powinnas zrobić jeszcze przed porodem, no i dobry gin posiew zrobi zawsze

witaj vikikorea;) ja mam chyba inna ksiazeczke bo nie mam nic o szyjce macicy:P Glukoza okropna, a ja w poniedziałek ide 2 raz bo mi za wysoki wyszedł pierwszy:(

Monia, moze Twoj lekarz woli dmuchac na zimne, mi po zazywaniu przez 4 tygodnie luteiny 2 tabl 2 razy dziennie, dopiero sie nie "czepił" mojego brzucha. A po moich wentlach widac ze progesteron działa:D

Zobaczymy czy mi kaze 2 raz. narazie tylko mowil ze musze do rodzinnego isc przed porodem zeby stwierdzić czy dam rade naturalnie urodzić, a o powtorce tych badan nic nie mowił

Gość gość
rodzinny ma stwierdzać o sposobie porodu?

Gość gość
aha ale to kardiolog raczej

do kardiologa rok bym czekała na wizyte:P to pewnie chodzi o wywiad i takie tam, osłuchanie serca, to sie nazywa porada internistyczna

Gość 38 wiosen
No właśnie mam już 2 wynik HBS i WR. Tylko to cholerne zapalenie się ciągnie. Ale 6 lutego mam wizytę i mam nadzieję, że ten specyfik ( drugi już) zadziałał. Brakuje mi wizyt na basenie ale już chyba do końca ciąży mogę sobie tylko pomarzyć. A przynajmniej kręgosłup by tak nie bolał :(

Ja dziś ogladałam jakis program z poradami w tv i mówili ze kobiety w ciazy moga chodzic na basen, tylko jak sie boja infekcji, to po basenie se mozna zaaplikowac dopochwowo taka tabletke "po", która chroni przed namnożeniem sie bakterii

Gość 38 wiosen
Nela ja tam wolę już dmuchać na zimne bo przy moim pechu po pierwszej wizycie znowu by się coś przyplątało ;)

Gość 38 wiosen
Nie miałam nawet szansy dokończyć opakowania mucovaginu,który zaczęłam przed infekcją:(

W sumie leiej nie ryzykowac, ja te sie caly czas boje ze cos mnie chwyc**przy braniu tej luteiny, bo ponoc czesto przy tym sa infekcje. Ale jak narazie odpukac nic nie mam

Gość Monia1212
Jeden dzień mnie nie było, a Wy tak się rozpisałyście dziewczyny :p cała strona zapełniona. U mnie leukocyty wzrosły jak bolało mnie coś w boku i musiałam położyć się do szpitala, tydzień temu znów robiłam wyniki i leukocyty mam już w normie. Też słyszałam o tym posiewie na końcówce ciąży, na szczęście mój gin robi takie badanie. Ciekawe kiedy mnie wyśle znowu na badanie HBS i WR. Zaczyna mi się dopiero 27 tc więc chyba jeszcze nie, ale z tego co pisze 38 wiosen lekarze widzę są różni i jeden robi tak, a drugi inaczej. Nela pewnie masz racje że mój gin woli dmuchać na zimne i wcale mi to nie przeszkadza, skoro uważa że lepiej położyć mnie w szpitalu to niech tak będzie. Dziewczyny a czy Wasze maluszki dzień w dzień są bardzo aktywne czy mają swoje dni kiedy prawie w ogóle się nie ruszają? Mój teraz przechodzi taki okres, czuje że się porusza ale bardzo słabo i rzadko. Mam nadzieję że wszystko w porządku.

Mój maluch jest aktywny każdego dnia,ale co prawda to prawda,że czasem się uaktywnia w innych porach niż zwykle.. Mam jakiegoś dziwnego stresa przed środową wizytą,oby wszystko było dobrze..

Gość Monia1212
A jaką masz wizytę w środę? Albo nigdzie o tym nie pisałaś albo ja nie doczytałam.

Pisałam wcześniej,że mam wizytę u pani gin 05,02.. kontrolna.. może już się maluch ukaże ;)

Gość Monia1212
Aha to najwyraźniej nie doczytałam. Nie martw się, będzie wszystko ok ;) i koniecznie napisz po wizycie jak było. A odczuwasz może już czkawkę swojego maleństwa? Mój mały zaczął mieć chyba czkawki, czuje wtedy takie leciutkie stuknięcia w brzuchu, czasem dopiero jak przyłożę rękę a czasami tak mocniej że nie muszę nawet ręki przykładać. Dziwne uczucie :p

Nie,jeszcze nie wyczuwam czkawki.. może dlatego,że jednak dzieli nas te 3 tygodnie :)

Gość Monia1212
No może być ;)

Jest jjakiś wyż na narodziny dużych dzieci :) w ciągu ostatnich 2 miesięcy,urodziło kilka moich znajomych i każde z ich dzieci dość,że ważyło ponad 4kg,to jeszcze długie ponad 58cm... :) Ciekawe czy nasz maluchy też będą takie wielkie ;)

Gość gość26majj
Hej dziewczyny. Napisałyście teraz o czkawce i mam pytanie. Od dziś zaczęłam 24 tc i wczoraj i dziś rano odczuwałam takie miarowe ruchy dziecka, myślicie, że to właśnie czkawka? Normalne ruchy ale takie systematyczne. Jak wstałam (i wczoraj i dziś czułam je zanim wstałam z łóżka) i się przeszłam to ustały, wróciły normalne ruchy.