Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o udka pieczone

Polecane posty

Gość gość

mam pytanko odnośnie udek pieczonych w piekarniku.Nie wiem w czym najlepiej je upiec: czy w blasze od ciasta czy naczyniu żaroodpornym?Jeśli w blasze to co położyć na dno: folię czy papier śniadaniowy??nie chce aby pyszna skórka zeszła z mięsa.a może włożyć je do rękawa?? nie mam pojęcia!!! z góry dzięki za pomoc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W naczyniu zaroodpornym. nie musisz wtedy wykładać niczym, a jak zaczną sie rumuenic to otwórz naczynie. Wtedy będą chrupiace

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mam jeszcze pytanie o czas pieczenia-wiem,że zależy od wielkości udek ale tak mniej więcej to ile?? 45min??godz?? i czy lepiej użyć termoobiegu czy też nie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Albo tak jak piszesz - w rękawie, mniej brudnych naczyń potem :P Na 10min przed końcem pieczenia rozetnij rękaw, żeby skórka się przypiekła ;) Ja zawsze robię w rękawie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki za pomoc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×