Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki poród

Polecane posty

Gość gość

W marcu tego roku urodziłam dużego synka , bardzo pękłam , poród był vacuum . Teraz obecnie jestem w ciąży z drugim dzieckiem i mam termin na lutego . Ogólnie między tymi dwiema ciążami nie ma nawet roku różnicy . Pytanie : Czy mój drugi poród zakończy sie cesarką czy mam możliwość urodzić naturalnie ?

Gość gość
a po co chcesz rodzic naturalnie?? Żeby narazac dziecko na urazy, niedotlenienie, smierc ? Ciesz sie, ze po pierwszym porodzie masz dziecko , bo moja siostra jest po takiej akcji jak opisałas - niepełnosprawna...

Gość gość
No właśnie mój pierwszy maluszek urodził sie w zamartwicy wewnątrzmacicznej z powodu niedotlenienia . To była akurat wina lekarzy , bo ja miałam infekcje . Męczyłam sie 15 godzin , gdzie po 10 poprosiłam o cesarke , bo już ledwo dawałam rade - odmówili mi ;( gdy już główka była w kanale co mogli zrobic , jak on był duży . Nie mogli go nawet wyciągnąc . Zrobili te vacuum i zszyli sie .

Gość gość
wolałabym na twoim miejscu kochana teraz prosic o cc . Lepsze dla cb rozwiazanie :-D

Gość gość
ja mialam pierwszy porod kleszczowy,dziecko mi utknelo w kanale I zanikal puls.Wazylo malutko zaledwie 3kg a I tak utknelo .Mala byla niedotleniona I na szczescie wszystko sie skonczylo dobrze.Teraz rodzilam naturalnie drugi raz I bylo wspaniale I bardzo milo wspominam porod.Polozna mnie zapewniala,ze taki porod jak mialam zdarza sie jesli to pierwszy porod.I jeszcze sie nie spotkala osobiscie by byl porod szczypcowy czy vacuum za drugim razem.