Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko nie śpi

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko ma 24 miesiące i nie chce spać w nocy. całymi dniami się bawi i jest bardzo pobudzony, kładę go spać o godzinie 21 lub o 20 a mały i tak nie chce spać a jak już uśnie to po pół godzinie się budzi i chce się bawić jego zabawa trwa koło 3 lub 4 godzin później znów usypia na koło półtora godziny wstaje i znów się bawi. chodzi o to co powinnam zrobić aby moje dziecko spało koło minimum 9 godzin??

Gość gość
może nie ma czasu na wyciszenie. Ile masz lat?

Gość gość
on cały dzień bawi się jak szalony biega krzyczy chodzi na spacery. ja mam 20 lat

Gość gość
godzinkę przed spanie wyłącz tv, poczytaj z nim książkę lub poukładaj puzzle rób z nim coś spokojnego ja tak robię i nie mam problemu i nigdy nie miałam

Gość gość
aha tylko że moje dziecko nie śpi tam gdzie jest tv ma swoją sypianie i co wieczór przed snem czytamy książki

Gość gość
nie dawaj mu szans na wygłupy czy bieganie idź z nim do pokoju zapal lampkę aby w pokoju było ciemniej. Spacery nie zależnie od pogody nawet jeżeli jest mróz. On powinien już się kłaść o normalnej porze bo to nie jest niemowlak.

Gość gość
dobrze mój chłopak ustawił mu spanie gdy był w domu chodził spać regularnie o 20 spać przez miesiąc po wyjeździe mojego chłopaka on też zasypał o 20 ale po pewnym czasie zaczął się budzić. i już nie daje rady go ustawić bo chce też by go tata usypiał a taty nie ma.

Gość gość
A tata gdzie jest? musisz to przeczekać i tyle niestety dziecko to nie zabawka i nie jest zaprogramowane, że będzie robiło to co ty chcesz ja tez nie raz miałam problem z zasypianiem bo wstawał i nie chciał spać ale co miałam zrobić i musiałam się bawić z nim. Było to rzadko ale zdarzało się.

Gość gość
tata jest w pracy za granicą..

Gość gość
Ja tez jestem za granica i wiem jaki to ból bo mąż też najpierw sam wyjechał. Mały tęsknił ile często przyjeżdżał teraz jesteśmy razem i jest dobrze więc wiem o czym mówisz.

Gość gość
to super że mnie rozumiesz chodź w części bo jest mi naprawdę ciężko bez niego a mały strasznie tęskni

Gość gość
Jak mąz wyjechał syn chodził po mieszkaniu i go szukał a mi było strasznie przykro więc zdecydowałam się na wyjazd bo ile można tak żyć.. i tak z reguły związek się rozpadnie bo nie da się żyć na odległość. Mam wielu znajomych, których żony w polsce juz poukładały sobie życie bądź tutaj faceci bo byli samotni i mieli swoje potrzeby. Można tak życ rok dwa ale później i tak się rozpada.

Gość gość
cos jest nie tak z twoim dzieckiem, idz z nim do lekarza

Gość gość
Głupoty piszecie i straszycie dziewczynę. Syn mojej siostry co noc chodzi po 12 spać bo nie jest zmęczony i co ma go leczyć. Bez przesady nie każde dziecko musi chodzić spać o 20