Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

połóg a dni płodne

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam pytanie kiedy wraca płodność po porodzie i jak to zauwazyć? ,bo niektórzy mówią ,że np są dni płodne a miesiączki nie ma? więc tego nie rozumiem jak mogą być dni płodne i za jakiś czas ma nie wystąpić miesiączka? Ile po takim krwawieniu porodowym można się spodziewać tych dni płodnych ?

Gość gość
Polog trwa szesc tygodni średnio. Jak karmi się piersią to nie ma okresu dlatego nie wiadomo kiedy jest owulacja i latwo o wpadke. Karmie już siódmy miesiąc i jeszezc nie miałam okresu.

Gość gość
wyprobuj mikroskop owulacyjny np Afrodyte. U mnie sie sprawdzila po porodzie bardzo dobrze.

Gość gość
mi gin mowiła ze mam juz owulacje a okres pojawił sie dopiero po prawie 5 tyg

Gość gość
Z reguły płodność wraca dość szybko, 2, 3, 4 miesiące po porodzie, choć reguły też nie ma...na pewno znasz ludzi którzy mają dzieci jedno po drugim, część to wpadki ;). Tak właśnie jest może nie być okresu, ale płodność powróciła...

Gość gość
po okresie masz dni płodne a w połogu się nie stuka bo boliii

Gość gość
Mnie zawsze podczas owulacji bolaly jajniki. I tak bylo w 4 tyg.pologu. az sie wystraszylam,ale bol byl znajomy,przeszedl do nastepnego dnia,zapisalam sobie jego termin. I rzeczywiscie, skonczyl mi sie polog i nastepnego dnia,14 dni po tym bolu dostalam okres. Karmienie piersia,czesciej niz co 3 godziny,bez dokarmiania w niczym mnie nie uchronily. Owulacja moze wystapic w kazdym momencie,niekoniecznie da sie ja czuc. A dopiero potem przychodzi okres jak nie zostanie zaplodniona komorka jajowaii blona sluzowa macicy sie zluszcza. Radze wrocic do podrecznika z biologi i sobie poczytac jak to bylo z okresem i owulacja. Dziwi mnie,ze dorosle kobiety nie znaja podstaw swojej fizjologii.