Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy naprawde macie

Polecane posty

Gość gość

12 potraw na stole wigilijnym? jezeli tak to jakie......

Gość gość
12 piw, ale mieszkam pod mostem, internet mam w MOPSie

Gość gość
Oczywiście że mamy: Zupa rybna, karp smazony, łosoś z grilla, dorsz smażony, ryba po grecku, kapusta z grzybami, kapusta z grochem, pierogi z kapustą, krokiety, ziemniaki gotowane, kluski z makiem, kompot z owocow suszonych, grzanki do zupy, sos - nie wiem czy to sie liczy jako osobne potrawy :)

Gość gość
barszcz pierogi rozne rodzaje ryb surowka sledziki ryba po grecku galareta salatka warzywna sernik makowiec piernik i kompot :D

1. barszcz 2. pierogi z kapustą i grzybami 3. sakiewki pierogowe z kaszą, bakaliami i miodem 4. sałatka jarzynowa 5. sałatka śledziowa 6. pieczony sandacz 7. ryba po grecku 8. śledzie w oleju 9. pierożki z makiem 10. kapustka postna 11. rolada z łososia i szpinaku 12. ciasta (sernik, makowiec i ciepłe ciasto piernikowe) Uzbierało się ;)

Gość gość
nie, nie mamy, u mnie nigdy nie było, ani w dzieciństwie, ani teraz w dorosłym życiu nigdy nie było na to chętnych, nie było komu robić/kupować, nie było też chętnych do jedzenia tradycyjnych potraw, bo to nie są nasze ulubione smaki w tym roku zamówiłam pierogi z kapusta i grzybami oraz uszka z grzybami - mam nadzieje, że się nie zatruję (grzybami) :o będzie barszcz z torebki, który zjem tylko ja bo reszta nie ruszy jak mi się zechce, ale wątpię, to zrobię sałatkę jarzynową kupię ze 2-3 kg sernika i jakieś inne ciasto, może piernik i to wszystko (2 osoby) mam nadzieję, że nic mi się nie zepsuje i nie będę wyrzucać jedzenia

Gość gość
pierogi z grzybami, barszcz z uszkami, kapusta z grzybami, karp, ryba po grecku, kapusta z grochem, sałatka z tuńczyka, sałatka jarzynowa, łosoś, kompot z suszków i pewnie o czymś zapomniałam.

Gość gość
no tak... śledzie w oleju, w śmietanie i w occie.

Gość gość
D**y wam porozrywa z przejedzenia. :-)

Gość gość
slyszalam ze powinno byc 12 potraw ale to nie koniecznie wszystko z ryby i kapusty.

Gość gość
u mnie też nigdy nie było i nie będzie, zresztą teraz mieszkam już sama, więc w ogóle bez sensu byłoby gotowanie tylu potraw. będą paszteciki z grzybami, barszczyk, rybka na pewno, bo bardzo lubię, sałatka jarzynowa, jakieś ciasto i chyba tyle. na święta pieczone mięsko, ziemniaczki, suróweczka, tak zwyczajnie, normalnie. przynajmniej mnie nie rozerwie z przeżarcia :P

Gość gość
a moze wystarczy jak zrobie rybe pieczona ,zupe grzybowa,kapuste z grochem,ziemniaki,kompot na deser makielki i biale wino.....to tylko na wigilie. o swieta nie martwie sie bedzie wszystko:)

Gość gość
mnie tez nie rozerwie, przeciez nie zezre tego sama :P

Gość gość
pewnie,ze nie.Nigdy u mnie nie bylo 12potraw,to marnowanie jedzenie.Popatrzcie na ten szal w marketach i tych ludzi z wozkami pelnymi towaru,jak na wojne sie zaopatruja,na 2dni swiat:-omnie to smieszy naprawde.Kredyty na zarcie na swieta,a 3dni po tragedia,bo kasy nie ma i trza pozyczyc.Paranoja:D

Gość gość
:D:D:D Ludzie boja byc sie obgadanym........moze dlatego zastaw sie a postaw sie:(